پردازش تصویر

فرهنگستان زبان و ادب

{image processing} [مهندسی نقشه برداری] مجموع عملیاتی که می توان بر روی عکس یا تصویر انجام داد

دانشنامه عمومی

پردازش تصویر ( به انگلیسی: Image processing ) امروزه بیشتر به موضوع پردازش دیجیتالی تصاویر ( پردازش تصویر دیجیتال ) گفته می شود که شاخه ای از پردازش سیگنال است که با پردازش سیگنال دیجیتال که نماینده تصاویر برداشته شده با دوربین دیجیتال یا اسکن شده توسط اسکنر هستند سر و کار دارد.
پردازش تصاویر دارای دو شاخه عمدهٔ بهبود تصاویر و بینایی ماشین است. بهبود تصاویر دربرگیرندهٔ روش هایی چون استفاده از فیلتر محوکننده و افزایش تضاد برای بهتر کردن کیفیت دیداری تصاویر و اطمینان از نمایش درست آن ها در محیط مقصد ( مانند چاپگر یا نمایشگر رایانه ) است، در حالی که بینایی ماشین به روش هایی می پردازد که به کمک آن ها می توان معنی و محتوای تصاویر را درک کرد تا از آن ها در کارهایی چون رباتیک و محور تصاویر استفاده شود.
در معنای خاص آن پردازش تصویر عبارتست از هر نوع پردازش سیگنال که ورودی یک تصویر است مثل عکس یا صحنه ای از یک فیلم. خروجی پردازشگر تصویر می تواند یک تصویر یا یک مجموعه از نشان های ویژه یا متغیر ( ریاضی ) های مربوط به تصویر باشد. اغلب تکنیک های پردازش تصویر شامل برخورد با تصویر به عنوان یک سیگنال دو بعدی و به کار گرفتن تکنیک های استاندارد پردازش سیگنال روی آن ها می شود. پردازش تصویر اغلب به پردازش دیجیتالی تصویر اشاره می کند ولی پردازش نوری و عکاسی آنالوگ تصویر هم وجود دارند. این مقاله در مورد تکنیک های کلی است که برای همه آن ها به کار می رود.
تصویر دیجیتال ( رقمی ) از تعداد بسیار زیادی از مربع های کوچک، مشهور به پیکسل ( pixel ) تشکیل شده است. هر پیکسل دارای یک مقدار دیجیتال است که بیان گر مقدار روشنایی آن پیکسل است. به این نوع تصاویر، تصاویر رَستِری ( Raster Image ) هم می گویند. هر تصویر رستری از تعدادی سطر و تعدادی ستون تشکیل شده است.
برای مشخص کردن رنگ یک پیکسل، روش های مختلفی استفاده می شود. آنچه که متداول تر است مدل رنگی آر جی بی ( RGB ) است که ۳ کانال مختلف برای ۳ رنگ قرمز، سبز و آبی در نظر می گیرد. اما در پردازش تصویر از فضاهای رنگی دیگر استفادهٔ بیشتری می شود. برای مثال فضای رنگ HSV.
در صورتی که از ۳ کانال قرمز و سبز و آبی استفاده شود و برای هر کانال ۸ بیت در نظر گرفته شود، هر کانال دارای ۲۵۶ حالت خواهد بود. در نتیجه هر پیکسل می تواند ۱۶۷۷۷۲۱۶ ( ۲۵۶ به توان ۳ ) رنگ مختلف را نشان دهد.
عکس پردازش تصویر
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

پیشنهاد کاربران

بپرس