پرتاران

دانشنامه عمومی

پُرتاران ( به انگلیسی: Polychaeta ) رده ای از کرم های حلقوی عموماً دریازی هستند. هر بخش از بدن پرتاران یک جفت برآمدگی گوشتی دارد که پای واره[ ۱] نامیده می شود و این پای واره ها از جنس کیتین و بندبند هستند و خارهای فراوان دارند.
بیش از ۱۰ هزار گونه از پرتاران شناسایی و توصیف شده است. لارو آنها تروکوفور است. در این رده کرم های صدفی و کرم های لوله دار شناخته شده ترند.
در بخش سر کرم پرتار تاج های بزگی از رشته های حسی وجود دارد. از این رو به این کرم ها حلقوی عجیب کرم درخت کریسمس می گویند
عکس پرتاران
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

پُرْتاران (bristle-worm)
نوعی کرم حلقوی از ردۀ پرتاران. مشخصۀ آن داشتن یک زوج پایک روی هر بند و تارهای برجسته (سیخول) و سرِ به خوبی رشد کرده ای با یک زوج چشم، شاخک، و شاخک حساس است. بیشتر کرم های پرتار دریایی اند، و درون حفره هایی در شن و گل، یا فرورفتگی هایی در سنگ، یا زیر سنگ ها به سر می برند. بیش از ۵۳۰۰ گونه از آن ها شناسایی شده است. این کرم ها را به دو گروه می توان تقسیم کرد: ارانتیا که آزادند، شنا می کنند، می خزند، و فعالانه نقب می زنند؛ و غیر متحرک ها، که در لوله یا حفره ای همیشگی زندگی می کنند. در بسیاری از کرم های لوله زی، مثل chaetopterus، بدن به علت تفاوت در اندازه و عملکرد پایک ها و حضور آبشش های اضافی برای تنفس، به چند قسمت متفاوت تقسیم می شود. اغلب آن ها به طریقۀ صافی کردن تغذیه می کنند، ازجمله کرم طاووسی، که تاج زیبایی از بازوهای گیرنده دارد. این تاج به شکل بازو در می آید، مثل صافی عمل می کند و جلبک های کوچک را به دام می اندازد. بقیۀ آن ها ازجمله تربّلا، از بازوهای گیرنده برای برداشتن غذا از سطح سنگ ها استفاده می کنند. این کرم ها در ردۀ پرتاران، شاخۀ کرم های حلقوی قرار دارند.

پیشنهاد کاربران

بپرس