پتنه

فرهنگ فارسی

شهری در هندوستان بر ساحل گنگ دارای ۱۲٠٠٠٠ سکنه . ذوب فلز قالی بافی تریاک .

گویش مازنی

/petene/ پونه

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] پَتْنه، شهر و ناحیه ای تاریخی و مرکز ایالت بهار (بیهار) در شمال شرقی هند می باشد.
پتنه در هند باستان با نام های سنسکریت پاتلی پوترا۱، کوسوم پورا۲و پوشپاپورا۳ به معنی شهر گل ها خوانده می شده است. این شهر در دورۀ حکمرانی گورکانیان به عظیم آباد نیز شهرت یافت.
موقعیت جغرافیایی
پتنه و توابع آن حدود ۲۰۲‘۳ کم ۲ وسعت دارد و شهر پتنه در °۲۵ و´۳۷ عرض شمالی و °۸۵ و´۱۳طول شرقی، در ارتفاع ۵۳ متری از سطح دریا، در محل تلاقی رود گنگ و رودخانۀ سون۶ واقع شده، و حدود ۱۹ کم در جنوب ساحل رود گنگ امتداد یافته است. میزان دمای آن در تابستان حداکثر °۴۳+ و در زمستان حداقل به °۶+ می رسد.
بنای شهر
روایات افسانه ای بنیاد این شهر را به شاه زاده پوتراکا نسبت می دهند؛ بنابراین روایات او با چوب دستی جادویی خود شهر را پدید آورد و نام همسرش ملکه پاتَلی را برآن نهاد. بر اساس منابع تاریخی، این شهر توسط آجاتاشاتْرو امپراتور سلسلۀ مگدها۸ در سدۀ ۵ق م بنیان نهاده شد و پس از او پسرش اودَیا (اودایین یا اودایی بهادا) این شهر را به پایتختی برگزید. پاتلی پوترا موقعیت خود را به عنوان پایتخت در دورۀ چاندارگوپتا مؤسس سلسلۀ موریا در ۳۲۱ق م نیز حفظ کرد.
گزارش مگاستنس از شهر
...

دانشنامه عمومی

پَتنه ( به هندی: पटना ) ( به اردو: پٹنہ ) یا پتنا بزرگترین شهر و مرکز ایالت بیهار در کشور هندوستان و یکی از کهن ترین شهرهای جهان است. این شهر امروزه در کرانهٔ جنوبی رود گنگ جای دارد.
طبق گزارش سازمان ملل متحد، در سال ۲۰۱۸، پتنه ۲/۳۵ میلیون نفر جمعیت داشته است، [ ۱۲] که آن را نوزدهمین شهر بزرگ هند می کند. [ ۱۳] تراکم شهری آن با ۲۵۰ کیلومتر مربع ( ۹۷ مایل مربع ) و بیش از ۲/۵ میلیون نفر، هجدهمین تراکم بزرگ در هند است.
در گذشته به این شهر «عظیم آباد» می گفتند و نام کهن آن «پَتلیپوترا» و پایتخت دودمان های ناندا، مئوریه، سونگا، گوپتا و پالا بوده است.
عکس پتنهعکس پتنهعکس پتنهعکس پتنهعکس پتنهعکس پتنه
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس