پایونیر ۱۰

دانشنامه عمومی

پایونیر۱۰ ( به انگلیسی: Pioneer به معنی پیشگام ) ( که پایونیرF هم خوانده می شود ) نخستین فضاپیمایی بود که توانست به کمربند سیارک ها سفر و نیز مشتری را به طور مستقیم رصد کند. [ ۲] پایونیر۱۰ در ۱۵ ژوئیهٔ ۱۹۷۲ وارد کمربند سیارک ها شد، و همچنین در ۳ دسامبر ۱۹۷۳ نیز به مشتری رسید. این کاوشگر، در ساعت ۱:۴۹:۰۰ ( به وقت بین المللی ) روز ۳ مارس ۱۹۷۲ از قسمت پرتاب ۳۶A ایستگاه کیپ کاناورال نیروی دریایی پرتاب شد. عکاسی از مشتری در سوم نوامبر ۱۹۷۳ از یک محدوده ۲۵٬۰۰۰٬۰۰۰ آغاز گشت و حدود ۵۰۰ قطعه عکس به زمین مخابره شد. پایونیر ۱۰ هم اکنون به سمت ستارهٔ دبران واقع در صورت فلکی گاو در حال حرکت است. [ ۳]
پایونیر ۱۰ به بیانی، نخستین شیء مصنوعی ساخته بشر است که منظومه شمسی را ترک کرده است. اما به طور قطع، این کاوشگر اولین شیء ساخته بشر است که به قصد خارج شدن از منظومه خورشیدی ساخته شده است. با این حال این کاوشگر هنوز موفق به گذر از ناحیه هلیوپاز یا ابرهای اورت نشده است.
مأموریت پایونیر ۱۰، مطالعه میدان مغناطیسی سیاره ای و بین سیاره ای، بادهای خورشیدی، پرتوهای کیهانی، مرحله گذر از هلیوسفر، فراوانی هیدروژن خالص، توزیع، اندازه، جرم، جریان و سرعت ذرات غبار معلق، جو مشتری و برخی از قمرهای آن - به خصوص آیو - ، و همچنین تصویربرداری از مشتری و ماه های آن بود.
در سال ۱۹۶۹، پایونیر ۱۰ و کاوشگر همسانش پایونیر ۱۱ طراحی شدند تا همانطور که نامگذاری شده بودند، نخستین کاوشگرهایی باشند که از کمربند سیارک ها و فضای مشتری اطلاعات جمع آوری و ارسال کنند. اینکه آن ها چقدر موفق شدند در فناوری و نقشۀ ماموریت های بعدی مشخص می شد.
پایونیر ۱۰ به عنوان بخشی از مأموریت پایونیر مرکز تحقیقات ناسا طراحی شد. [ ۱] جرم آن نسبتاً سبک بود: این کاوشگر در مجموع تنها ۲۶۰ کیلوگرم جرم داشت، که شامل تجهیزات و سوخت آنکه به ترتیب ۳۰ و ۲۷ کیلوگرم جرم داشتند می شد. همانند ویجرها، توان پایونیر ۱۰ توسط ژنراتورهای ترموالکتریک رادیوایزوتوپ ( SNAP - 19s ) که شامل پلوتونیم ۲۳۸ بود می شد و توانی در حدود ۱۵۵ وات برای لحظۀ پرتاب و ۱۴۰ وات برای کاوش مشتری فراهم می کرد. این ژنراتورها به قدر کافی دور از بدنۀ کاوشگر نصب شده بودند تا تابش های آن ها موجب اختلال در عملکرد تجهیزات دیگر نصب شده نشوند.
پایونیر ۱۰ در برگیرندۀ لوحی بود که به عنوان پیامی برای هر موجودات فرازمینی بر آن نصب شده بود.
عکس پایونیر ۱۰عکس پایونیر ۱۰عکس پایونیر ۱۰عکس پایونیر ۱۰عکس پایونیر ۱۰عکس پایونیر ۱۰
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس