پاولوا ( انگلیسی: Pavlova ) نام یک نوع دسر با پایه مرنگ است. فرم پاولوا به شکل یک کیک گرد از مرنگ پخته شده با رویه ای ترد و محتویات نرم و سبک است. روی کیک معمولاً با میوه و خامه تزئین می شود.
پاولوا اولین بار در ابتدای قرن بیستم در استرالیا یا نیوزلند پخته شده و به افتخار بالرین روسی آنا پاولوا نامگذاری شده است. اعتقاد بر این است که دسر به افتخار وی در یکی از تورهای او به استرالیا و نیوزیلند در دهه ۱۹۲۰ یا پس از آن درست شده است. [ ۱] ملیت خالق آن سالیان متمادی محل مناقشه دو ملت بوده است. [ ۲]
این دسر در استرالیا و نیوزلند محبوب و از شیرینی های ملی است؛ بیشترین زمان مصرف را هم در تابستان، زمان کریسمس دارد. [ ۱]
دستور تهیه دسری بسیار مشابه در استرالیا به سال ۱۹۰۶ بازمی گردد، که فقط «کیک خامه ای» نامیده می شد. [ ۳]
نیوزیلند هرالد دستور «توت فرنگی پاولوا» را در ۱۱ نوامبر ۱۹۱۱ منتشر کرد که نوعی بستنی یخی یا سربه بود. [ ۴]
در یک کتاب آشپزی خانگی استرالیایی نوشتهٔ امیلی فوتر در ۱۹۲۲ دستور تهیه ای به نام «مرنگ با میوه پرکرده» بود که اولین دستور کاملاً شبیه به پاولوای مدرن است، اگرچه هنوز با آن نام شناخته نشده بود. [ ۵]
هلن لیچ، محقق انسان شناسی تزئین غذا در دانشگاه اتاگو، دریافته که اولین دستور پخت دسر پاولوا از نیوزیلند، با نام کیک پاولوا در سال ۱۹۲۹ بوده است. دستور پخت کیک پاولوا در ۱۰ نوامبر ۱۹۳۴ در The Evening Star منتشر شد. [ ۶]
سایر محققان منشأ پاولوا را در خارج از استرالیا و نیوزلند می دانند؛ احتمالاً خاستگاه پاولوای مدرن به ویندتورته اسپانیایی در اتریش - مجارستان بازمی گردد. دسر بعداً به ایالات متحده آورده شد و در آنجا مهاجران آلمانی دسرهایی از مرنگ، خامه زده شده و میوه ای معرفی کردند. بسته های نشاسته ذرت آمریکایی که شامل دستور پخت برای مرنگ بود در دهه ۱۸۹۰ به نیوزلند صادر می شد. [ ۷]
منشأ دسر به طور قطع مشخص نیست، مرنگ با خامه به مدت طولانی تهیه می شده و استرالیا یا نیوزلند اولین کشورهای تولیدکننده آن نیستند. [ ۸]
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفپاولوا اولین بار در ابتدای قرن بیستم در استرالیا یا نیوزلند پخته شده و به افتخار بالرین روسی آنا پاولوا نامگذاری شده است. اعتقاد بر این است که دسر به افتخار وی در یکی از تورهای او به استرالیا و نیوزیلند در دهه ۱۹۲۰ یا پس از آن درست شده است. [ ۱] ملیت خالق آن سالیان متمادی محل مناقشه دو ملت بوده است. [ ۲]
این دسر در استرالیا و نیوزلند محبوب و از شیرینی های ملی است؛ بیشترین زمان مصرف را هم در تابستان، زمان کریسمس دارد. [ ۱]
دستور تهیه دسری بسیار مشابه در استرالیا به سال ۱۹۰۶ بازمی گردد، که فقط «کیک خامه ای» نامیده می شد. [ ۳]
نیوزیلند هرالد دستور «توت فرنگی پاولوا» را در ۱۱ نوامبر ۱۹۱۱ منتشر کرد که نوعی بستنی یخی یا سربه بود. [ ۴]
در یک کتاب آشپزی خانگی استرالیایی نوشتهٔ امیلی فوتر در ۱۹۲۲ دستور تهیه ای به نام «مرنگ با میوه پرکرده» بود که اولین دستور کاملاً شبیه به پاولوای مدرن است، اگرچه هنوز با آن نام شناخته نشده بود. [ ۵]
هلن لیچ، محقق انسان شناسی تزئین غذا در دانشگاه اتاگو، دریافته که اولین دستور پخت دسر پاولوا از نیوزیلند، با نام کیک پاولوا در سال ۱۹۲۹ بوده است. دستور پخت کیک پاولوا در ۱۰ نوامبر ۱۹۳۴ در The Evening Star منتشر شد. [ ۶]
سایر محققان منشأ پاولوا را در خارج از استرالیا و نیوزلند می دانند؛ احتمالاً خاستگاه پاولوای مدرن به ویندتورته اسپانیایی در اتریش - مجارستان بازمی گردد. دسر بعداً به ایالات متحده آورده شد و در آنجا مهاجران آلمانی دسرهایی از مرنگ، خامه زده شده و میوه ای معرفی کردند. بسته های نشاسته ذرت آمریکایی که شامل دستور پخت برای مرنگ بود در دهه ۱۸۹۰ به نیوزلند صادر می شد. [ ۷]
منشأ دسر به طور قطع مشخص نیست، مرنگ با خامه به مدت طولانی تهیه می شده و استرالیا یا نیوزلند اولین کشورهای تولیدکننده آن نیستند. [ ۸]
wiki: پاولوا