پانلا

دانشنامه عمومی

پانلا ( تلفظ اسپانیایی: ) یا راپادورا ( تلفظ پرتغالی: ) یک قند نیشکر کامل تصفیه نشده در آمریکای مرکزی و لاتین است. این شکل جامد ساکاروز است که از جوشاندن و تبخیر آب نیشکر به دست می آید[ ۱] پانلا به اشکال مختلفی از جمله بلوک های مایع، دانه بندی شده و جامد فروخته می شود و در کنسرو کردن غذاها و همچنین در شیرینی پزی، نوشابه ها، پخت و پز و سرکه، آبجو و شراب سازی استفاده می شود.
پانلا در ابتدا به عنوان راهی آسان تر برای حمل و نقل شکر ساخته شد. استفاده بسیار متداول از پانلا در کلمبیا برای یکی از پرمصرف ترین نوشیدنی ها در کلمبیا به نام آگواپانلا است و منبع مهم کالری برای افراد شاغل به ویژه در مناطق روستایی است.
تولید پانلا یکی از سنتی ترین صنایع کشاورزی روستایی در آمریکای لاتین و کارائیب است. طبق آخرین آمار فائو، تولید پانلا در این منطقه در سال ۲۰۰۱ حدود ۲ میلیون تن بود که تقریباً ۱۷ درصد از تولید جهانی را نشان می دهد. به ترتیب اهمیت، کشورهای تولیدکننده پانلا در این قاره عبارتند از: کلمبیا، برزیل، مکزیک، گواتمالا، ونزوئلا، هائیتی، پرو، اکوادور، هندوراس، السالوادور، کاستاریکا، نیکاراگوئه، پاناما، جمهوری دومینیکن، بولیوی و آرژانتین در کلمبیا، تولید پانلا یکی از اصلی ترین فعالیت های درآمدزا برای بیش از ۷۰۰۰۰ خانواده در کلمبیا است. [ ۲]
در واقع، کلمبیا نه تنها مصرف کننده شماره یک پانلا در جهان است، بلکه دومین تولیدکننده بزرگ نیز می باشد. تولید پانلا که بیش از ۶ درصد از تولید ناخالص ملی را تشکیل می دهد، شامل بیش از ۳۵۰۰۰۰ کارگر، ۲۴۰۰۰۰ هکتار زمین، ۲۵ میلیون روز کاری و ۱۲ درصد از جمعیت ساکن در مناطق روستایی است. برای کشاورزان و جوامع روستایی در کلمبیا، پانلا منبع مهم درآمد و بخش اساسی اقتصاد محلی است. [ ۳]
عکس پانلا
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس