پاناکوتا ( انگلیسی: Panna cotta ) یک نوع دسر ایتالیایی است که با خامه و ژلاتین در داخل قالب تهیه می شود. این دسر با رام ( نوشیدنی ) ، قهوه، وانیل و دیگر انواع افزودنی ها طعم داده می شود. واژه پاناکوتا در زبان ایتالیایی به معنی خامه پخته شده است.
یک پیمانه شیر را در یک قابلمه با اندازه مناسب بریزید. سپس قابلمه را روی شعله ملایم گاز قرار دهید تا شیر کمی گرم شود ( اما به جوش نیاید ) .
پس از گرم شدن شیر، مقداری از آن را با ملاقه بردارید و در یک کاسه فلزی بریزید و اجازه دهید تا خنک شود. قابلمه شیر را نیز از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید. سپس پودر ژلاتین را به آرامی و کم کم به شیر داخل کاسه اضافه کنید و هم بزنید تا این دو به روش بن ماری ( با استفاده از بخار آب ) کاملا مخلوط شوند. برای این کار کافی است از بخار سماور برای حل کردن پودر ژلاتین استفاده کنید؛ پس کاسه خود را روی سماور یا قابلمه آب در حال جوش قرار دهید و در حین افزودن پودر ژلاتین، شیر را مرتب هم بزنید تا ژلاتین گلوله گلوله نشود.
پس از یک دست شدن مخلوط شیر و پودر ژلاتین، آن را به بقیه شیر در قابلمه بیفزایید و هم بزنید. سپس قابلمه شیر را دوباره روی شعله ملایم گاز قرار دهید و مراقب باشید تا شیر به جوش نیاید و فقط گرم شود.
خامه صبحانه و نصف پیمانه شکر را در یک کاسه با اندازه مناسب بریزید و با استفاده از یک همزن برقی یا دستی، آن ها را آن قدر هم بزنید تا خامه، فرم و ساختار یک دستی به خود بگیرد.
مخلوط خامه و شکر هم زده را به قابلمه شیر که روی شعله ملایم گاز قرار دارد، اضافه کنید و آن ها را هم بزنید. سپس نصف قاشق چای خوری وانیل را در قابلمه بریزید و خوب مخلوط کنید.
پس از هم زدن مواد و به دست آوردن یک مخلوط یکدست، قابلمه را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید تا پاناکوتا کمی خنک شود تا بتوان آن را در قالب ریخت. مایه پاناکوتا را در قالب بریزید و آن را برای ۵ تا ۶ ساعت در یخچال قرار دهید تا سفت شود و خودش را بگیرد.
آماده سازی سس میوه: میوه دلخواه خود را برای چند ساعت در فریزر قرار دهید تا کاملا یخ بزند. سپس میوه های یخ زده را در یک غذاساز یا میکسر بریزید و دو قاشق غذاخوری پودر قند به آن ها اضافه کنید. میوه ها را آن قدر میکس کنید تا یک ترکیب یک دست حاصل شود.
پاناکوتا را از قالب دربیاورید و در ظرف سرو قرار دهید؛ سپس سس میوه دلخواه خود را روی آن بریزید و سرو کنید.
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفیک پیمانه شیر را در یک قابلمه با اندازه مناسب بریزید. سپس قابلمه را روی شعله ملایم گاز قرار دهید تا شیر کمی گرم شود ( اما به جوش نیاید ) .
پس از گرم شدن شیر، مقداری از آن را با ملاقه بردارید و در یک کاسه فلزی بریزید و اجازه دهید تا خنک شود. قابلمه شیر را نیز از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید. سپس پودر ژلاتین را به آرامی و کم کم به شیر داخل کاسه اضافه کنید و هم بزنید تا این دو به روش بن ماری ( با استفاده از بخار آب ) کاملا مخلوط شوند. برای این کار کافی است از بخار سماور برای حل کردن پودر ژلاتین استفاده کنید؛ پس کاسه خود را روی سماور یا قابلمه آب در حال جوش قرار دهید و در حین افزودن پودر ژلاتین، شیر را مرتب هم بزنید تا ژلاتین گلوله گلوله نشود.
پس از یک دست شدن مخلوط شیر و پودر ژلاتین، آن را به بقیه شیر در قابلمه بیفزایید و هم بزنید. سپس قابلمه شیر را دوباره روی شعله ملایم گاز قرار دهید و مراقب باشید تا شیر به جوش نیاید و فقط گرم شود.
خامه صبحانه و نصف پیمانه شکر را در یک کاسه با اندازه مناسب بریزید و با استفاده از یک همزن برقی یا دستی، آن ها را آن قدر هم بزنید تا خامه، فرم و ساختار یک دستی به خود بگیرد.
مخلوط خامه و شکر هم زده را به قابلمه شیر که روی شعله ملایم گاز قرار دارد، اضافه کنید و آن ها را هم بزنید. سپس نصف قاشق چای خوری وانیل را در قابلمه بریزید و خوب مخلوط کنید.
پس از هم زدن مواد و به دست آوردن یک مخلوط یکدست، قابلمه را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید تا پاناکوتا کمی خنک شود تا بتوان آن را در قالب ریخت. مایه پاناکوتا را در قالب بریزید و آن را برای ۵ تا ۶ ساعت در یخچال قرار دهید تا سفت شود و خودش را بگیرد.
آماده سازی سس میوه: میوه دلخواه خود را برای چند ساعت در فریزر قرار دهید تا کاملا یخ بزند. سپس میوه های یخ زده را در یک غذاساز یا میکسر بریزید و دو قاشق غذاخوری پودر قند به آن ها اضافه کنید. میوه ها را آن قدر میکس کنید تا یک ترکیب یک دست حاصل شود.
پاناکوتا را از قالب دربیاورید و در ظرف سرو قرار دهید؛ سپس سس میوه دلخواه خود را روی آن بریزید و سرو کنید.
wiki: پاناکوتا