پالوج

گویش مازنی

/paalooj/ اهل روستای پالوی ازکوهپر کجور - نام طایفه ای در شهرستان نوشهر

پیشنهاد کاربران

بلوج یا پا لوچ. لوچ به معنای لخت و پالوچ به معنای پالخت یا پا برهنه می باشد، در گذشته های دور به اقوام دوره گرد و کولیان کوچ رو که ساکن در مکان مشخصی نبودند و عمدتا چادرنشین بودند پالوچ اطلاق میگردید.
...
[مشاهده متن کامل]
همچنین در گذشته بعنوان کلامی توهین آمیز در ادبیات معمول بین مردم فرد یا افرادی را که به کاری ناشایست دست میزدند این کلمه ( پالخت یا پالوچ ) استفاده میگردید.

پالوج به معنی اهل پالو است. مثل یوشیج که به معنی اهل یوش هست. پالویی هست و چون سه تا حرف صدادار پشت سر هم قرار میگیرند انتهایش ج قرار میگیرد. پالو به زبان مازنی محوری به دامنه کوه گفته میشود پالو و کوهپر
...
[مشاهده متن کامل]
هر دو به مفهوم دامنه کوه هست. لطفاً جواب پرت ندهید و از حقد و عقده شخصی مثل جناب رضایی خودداری کنید.

پالوچ:بلوچ:پالخت، پای برهنه. لوچ به معنای لخت و عور و پا برهنه گان را پالوچ می نامیدند. گروهی از اقوام کولی و لوری که در دوره ی بهرام گور با تقاضا از شاه هند به ایران آورده شدند و از هند غربی ( پاکستان
...
[مشاهده متن کامل]
فعلی ) ایالت های سند و بلوچستان و پنجاب به ایران و جنوب استانهای سیستان و بلوچستان ، کرمان، فارس، و لرستان و در نهایت به کردستان و از آنجا به صورت پابرهنه با مطربی به صورت کوچ گرد و دوره گرد تا اروپا رفته رفته ساکن و بخشی به نامهای بلوچ، بلوش، البلوشی، پالوچ و جَت، کراچی یا قره چی، خرات یا خروط، و به زبان دراویدی سخن میگفته اند . این گروهبا نمایش، مهارت در ساخت ابزار وموسیقی، کف بینی و طبابت آشنایی داشته و در ایران بنام بلوچ و در کشورهای سوریه و اردن بلوص و در عربستان و حاشیه خلیج فارس البلوشی نام دارند و همچنان پوشش و لباس محلی و باستانی خودرا کم و بیش با تغییراتی برگرفته از موقعیت مکانی حفظ نموده اند، ایشان نسبت به همسران و دخترانشان فوق العاده متعصب بوده و مردمانی خوشدل و مهربان و به ادیان اسلام و مسیحیت و بودیسم اعتقاد دارند .

به زبان زرتشتی به معنی آبکش
بر گرفته از کلمه پال که کوهی به نام پال دره در روستای کوهپر می باشد

بپرس