پاسخ جوان شیعی به پرسشهای وهابیان

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] پاسخ جوان شیعی به پرسشهای وهابیان (کتاب). پاسخ جوان شیعی به پرسشهای وهابیان، تالیف آقای محمد نظری در سال ۱۴۲۸ ق است که حاوی ۱۷۸ پرسش و پاسخ درباره سوالات وهابیان که ممکن است از یک جوان شیعی داشته باشند، می باشد.
چنانچه نویسنده کتاب بیان می دارد: کتابچه ای به نام سوالاتی که باعث هدایت جوانان شیعه شد، بدون ذکر نام نویسنده، مترجم و ناشر و حتی محل نشر به دست ایشان رسیده و در مقدمه اش چنین ذکر شده: من این سوال ها را از سایت های مختلف و کتاب های ضد شیعی جمع آوری کرده ام و خود نقشی به جز گردآوری آن را ندارم. لذا مولف با خواندن این کتابچه در پاسخ برای روشنگری اذهان، کتاب پاسخ جوان شیعی به پرسشهای وهابیان قلم زدند.
ساختار و گزارش محتوا
وهابیت مکتبی است که در قرن هشتم پدید آمده و بعد به وسیله ی محمد بن عبدالوهاب ترویج و تبلیغ شد و هدف آن تفرقه افکنی میان مسلمانان و تکفیر همگان بجر همکیشان خود بود، این کتاب نیز دربردارنده این امر می باشد. به هر حال کتابی که از آن یاد شد، آشفتگی و تناقض گویی در آن به روشنی پیداست. نویسنده آن کتاب می خواهد جوانان شیعه را به راه و روش اهل سنت دعوت کند و مقصودش از اهل سنت فقط و فقط وهابیان هستند که خود را اهل سنت می نامند و دیگر فرق اهل سنت، که اکثریت قاطع مسلمانان جهان را تشکیل می دهند، از نظر آنان، اهل سنت نیستند، بلکه به طور صریح و آشکار آنان را تکفیر می کنند و مشرک می شمارد. و در این امر مدعی است بر اثر این پرسش ها جوانانی نیز مستبصر شده اند، از میان این جوانان، تنها نام جوانی از بحرین ذکر می کند. حال اگر این امر صحیح باشد، فقط یک نفر از ولایت اهل بیت علیهم السّلام جدا شده و به ولایت اموی ها درآمده است و آن هم باید اثبات شود. بنابراین از جوانانی که ادعا می شود، هدایت یافته اند، خبری نیست و سایت هایی که او به آنها اشاره می کند، و سایت های وهابی هستند که عموم مسلمان ها از آن ها تنفر دارند.
هدف تألیف کتاب
هدف تالیف این کتاب، انتقاد از عقائد شیعه است. اکنون برای آشنایی با محتوای کتاب و پایه و ارزش آن نکاتی را یادآور می شویم: ۱. طراح یا طراحان کتابچه، گاهی یک پرسش را ۲۷ بار تکرار کرده اند. ۲. پاسخ بعضی از پرسش ها در جواب پرسش های بعد ذکر شده است. ۳. بعضی از پرسش ها در این کتاب بابعضی دیگر در تناقضند. ۴. بعضی پرسش ها در واقع پرسش نیستند، بلکه طرح یک ادعا و اتهام است، بی آنکه پرسشی در کار باشد. ۵. بعضی از پرسش ها برداشت غلط از عبارات عالمانی مانند مرحوم مجلسی است؛ یعنی از آن چنین فهمیده که شیعیان پس از خواندن زیارت ، رو به قبر نماز می گذارند. ۶. بعضی پرسش ها بلکه بیشتر آنان مدرک ندارند و معلوم نیست آنها را از کدام کتاب نقل می کنند. ۷. برخی پرسش ها انتقاد از نظر شخصی یک عالم شیعی است، در حالی که آن را به همه ی شیعیان نسبت می دهد. ۸. پرسش در مورد حضرت مهدی عجّل الله فرجه الشریف را به گونه ای مطرح می کند که گویا این مساله، از مسائل مورد اتفاق فریقین نیست. ۹. در کتاب یاد شده برخی از مسائل مسلم تاریخی قاطعانه مورد انکار قرار گرفته و اصرار بر این است که وانمود شود میان صحابه هیچ اختلاف نظری و نزاعی وجود نداشته و محبت کامل میان بنی هاشم و بنی امیه بر قرار بوده است و برای این مطلب، ادله واهی ارائه گردیده است. ۱۰. پرسش ها با لحن تمسخر و توهین آمیز، توام با ناسزاگویی به شیعه و حتی در مواردی به دو سرور اهل بهشت امام حسن و امام حسین علیهما السلام مطرح گردیده. با بررسی بیشتر به این واقعیت می رسیم که کتاب مذکور ترجمه ی کتاب اسئله قادت شباب الشیعه الی الحق که توسط جوانی به نام سلیمان بن صالح الخراشی تهیه و چاپ شده و متن کامل آن به زبان عربی روی سایت های وهابیت قرار و در ریاض نیز منتشر شده است.
دلایل تکفیر شیعه در کتاب مذکور
...

[ویکی نور] پاسخ جوان شیعی به پرسشهای وهابیان، تالیف آقای محمد طبری در سال 1428ق است که حاوی 178 پرسش و پاسخ درباره سوالات وهابیان که ممکن است از یک جوان شیعی داشته باشند، می باشد.
چنانچه نویسنده کتاب بیان می دارد: کتابچه ای به نام سوالاتی که باعث هدایت جوانان شیعه شد، بدون ذکر نام نویسنده، مترجم و ناشر و حتی محل نشر به دست ایشان رسیده و در مقدمه اش چنین ذکر شده: من این سوال ها را از سایت های مختلف و کتاب های ضد شیعی جمع آوری کرده ام و خود نقشی به جز گردآوری آن را ندارم.
لذا مؤلف با خواندن این کتابچه در پاسخ برای روشنگری اذهان، کتاب "پاسخ جوان شیعی به پرسشهای وهابیان" قلم زدند.
وهابیت مکتبی است که در قرن هشتم پدید آمده و بعد به وسیله ی محمد بن عبدالوهاب ترویج و تبلیغ شد و هدف آن تفرقه افکنی میان مسلمانان و تکفیر همگان بجر همکیشان خود بود، این کتاب نیز دربردارنده این امر می باشد.
به هر حال کتابی که از آن یاد شد، آشفتگی و تناقض گویی در آن به روشنی پیداست. نویسنده آن کتاب می خواهد جوانان شیعه را به راه و روش اهل سنت دعوت کند و مقصودش از اهل سنت فقط و فقط وهابیان هستند که خود را اهل سنت می نامند و دیگر فرق اهل سنت، که اکثریت قاطع مسلمانان جهان را تشکیل می دهند، از نظر آنان، اهل سنت نیستند، بلکه به طور صریح و آشکار آنان را تکفیر می کنند و مشرک می شمارد.

پیشنهاد کاربران

بپرس