پارک ژوراسیک

دانشنامه عمومی

پارک ژوراسیک ( به انگلیسی: Jurassic Park ) که بعداً به عنوان دنیای ژوراسیک نیز شناخته شد، یک فرنچایز چندرسانه ای علمی تخیلی آمریکایی است که داستان آن بر تلاشی فاجعه بار برای ایجاد یک پارک موضوعی از دایناسورهای شبیه سازی شده متمرکز شده است. [ ۱]
عکس پارک ژوراسیک

پارک ژوراسیک (بازی ویدئویی). پارک ژوراسیک ( به انگلیسی: Jurassic Park ) یک بازی ویدئویی است که در سبک ماجراجویی گرافیکی توسط تل تیل گیمز ساخته و منتشر شده است. این بازی در سال ۲۰۱۱ با موتور ابزار تل تیل مخصوص شرکت سازنده ساخته شده است. کار آهنگ سازی این بازی نیز بر عهدهٔ جارد امرسون - جانسون بوده است. این بازی شامل چهار فصل است که فصل اول آن در آوریل ۲۰۱۱ و هم چنین براساس مجموعه فیلم و کتاب های پارک ژوراسیک منتشر شده است. در حال حاضر این بازی بر روی ایکس باکس ۳۶۰، ویندوز، پلی استیشن ۳، اواس ده و آی اواس ساخته شده است.
عکس پارک ژوراسیک (بازی ویدئویی)

پارک ژوراسیک (رمان). پارک ژوراسیک ( انگلیسی: Jurassic Park ) رمانی علمی تخیلی نوشتهٔ مایکل کرایتون، پزشک و نویسندهٔ آمریکایی به سال ۱۹۹۰ است. [ ۲] در سال ۱۹۹۳، فیلم ساز آمریکایی استیون اسپیلبرگ فیلمی بر اساس همین کتاب ساخت که سرآغاز چندین دنباله برای آن شد. داستان در رابطه با یک جزیره است که دانشمندی از خون یک پشه که دی ان ای دایناسور در آن است الهام گرفته و تعدادی دایناسور را در این جزیره متولد کرده و با یک مجموعه، تصمیم به راه اندازی پارکی برای مردم برای دیدن دایناسورها می گیرند. بعد از ورود یک تیم از دانشمندان رشته های مختلف، کنترل از دست کامپیوترها خارج می شود و دایناسورها آزاد می شوند.
عکس پارک ژوراسیک (رمان)

پارک ژوراسیک (فیلم). پارک ژوراسیک ( انگلیسی: Jurassic Park ) فیلم آمریکایی در ژانر اکشن علمی تخیلی به کارگردانی استیون اسپیلبرگ است که در ۱۹۹۳ منتشر شد. [ ۴] این فیلم که بر اساس رمان به همین نام از مایکل کرایتون ساخته شده، اولین قسمت در فرنچایز پارک ژوراسیک و اولین فیلم در سه گانهٔ اول پارک ژوراسیک به شمار می رود. داستان فیلم در جزیره ای خیالی واقع در سواحل اقیانوس آرام آمریکای مرکزی در نزدیکی کاستاریکا جریان دارد. در آن جا، تاجری ثروتمند و تیمی از دانشمندان ژنتیک، پارک حیات وحشی از دایناسورهای منقرض شده تأسیس کرده اند. هنگامی که خرابکاری در پارک منجر به قطعی فاجعه بار تأسیسات برق پارک و اقدامات امنیتی می شود، گروه معدودی از بازدیدکنندگان و نوهٔ مؤسس پارک برای زنده ماندن و فرار از این جزیره در تلاشند.
قبل از انتشار رمان کرایتون، چهار استودیو برای خرید امتیاز سینمایی آن پیشنهاد دادند. اسپیلبرگ با حمایت یونیورسال پیکچرز، قبل از انتشار رمان در سال ۱۹۹۰، امتیازش را به مبلغ ۱٫۵ میلیون دلار به دست آورد. مایکل کرایتون با دریافت ۵۰۰۰۰۰ دلار اضافی برای اقتباس این سینمایی رمان استخدام شد. دیوید کپ پیش نویس نهایی فیلم نامه را نوشت که بسیاری از توضیحات و خشونت رمان کنار گذاشته شد و تغییرات زیادی در شخصیت ها ایجاد کرد. فیلم برداری از اوت تا نوامبر ۱۹۹۲ در کالیفرنیا و هاوایی انجام شد و مراحل پس از تولید تا مهٔ ۱۹۹۳ ادامه یافت که اسپیلبرگ آن زمان روی فهرست شیندلر کار می کرد. دایناسورها به صورت تصویر تولیدشده توسط کامپیوتر به دست اینداستریال لایت اند مجیک و بخشی به صورت انیماترونیک به دست تیم استن وینستون ساخته شدند.
پارک ژوراسیک در ۹ ژوئن ۱۹۹۳ در تئاتر آپتان در واشینگتن دی سی به نمایش درآمد و در ۱۱ ژوئن در ایالات متحده اکران شد. این فیلم در اکران اولیه اش بیش از ۹۱۴ میلیون دلار فروش داشت که تبدیل به پرفروش ترین فیلم آن زمان شد، [ ۵] و رکوردش را تا زمان اکران تایتانیک در سال ۱۹۹۷ حفظ کرد. [ ۶] همچنین نقدهای مثبتی از منتقدان دریافت کرد و در زمینهٔ جلوه های ویژه و کارگردانی اسپیلبرگ تحسین شد. [ ۷] این فیلم سه جایزهٔ اسکار برای دستاوردهای فنی در جلوه های بصری و طراحی صدا کسب کرد. پارک ژوراسیک در سال ۲۰۱۸ از سوی کتابخانه کنگره به دلیل اهمیت مهمی که از لحاظ «فرهنگی، تاریخی یا زیبایی شناختی» داشت برای ثبت در فهرست ملی ثبت فیلم انتخاب شد. پنج دنبالهٔ بعد از این فیلم منتشر شد: جهان گمشده: پارک ژوراسیک ( ۱۹۹۷ ) ، پارک ژوراسیک ۳ ( ۲۰۰۱ ) ، دنیای ژوراسیک ( ۲۰۱۵ ) ، دنیای ژوراسیک: سقوط پادشاهی ( ۲۰۱۸ ) و دنیای ژوراسیک: قلمرو ( ۲۰۲۲ ) .
عکس پارک ژوراسیک (فیلم)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

پارکِ ژوراسیک (Jurassic Park)
فیلمی امریکایی به کارگردانی استیون اسپیلبرگ، در ۱۹۹۳. این فیلم، براساس رمانی به همین نام نوشتۀ مایکل کرایتون، داستان جزیره ای است که در آن جا با بهره گیری از مهندسیِ ژنتیک، دایناسورها را دوباره پدید آورده و آن مکان را به پارک تفریحات تبدیل کرده اند. اوج فیلم زمانی است که محیط مصنوعی محافظ دایناسورها فرو می ریزد و به دنبال آن جهنمی واقعی بر پا می شود. جلوه های ویژه ای که برای بازآفرینی دایناسورها به کار رفته از لحاظ تکنولوژی بی مانند است و مایۀ شگفتی تماشاگران سراسر جهان را فراهم آورد. استفاده از این تکنیک راه را برای فیلم های بعدی، ازجمله دنبالۀ همین فیلم به نام پارک ژوراسیک: دنیای گمشده (۱۹۹۷) براساس رمانی دیگر از کرایتون، هموار کرده است. در هر دو فیلم، جِف گلدبلام، بازیگر امریکایی، در نقش دکتر بدبین ایان ملکُم بازی می کند و نقش دوم را ریچارد اَتنبارو، در نقش جان هموند، مالک پارک، برعهده دارد.

پیشنهاد کاربران

بپرس