پارادوکس انتخاب

دانشنامه عمومی

تناقض انتخاب ( به انگلیسی: The Paradox of Choice ) کتابی است نوشته بری شوارتز، جامعه شناس آمریکایی که در سال ۲۰۰۴ منتشر شده است.
در سال ۱۳۹۸ نیز با نام کامل تناقض انتخاب چرا بیشتر کمتر است توسط سید سجاد حسینی و کیوان شعبانی مقدم ترجمه شده است و توسط انتشارات صالحیان به چاپ دوم رسیده.
کتاب تناقض انتخاب: چرا بیشتر کمتر است؟ اثر پرفروش باری شوارتز، دربارهٔ انتخاب هایی مانند تحصیلات، شغل، رابطه جنسی، عشق و… است که تقریباً در تمام مراحل زندگی خود با آن رو به رو هستید و شما را قادر می سازد تا سرنوشت و تقدیرتان خودتان را کنترل کنید و در هر موقعیتی بتوانید به آنچه دقیقاً می خواهید نزدیک شوید.
احتمالاً تا به حال در زندگی خود با کسانی معاشرت داشته اید که از نظرتان بسیار موفق و کامیاب بوده اند و زندگی رؤیایی و رشک برانگیزی داشته اند، ولی وقتی پای صحبت هایشان نشسته اید با کمال تعجب دریافته اید که نه تنها احساس رضایت و خوشبختی نمی کنند، بلکه به حال کسانی غبطه می خورند که رفاه کمتر و انتخاب های محدودتری دارند.
باری شوارتز ( Barry Schwartz ) استاد دانشگاه سوارثمور آمریکا در کتاب تناقض انتخاب ( The paradox of choice ) شرح می دهد که چرا برخلاف تصور رایج، بسیاری از انسان ها با وجود امکانات وسیع، انتخاب های فراوان و گزینه های جذابی که در اختیار دارند، زندگی شان پر دغدغه و ناشاد است و کمتر احساس خوشبختی می کنند.
شوارتز در تناقض انتخاب ایده های جسورانه اش را به شیوه ای کاربردی، بسیار شفاف و به دور از کلی گویی های مرسوم بیان می کند، تا جایی که تعدادی از از مطرح ترین شخصیت های علم روان شناسی کتاب وی را ستوده اند و دنیل کانمن، برنده جایزه نوبل سال ۲۰۰۲ آن را کلید «خرسند زیستن» در دنیای مدرن و پیچیده امروز خوانده است.
کتاب تناقض انتخاب به عنوان یک اثر کلاسیک، نسخه ای برای خرسند زیستن ( نه فقط شاد زیستن ) در دنیای پر از انتخاب امروزی است. نسخه ای تحسین شده و جامع بر اساس روانشناختی نوع بشر که توسط بزرگانی چون مارتین سلیگمن از آن به کتابی یاد می شود که باید توسط هر فرد فکوری خوانده شود و گاردین آن را پرفروش ترین کتاب سال دانسته است.
در سوی دیگر، این واقعیت که برخی انتخاب ها خوب هستند لزوماً به معنای این نیست که داشتن انتخاب های بیشتر، بهتر است. داشتن اضافه بارِ انتخاب ها هزینه دارد. به عنوان یک فرهنگ، ما شیفته آزادی، خودمختاری و تنوع هستیم و میل چندانی نداریم که از هیچ یک از گزینه هایمان چشم پوشی کنیم. با این حال، سفت چسبیدن به تمام انتخاب های در دسترس باعث اتخاذ تصمیمات بد، اضطراب، استرس و نارضایتی می شود و حتی ممکن است ابتلا به بیماری افسردگی را به دنبال داشته باشد.
عکس پارادوکس انتخاب
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس