پاخوره

فرهنگ عمید

نشستنگاهی که در کنار در خانه درست کنند، سکوی در خانه.

فرهنگستان زبان و ادب

{take-all} [کشاورزی-زراعت و اصلاح نباتات] نوعی بیماری قارچی که به ریشه و پاهنگ/ طوقۀ (crown ) غلات حمله می کند و علاوه بر کاهش چشمگیر محصول، ممکن است موجب سیاهی ریشه یا کوتولگی (dwarf ) یا سفیدخوشگی یا حتی مرگ گیاه می شود

دانشنامه عمومی

پاخوره نوعی بیماری قارچی است که به ریشه و پاهنگ ( طوقهٔ ) غلات حمله می کند و علاوه بر کاهش چشمگیر محصول، ممکن است موجب سیاهی ریشه یا کوتولگی یا سفیدخوشگی یا حتی مرگ گیاه شود.
عامل این بیماری، قارچ پاخوره ( Gaeumannomyces graminis ) است که قارچی خاکزی است. در اثر آلودگی شدید، بوته ها کوتاه، زودرس و خوشه ها سفید و عقیم می شوند. علایم بیماری در مرحله شیری شدن دانه ها مشهودتر است. در آلودگی زودهنگام، بوته ها کوتاه و کمی زردرنگ می باشند. [ ۱]
یکی از بهترین روشهای کنترل این بیماری، اجرای تناوب با گیاهان غیر میزبان ( گیاهان دولپه ای مانند نخود، لوبیا و بقولات ) است. از بین بردن بقایای گندم و جو پس از برداشت با اجرای شخم عمیق یا نیمه عمیق و نیز حذف کامل گندم های خودرو نقش مهمی در کنترل بیماری ایفا می کنند. [ ۱]
عکس پاخوره
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس