ویکی شیعه

دانشنامه اسلامی

[ویکی شیعه] ویکی شیعه، دانشنامه ای مجازی در شبکه جهانی اینترنت است که هدف آن بیان و توضیح تمامی مفاهیم و مسائل دخیل در شناخت شیعه و سایر مذاهب پیرو مکتب اهل بیت(ع) (شامل تاریخ، جغرافیا، فقه، اصول فقه، مفاهیم، باورها، نام ها و...) است. واژگان و نام هایی که برای دستیابی به این هدف لازم اند، در این دانشنامه توضیح داده خواهند شد.
در ویکی شیعه از ارائه تحلیل ها و نظرهای شخصی و نیز نظریات جدیدِ اثبات نشده پرهیز می شود. قضاوت درباره اختلافات علمی و تاریخی بر عهده خوانندگان است و ویکی شیعه در این موارد بی طرف است.
با توجه به اختلافات مذهبی، بنای نویسندگان بر این است که تا می توانند از منابع دست اول و پذیرفته شده نزد دو فرقه بزرگ اسلامی (شیعه و سنی) استفاده کنند.

[ویکی اهل البیت] ویکی شیعه، دانشنامه ای مجازی در شبکه جهانی اینترنت است که هدف آن بیان و توضیح تمامی مفاهیم و مسائل دخیل در شناخت شیعه دوازده امامی (شامل تاریخ، جغرافیا، فقه، اصول فقه، مفاهیم، باورها، نام ها و...) است. واژگان و نام هایی که برای دستیابی به این هدف لازم اند، در این دانشنامه توضیح داده خواهند شد.
در ویکی شیعه از ارائه تحلیل ها و نظرهای شخصی و نیز نظریات جدیدِ اثبات نشده پرهیز می شود. قضاوت درباره اختلافات علمی و تاریخی بر عهده خوانندگان است و ویکی شیعه در این موارد بی طرف است.
با توجه به اختلافات مذهبی، بنای نویسندگان بر این است که تا می توانند از منابع دست اول و پذیرفته شده نزد دو فرقه بزرگ اسلامی (شیعه و سنی) استفاده کنند.
دین به طور اعم و اسلام و تشیع به طور خاص جزو موضوعاتی هستند که در دانشنامه های مجازی اطلاعات گسترده ای راجع به آنها وجود دارد. ولی از آنجا که نویسندگان این دانشنامه ها یا با معارف اسلامی آشنایی درستی ندارند و یا این که ممکن است اصولا معتقد به اسلام یا تشیع نباشند، در مقالات مربوط به مفاهیم اسلامی مطالب اشتباه مشاهده می شود.
با توجه به مشکلاتی که در پایگاه های اینترنتی درباره باورهای شیعه وجود دارد و همچنین با توجه به نیاز شیعیان جهان و نیز سایر جستجوگران برای دستیابی آسان به باورهای اصیل شیعی و اسلامی لازم دیده شد که جایگزینی برای این دانشنامه در فضای وب عرضه شود. به همین دلیل راه اندازی ویکی شیعه با رویکرد معرفی و دفاع از مکتب اهل بیت(ع) جزو برنامه های معاونت فرهنگی مجمع جهانی اهل بیت(ع) قرار گرفت.
در روز اول خرداد ماه ۱۳۹۲ نخستین جلسه هماهنگی نویسندگان ویکی شیعه برگزار شد و بعد از چند جلسه آموزش، در تاریخ ۲۷ خرداد ماه ویکی شیعه در فضای مجازی منتشر شد.
در تیر ماه ۱۳۹۲ امکان مشاهده سایت بدون نام کاربری برای همه کاربران اینترنت مهیا شد.
ویکی شیعه در اول تیر ماه ۱۳۹۳ ضمن برگزاری کنگره سبط النبی(ع) در تهران، توسط حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران به صورت رسمی رونمایی شد.

پیشنهاد کاربران

ویکی شیعه یا دانشنامه مجازی مکتب اهل بیت، دانشنامه ای اینترنتی در حوزه تشیع، وابسته به مجمع جهانی اهل بیت است که از خرداد ۱۳۹۲ فعالیتش را آغاز کرده است. این دانشنامه هم اکنون به ۲۲ زبان فعال است و در زبان فارسی حدود ۸ هزار مقاله دارد.
...
[مشاهده متن کامل]

ویکی شیعه، دانشنامه ای اینترنتی است که در نرم افزار مدیاویکی فعالیت می کند و هدف از تأسیس آن بیان و توضیح تمام مفاهیم و مسائل دخیل در شناخت تشیع است. این سایت از خردادماه سال ۱۳۹۲ شمسی شروع به کار کرده است. این دانشنامه به صورت رسمی با نام دانشنامه مجازی اهل بیت در یکم تیر ۱۳۹۳ توسط حسن روحانی، رئیس جمهور وقت ایران در مراسم افتتاحیه نخستین کنگره بین المللی سبط النبی رونمایی شد. این سایت در بدو افتتاح به شش زبانِ فارسی، عربی، انگلیسی، اردو، ترکی و اسپانیایی مطالبی را ارائه می داد. در بهمن ۱۳۹۶ بخش روسی این سایت نیز رونمایی شد.
در شهریور ۱۴۰۱ از ۵ زبان با حضور سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور وقت ایران در افتتاحیه هفتمین اجلاس جهانی مجمع جهانی اهل بیت و در بهمن همان سال از ۷ زبان دیگر دانشنامه رونمایی شد.
موضوعات این دانشنامه شامل عقاید، افراد، علوم اسلامی چون کلام، فقه، اصول، کتاب ها، اماکن، حوادث، مراسم، مناسک، فرقه ها، تاریخ تشیع و هر مفهومی مرتبط با تشیع است. بر اساس آنچه از قوانین حاکم بر این ویکی گزارش شده است، در این دانشنامه از ارائه نظرات شخصی و نظریات جدید اثبات نشده، پرهیز می شود و قضاوت در خصوص اختلاف های علمی و تاریخی برعهده مخاطبان گذاشته شده است. در این دانشنامه از منابع دست اول شیعه و سنی استفاده می شود.
ویکی شیعه تاکنون به بیست ودو زبان ( فارسی، عربی، انگلیسی، اردو، ترکی استانبولی، فرانسوی، اسپانیایی، اندونزیایی، روسی، چینی، هندی، سواحلی، آلمانی، بنگالی، تاجیکی، ترکی آذری، ایتالیایی، پرتغالی، هوسا، پشتو، برمه ای، تایلندی. فعالیت دارد و نویسندگان آن جمعی از محققان و نویسندگان حوزوی و دانشگاهی هستند.
در کلیپی که در شهریور ۱۴۰۱ در معرفی ویکی شیعه منتشر شده است بازدیدهای این دانشنامه حدود ۶۰۰ میلیون اعلام شده است. به گفته مهدی فرمانیان، معاون فرهنگی مجمع جهانی اهل بیت در آذر ۱۴۰۲ش، ویکی شیعه در مجموع زبان ها ۳۲ هزار مقاله دارد و حدود هشت هزار آن به زبان فارسی است. همچنین این دانشنامه به طور میانگین ماهیانه ۱۴ میلیون بازدید دارد.

ویکی شیعهویکی شیعه
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/ویکی‌شیعه

بپرس