ویلیام همیلتون

دانشنامه عمومی

سر ویلیام روآن همیلتون ( به انگلیسی: Sir William Rowan Hamilton ) ( ۴ اوت ۱۸۰۵ در دوبلین۲ سپتامبر ۱۸۶۵ در نزدیکی دانسینک ) ، ریاضیدان و فیزیک دان ایرلندی بود.
همیلتون در دوبلین ریاضی تحصیل کرد و سال ۱۸۲۷ ( یعنی در ۲۲ سالگی ) ، استاد ستاره شناسی و ستاره شناس سلطنتی ( Royal Astronomer ) ایرلند شد. در ابتدا به فیزیک نور و خواص هندسی اش پرداخت. در هجده سالگی همیلتون موفق به کشف قاعده همیلتون در مکانیک شد، که بر طبق آن کنش ثابت باقی می ماند:
با استفاده از حسابان تغییر می توان به وسیله این قاعده، در ریاضی معادله اویلر - لاگرانژ را، که در مکانیک لاگرانژی مورد استفاده قرار می گیرد، اثبات کرد.
همیلتون بعدها به چهارگان ها پرداخت، که امروزه از جمله در گرافیک کامپیوتری و نظریه نسبیت کاربرد دارد.
از لحاظ زبانشناسی نیز همیلتون در هفت سالگی به طور باور نکردنی زبان عبری بلد بود و تا قبل از تولد سیزده سالگیش هم او در مجموع ۱۲ زبان از جمله زبانهای کلاسیک و مدرن اروپایی، فارسی، عربی، هندو، سانسکریت، و مالایایی را آموخته بود. او همچنین تا آخر عمرش همیشه خود را برای تفریح و سرگرمی با متنهای فارسی و عربی مشغول می کرد.
همیلتون از نوابغ ایرلندی بود که در پنج سالگی متون لاتینی و یونانی و عبری را می خواند و ایتالیایی و فرانسوی را در ۸ سالگی و عربی و سانسکریت را در ۱۰ سالگی آموخت و در ۱۴ سالگی برای سفیر ایران خطابه خوشامدی به زبان فارسی تهیه کرد. این استعداد بی مانند به زودی متوجه علوم گردید به طوری که در ۱۷ سالگی هامیلتون تمام حساب انتگرال را به خوبی می دانست و خسوف و کسوف را به خوبی پیش بینی می کرد و در ۲۲ سالگی استاد نجوم گردید. کارهای او به خصوص مربوط به مبحث نور، دستگاه های اشعه و مبحث دینامیک است. وی ملاحظات گائوس را در فضای سه بعدی تعمیم داد و در سال ۱۸۴۳ اولین اکتشافات خود را دربارهٔ کوآترنیون ها یعنی جبر فضایی که تعمیم جبر گائوس و کوشی می باشد به آکادمی سلطنتی ایرلند تقدیم کرد. تقریباً در همین اوقات، ریاضی دان آلمانی هرمان گراسمان همین فکر را نه تنها در مورد فضای سه بعدی بلکه به فضای n بعدی تعمیم داد.
عکس ویلیام همیلتون

ویلیام همیلتون (دونده). ویلیام همیلتون ( انگلیسی: William Hamilton؛ ۱۱ اوت ۱۸۸۳ – ۱ اوت ۱۹۵۵ ) دونده اهل ایالات متحده آمریکا بود.
وی در مسابقات کشوری و بین المللی در مجموع برندهٔ ۱ مدال طلا شده است.
عکس ویلیام همیلتون (دونده)

ویلیام همیلتون (دیپلمات). ویلیام همیلتون ( زاده ۱۳ دسامبر ۱۷۳۰ –درگذشته ۶ آوریل ۱۸۰۳ ) ، دیپلمات، عتیقه شناس، باستان شناس و آتشفشان شناس اسکاتلندی بود. پس از مدت کوتاهی که نماینده مجلس بود، از ۱۷۶۴ تا ۱۸۰۰ به عنوان سفیر بریتانیا در پادشاهی ناپل خدمت کرد. آتشفشان های وزوو و اتنا را مطالعه کرد، عضو انجمن سلطنتی و دریافت کنندهٔ مدال کاپلی شد. دومین زن او اِما همیلتون بود که به عنوان معشوقهٔ هوریشیو نلسون معروف شد.
عکس ویلیام همیلتون (دیپلمات)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بعد های گم شده مکان و زمان که دها سال است که دانشمندان ریاضی فیزیک مخصوصا اندیشمندان و پژوهشگران در رشته گرانش کوانتایی صاحبان نظریه ریسمان و تئوریهای M
بطور خستگی ناپذیری اعجاب انگیزی در جستجو و دستیابی به آن هستند، چیزی نیستند غیر از ابعاد بی زمانی و بی مکانی آسمانی و دینی.
...
[مشاهده متن کامل]

همراه چهاربعد زمانمکان چهار بعد غیر عینی بیزمانیبیمکانی بطور عینی وجود دارند که رویهم رفته میتوان آنها را " هشتگانها " نامید.
وبرای نمایش این ابعاد میتوان یک خط کوتاه روی چهاربعد زمانمکان ( x , y , z , t ) کشید و از آنها یک جدول چهار در چهار ساخت. و شانزده نتیجه گیری مختلف از هندسه فضا زمان و بیفضا زمان هشت بعدی کرد.
طوریکه در بررسی قصرها و کاخهای فوتونی از بیرون و درون، در صفحه ای دیگر متوجه شدیم که بعد زمان با نرخ گذر آن از نمای بیرونی و درونی ذرات نور کلا پاک گردیده است و از آن کاخ ها بیرون انداخته شده است. در چهارچوب مکانی ذرات نور بعد زمان برابر با صفر است و ذرات نور بصورت ( x , y , z ) بازه مکانی بدون بازه زمانی تعریف میگردند. اما در چهار چوب آن مکان ها ملکه بیزمانی حاکم است که پژوهشگران تاکنون ارگان حسی و خیالی را برای درک آن توسعه نداده اند. زیرا بعضی از باور های دینی که میتوانند در علم ریاضی فیزیک ادغام شوند و به کشف راز های آفرینش منجر گردند، به دلایل عدیده سرکوبی های اندیشه های علمی توسط دین در طول تاریخ ، نادیده گرفته میشوند. خود ادیان در این باورند که ازل و ابد از صفات خداوند اند و زمان موجود در طبیعت جلوه آنان. در مقایسه باز هم دین معتقد است که بی زمانی و بی مکانی از صفات خداوندند، اما دنبال جستجوی جلوه های آنان در طبیعت نبوده و نیستند. لذا ایجاد جدول شانزده خانه و مشاهده آن نباید موجب خمیازه کشیدن و بی حوصلگی شود.
نظریه " هشتگانها " را بهتر است جدی بگیریم، چه دینی و چه غیر دینی پارسی زبان.

بپرس