ویلفرد مادلونگ

دانشنامه اسلامی

[ویکی شیعه] ویلفرد مادلونگ (Wilferd Madelung) (۱۹۳۰ میلادی)، اسلام شناس و شیعه شناس آلمانی که حدود ۲۰۰ کتاب و مقاله در حوزه مطالعات اسلامی مرتبط با شیعه تألیف و منتشر کرده است. کتاب جانشینی حضرت محمّد(ص) از آثار مهم اوست که در آن نگرش شیعه درباره جانشینی بعد از پیامبر تقویت شده است. وی در شناساندن تشیع به جهان غرب نقش موثری داشته است.
پروفسور ویلفردمادلونگ (Wilferd Madelung) در ۲۶ دسامبر ۱۹۳۰ میلادی (مطابق ۵ دی ۱۳۰۹ شمسی) در شهر اشتوتگارت آلمان متولد شد و پس از گذراندن تحصیلات مقدماتی و متوسطه به دانشگاه قاهره رفت و لیسانس تاریخ و ادبیات اسلامی را در سال ۱۹۵۳ دریافت کرد.
وی سپس به تحصیلات عالی در موطن خود ادامه داد و در سال ۱۹۵۷ از دانشگاه هامبورگ درجه دکتری در مطالعات اسلامی دریافت کرد. مادلونگ رساله دکتری خود را تحت نظر اسلام‎شناسان آلمانی یعنی اشتروتمان (R. Strothmann) و اشپولر (B. Spuler) به پایان رساند. مادلونگ سه سال (۱۹۵۸-۱۹۶۰) وابسته فرهنگی سفارت آلمان غربی در بغداد بود و سپس زندگی علمی خود را در زمینه اسلام شناسی دنبال کرد.

پیشنهاد کاربران

ویلفِرْد فردیناند مادِلونگ ( به آلمانی: Wilferd Ferdinand Madelung ) ( زادهٔ ۲۶ دسامبر ۱۹۳۰  در اشتوتگارت  –   درگذشتهٔ ۹ مه ۲۰۲۳ ) اسلام شناس و استاد تاریخ اسلام دانشگاه آکسفورد بود. تمرکز او در ایران شناسی و کار بر روی فرقه های شیعی بود و چون در مورد جانشینی پیامبر اسلام در اثر خود کتاب جانشینی محمد نظراتی نزدیک به نظرات شیعیان داشت در ایران بسیار مورد تکریم واقع شد. تا جایی که در سال ۲۰۱۳ توسط وزارت ارشاد ایران به او نشان بین المللی فارابی اعطا شد.
...
[مشاهده متن کامل]

او در اشتوتگارت آلمان متولد شد. بهمراه خانوادهٔ در ۱۹۴۷ به آمریکا مهاجرت کرد. در ۱۹۵۳ مدرک لیسانس تاریخ و ادبیات اسلامی را از دانشگاه قاهره اخذ کرد و در سال ۱۹۵۷ از دانشگاه هامبورگ درجه دکترای مطالعات اسلامی دریافت کرد. مادلونگ رساله دکتری خود را تحت نظر اشتروتمان و اشپولر به پایان رساند. که در مورد قرامطه و فاطمیون و اشتراک نظر آنها در مورد امامت بود
از ۱۹۵۸ تا ۱۹۶۰ وابستهٔ فرهنگی سفارت آلمان در بغداد بود و در طول سال های ۱۹۶۹ تا ۱۹۷۸ استاد اسلام شناسی دانشگاه شیکاگو بود. از ۱۹۷۸ تا ۱۹۹۸ استاد کرسی Laudian در عربی و مطالعات اسلامی در دانشگاه آکسفورد بود.
وی سخنرانی نیز در کنگره بین المللی نقش شیعه در پیدایش و گسترش علوم اسلامی داشته است.
او تا زمان درگذشت خود پژوهشگر ارشد مؤسسه مطالعات اسماعیلی در لندن بود.
• «متون عربی در مورد تاریخ امامان زیدی طبرستان، دیلمان و گیلان»، فرانتس اشتاینر، ۱۹۸۷
• "روندهای مذهبی در ایران اسلامی اولیه"، ۱۹۸۸" در نهضت قرامطه 1990 "
• "مکتب ها و فرقه های اسلامی در سده های میانه ۱۹۹۲" توسط جواد قاسمی به فارسی ترجمه و توسط آستان قدس رضوی، بنیاد پژوهش های اسلامی در مشهد در سال ۱۳۷۵ منتشر شد.
• " جانشینی محمد ( The Succession to Muhammad ) "، انتشارات دانشگاه کمبریج، ۱۹۹۷
• ''شناخت اسماعیلیه'', Leiden, ۱۹۹۸
• '' ظهور فاطمیان''، I. B. Tauris، ۲۰۰۰
• ''امام قاسم بن ابراهیم و عقیده زیدیان''

ویلفرد مادلونگ
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/ویلفرد_مادلونگ

بپرس