ویسپرد

/visperd/

لغت نامه دهخدا

ویس پرد. [ پ ِ رَ ] ( اِخ ) نام یکی از پنج بخش اوستای موجود. ( حاشیه برهان چ معین ). نام جزئی از اجزاء اوستای امروزی است شامل آداب پرستش. ( یادداشت مرحوم دهخدا ).

فرهنگ فارسی

ویسپرت یکی از بخشهای پنجگانه که آن را میتوان مجموعه ای از ملحقات یسنا دانست و بهنگام مراسم دینی بدون یسنا سروده نمی شود و مخصوصا در اعیاد دینی شش گهنبار سال خوانده میشود . عده فصول ( کرده ) ویسپرد را بین ۲۵ تا ۲۷ ضبط کرده اند .
ویسپرت:یکی ازبخشهای اوستا

فرهنگ عمید

یکی از بخش های اوستا.

دانشنامه عمومی

وِیسپَرَد یکی از شش بخشِ اوستا و از ماخذِ اوستایی است.
واژه ویسپَرَد واژه ای ترکیبی است و از دو واژه اوستاییِ ویسپِ ( ویسپِه ) و رَتو ساخته شده و معنای آن همه ردان یا همه سران است. [ ۱]
ویسپرد ۲۳ کرده ( بخش ) و ۴۰۰۰ واژه دارد و در بارهٔ آیینِ شش گهنبار و نمازهای وابسته به آن است. [ ۲] در متنِ وسپرد از ایزدان، جهانِ مینوی و آسمان و هر چه در آن است و زمین با هر چه بر او است، یاد و ستوده شده است. در ویسپرد، همه جشن های دینی مزدیسنا و هنگام های ستایش و نماز از بامداد و نیمروز و شب و نمازهای افزوده برشمرده شده است و هر چه با ستایش و نیایش های دینی مزدیسنا پیوستگی دارد، همچون هوم و بَرسم، زُور و مَیزَد و بوی ستوده شده و خشنودیِ رد یا بزرگ مینویِ هر یک از آنان خواسته شده است.
عکس ویسپردعکس ویسپرد
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

ویسْپَرَد
(در اوستایی به معنی «همه رَدان» و «سروران») از بخش های پنج گانۀ اوستا، از ملحقاتیسن ها. ویسپرد ۲۴ بخش و هر بخش بندهایی دارد و از جملۀ متون اوستای متأخر به شمار می رود و به همراه یسن ها در مراسم دینی نوروزی و گاهنبارها یا جشن های شش گانۀ فصلی خوانده می شود.

پیشنهاد کاربران

انرا باید بدین دوگونه نوشت که نخستین اوستایی است و دومین پارسی دری
-
ویسپه رتو/ویسپه رد
بچم همه ردان - گشت رد
" ویسپرد " در اوستا به گونه " ویسپ رتو " آمده و به معنای همه سران ، همه بزرگان و کل ردان است، ویسپ= همه ، رتو و رد= بزرگ ، سرور ، مهتر .

ویسپرد به معنی فرشته است

بپرس