وهن اباد

لغت نامه دهخدا

( وهن آباد ) وهن آباد. [ ] ( اِخ ) دهی است جزو دهستان فشافویه بخش ری شهرستان تهران واقع در 10هزارگزی باختری راه شوسه قم با 1190 تن سکنه. آب آن از قنات و محصول آن غلات ، صیفی ، چغندرقند و شغل اهالی زراعت است. قلعه خرابه ای دارد. راه از طریق رباطکریم ماشین رو است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 1 ).

فرهنگ فارسی

( وهن آباد ) ده جزئ دهستان پشاپویه بخش ری شهرستان تهران استان مرکز . در ۴۴ کیلومتری جنوب باختر شهر ری جلگه معتدل . ۱۱۹٠ تن سکنه دارد .

پیشنهاد کاربران

وهن آباد ، روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان رباط کریم در استان تهران ایران است. این روستا در منطقه تاریخی تپه سفالی معمورین قرار دارد که تمام روستا و اطراف آن جزو آثار ملی ایران به شمار می آید. در سال ۱۳۵۵، یونسکو این منطقه را از مناطق احتمالی عصر آهن اعلام می دارد. لقب این روستا پایتخت روستایی مبل ایران است. امامزادگان عین و غین نیز در این روستا قرار دارد.
...
[مشاهده متن کامل]

براساس تحقیقات انجام شده ، واژه وهن یا وحن در اوستا ( فارسی باستان ) به معنای خشت مالی و گل اندود کردن است. همچنین لغت نامه دهخدا به روایت ناظم الاطبا معنی وحن را گل اندودن و گل اندود کردن گزارش داده است.
مردم این روستا در گذشته ، هر ساله به دیوارهای خانه های گلی خود در ماهی مشخص برای استحکام بیشتر گل می مالیدند ( گل اندود می کردند ) تا در ماه های پر بارش و یا زلزله دوام کافی داشته باشد.
این روستا در دهستان وهن آباد قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱٬۳۴۴ نفر ( ۳۲۵خانوار ) بود.
بر اساس سرشماری عمومی نفوس و مسکن ( ۱۳۹۵ ) جمعیت آن به ۱۵۴۱ نفر و تعداد خانوار به بیش از ۴۰۰ می رسد.
اقوام از دوره های گذشته در این روستا زندگی می کردند . بیشتر نام های خانوادگی شامل شهریاری، عبداللهی ، لطیفیان ، فسایی ، فدایی ، ، حسینی ، علی غنی ، آقابابایی ، آقارحیمی و. . . می باشند.
این روستا بر اساس فرهنگ کامل معین در زمان قاجاریه و پهلوی از روستاهای شهر ری به حساب می آمد. بر اساس گفته پیران این روستا، بخشی از خانات حکیم آباد بود. این روستا در کنار جاده ابریشم نیز قرار داشت. به خاطر قرارگیری در بین دو شهر قم و شهر ری همواره از محل های پر رفت و آمد مردم از گذشته بوده است.
این روستا، در شمال فرودگاه امام خمینی و در سمت غرب بزرگراه تهران - قم قرار دارد. یونسکو، این روستا و اطراف آن و شمال فرودگاه را از مناطق میراث فرهنگی کشف نشده می داند. این منطقه ( تپه سفالی معمورین ) از آثار ملی ایران به شمار می رود.
امام زادگان عین و غین در این روستا قرار دارد و از مکان های زیارتی و جاذبه های گردشگری این روستا به شمار می آید. بنای قدیمی امام زاده به بنایی دایره وار و با گنبد هرمی به رنگ فیروزه ای بود. نخستین تغییر در ساختار سنتی امامزاده در سال ۱۳۷۷ صورت می گیرد. از این روستا با نام ( پایتخت روستایی مبل ایران ) هم یاد می شود. به طوری که در حال حاضر بیش از ۴۰۰ کارگاه تولیدی مبلمان و صنایع چوبی در این مکان مشغول به فعالیت هستند و باعث گردیده که آمار بیکاری در این منطقه پایین باشد.

وهن اباد
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/وهن‌آباد

بپرس