ونلافاکسین

دانشنامه عمومی

ونلافاکسین ( Venlafaxine ) ( که با نام های تجاری: افکسور، فلاکسور، دپریلکس، آلوینتا و. . . به فروش میرسد یک داروی ضدافسردگی از گروه مهارکننده های بازجذب سروتونین، نوراپی نفرین و به میزان کمتری دوپامین است. این دارو نخست در سالِ ۱۹۹۳ ارائه شد و برای درمانِ اختلال افسردگی اساسی، اختلال وسواس فکری - عملی ، اختلال اضطراب فراگیر اختلال اضطراب اجتماعی و اختلال پانیک ( وحشت زدگی ) تجویز می شود.
ونلافاکسین بیشتر از سایر داروهای ضد افسردگی حالت مانیا ( سرخوشی یا شیدایی ) ایجاد می کند.
این دارو ممکن است نتیجه تست اعتیاد را به طور کاذب مثبت نشان دهد.
+داروی مشابه ( دولوکستین )
ونلافاکسین به خوبی از لوله گوارش جذب می شود و در عرض ۲٫۵ ساعت به بیشترین غلظت پلاسمائی می رسد. نیمه عمر آن حدود ۳٫۵ ساعت است و تنها متابولیت فعال آن، اُ - دسمتیل ونلافاکسین، نیمه عمر ۹ ساعت دارد؛ بنابراین ونلافاکسین باید ۲ تا ۳ بار در روز مصرف شود.
ونلافاکسین مهارکننده غیرانتخابی بازجذب سه آمین بیوژن سروتونین، نوراپی نفرین و به مقدار کمتری دوپامین می باشد. ونلافاکسین بر روی گیرنده های موسکارینی، نیکوتینی، هیستامینرژیک، اپیوئید ( شبه افیونی ) یا آدرنرژیک اثری ندارد و به عنوان MAOI نیز فعالیت ندارد.
ونلافاکسین برای درمان اختلال افسردگی ماژور و اختلال اضطراب فراگیر تأیید شده است. بسیاری از افراد شدیداً افسرده با دوز ۲۰۰ میلی گرم در روز و در عرض ۲ هفته به ونلافاکسین پاسخ می دهند، که این دوره زمانی تا حدودی کوتاه تر از ۲ تا ۴ هفته است که معمولاً برای شروع اثر SSRIها ( سرترالین - فلوکستین - پاروکستین ) لازم می باشد؛ بنابراین دوزهای بالای ونلافاکسین برای درمان افراد مبتلا به بیماری شدیدی که نیاز به پاسخ سریع دارند ترجیح داده می شود. البته به نظر می رسد که سمپاتومیمتیک ها ( مقلدهای سمپاتیک ) مانند امفتامینها، و شوک الکتریکی سریع ترین شروع اثر ضدافسردگی را داشته باشند که معمولاً در عرض یک هفته آشکار می شود. ونلافاکسین در مقایسه مستقیم با فلوکستین برای درمان افراد شدیداً افسرده دارای خصوصیات مالیخولیائی مؤثر می باشد. مقایسه مستقیم ونلافاکسین و سرترالین که مؤثرترین SSRI برای درمان افسردگی شدید دارای خصوصیات مالیخولیائی می باشد، هنوز گزارش نشده است.
ونلافاکسین برای درمان نوروپاتی دیابتی و پیشگیری از میگرن از برچسب خارج استفاده شده است ( با این حال در بعضی از افراد ونلافاکسین می تواند باعث تشدید یا ایجاد میگرن شود ) . [ ۲] این امر ممکن است از طریق اثراتی بر روی گیرنده مواد افیونی روی درد کار کند. [ ۳] همچنین مشخص شده است که شدت «گرگرفتگی» در زنان یائسگی یائسگی در درمان هورمونی برای درمان سرطان پروستات کاهش می یابد. [ ۴] [ ۵]
عکس ونلافاکسینعکس ونلافاکسین
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس