ولسوالی دره صوف

دانشنامه عمومی

این شهردر حدود ۱۳۰ کیلومتر دور از شهر ایبک مرکز ولایت سمنگان و ۲۰۰ کیلومتر از شهر مزارشریف واقع شده است. مساحت مجموعی این ولسوالی در حدود ۴۴۰۰ متر مربع می باشد.
قسمت زیادی از این دره را تپه های بلند و هموار احاطه نموده است. همه ساله در این تپه ها گندم للم ( گندم سفید ) کشت می شود. ارتفای دره صوف حدود ۱۴۰۰ متر از سطح بحر می باشد.
دریای خروشان دره صوف از قلعه سرکاری مرکز دره صوف گذشته به زیبای این منطقه افزوده است. درحال حاضر مردم طور شخصی توربین های خیلی کوچک را در این دریا نصب نموده و از آن برق استحصال می نمایند.
دره صوف دارای نفوس بیش از ۲۰۰ هزار می باشند. از آنجا که تاکنون سرشماری معیاری در افغانستان صورت نگرفته، هیچ آمار درستی از جمعیت این منطقه نیز در دسترس نیست اما بنا به تخمین اهالی محل، جمعیت این منطقه بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار نفر است. اکثریت باشندگان این دره از هزاره، ازبک و تاجیک می باشد.
در این ولسوالی ۱۱ مکتب ابتدائی یک لیسه، دو مدرسه دینی فعال اند.
دره صوف همچون دیگر مناطق ولایت سمنگان از جمله مناطق با سابقه بسیار قدیم تاریخی است و نام آن در برخی متون تاریخی ذکر شده است. قیام مردم دره صوف در ۲۵ دلو سال ۱۳۵۷ علیه حکومت حزب دموکراتیک خلق افغانستان بوقوع پیوست. پس از این قیام، حاکمیت دولت درین محل سقوط کرد. این ملت در جنب اینکه تلفات جانی را قبول کردند سایر تلفات را نیز متقبل شدن. در زمان طالبان دره صوف مرکز مقاومت در برابر طالبان گردیده بود.
راه اصلی دره صوف از طریق ایبک، مرکز ولایت سمنگان به شاهراه مزارشریف - کابل می رسد. راه دیگر دره صوف مستقیماً به سمت مزارشریف می باشد. در این اواخر دولت کار قیر ریزی این سرک را با همکاری دولت کره جنوبی به هزینه ۶۰ میلون دالر آغاز نموده و به پایان رسانده است
دره صوف در این اواخر به دو ولسوالی تقسیم شدن دره صوف بالا و دره صوف پائین. قریه های مشهور این ولسوالی قریه کمج ( یکی از قریه های معروف و فرهنگی ولسوالی دره صوف و همچنین یکی از مراکز علمی سمت شمال افغانستان ) ، تور، دایمراد، تیوه تاش، حسنی، دهی، نوامد، شیخه، قره احمد، جرس تاقچی چهارده قرمقل و خاکباد می باشد.
معادن زغال سنگ دره صوف دارای بزرگ ترین و با کیفیت ترین معادن زغال سنگ افغانستان است، که سالانه درآمد فراوان آن به قوماندان ها و زورمندان محلی و نیز دولت مرکزی عائد می شود اما این معادن هیج سودی برای مردم منطقه ندارد و سبب پیشرفت اقتصادی و فرهنگی منطقه نشده است. عموم مردمان آن به کشاورزی و دامداری نیز اشتغال دارند.
عکس ولسوالی دره صوف
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

دره صوف سر زمین مقاومت در برابر حکومت کمونستی دورانی نور محمد تره کی دست نشاندیشوروی
ولسوالی دره صوف

بپرس