ولادت امام علی علیه السلام

دانشنامه اسلامی

[ویکی اهل البیت] کلید واژه: فاطمه بنت اسد، ولادت علی علیه السلام، القاب امام علی، کنیه های حضرت علی علیه السلام، امام علی علیه السلام، 13 رجب، ابوطالب علیه السلام، کیفیت ولادت حضرت علی علیه السلام
امام علی بن ابی طالب بن عبدالمطلب بن هاشم بن عبدمناف در سیزده رجب سال سی ام عام الفیل یعنی 23 سال پیش از هجرت نبوی در درون کعبه معظمه دیده به جهان گشود. پدرش ابوطالب بن عبدالمطلب که با عبدالله بن عبدالمطلب پدر حضرت محمد صلی الله علیه و آله، برادر اعیانی و مادرشان فاطمه بنت عمرو بن عایذ مخزومی بود.
مادرش فاطمه بنت اسد بن هاشم بن عبدمناف بود. وی از جمله بانوان گروه نخست بود که به پیامبر صلی الله علیه و آله ایمان آورد و مسلمان شد و رنج های ایام حضور در مکه را به همراه همسر و خانواده اش متحمل گردید و در هنگام هجرت پیامبر صلی الله علیه و آله وی نیز به مدینه هجرت نمود و در همین شهر مقدس بدرود حیات گفت و پیامبر صلی الله علیه و آله با پیراهن خود وی را کفن کرد.
تا بدین وسیله او را از گزند گزندگان زمین و هم از آسیب قبر در امان نگه دارد و اقرار به ولایت فرزندش علی بن ابی طالب علیه السلام را به وی تلقین کرد تا هنگام پرسش نکیرین به راحتی پاسخشان دهد. رسول خدا صلی الله علیه و آله او را بدین طریق احترام کرد و از این فضل عظیم برخوردار ساخت.
ابوطالب علیه السلام و همسرش فاطمه بنت اسد برای پیامبر صلی الله علیه و آله و گسترش دین مبین اسلام تلاش های زیادی به عمل آورده و رنج ها و سختی های فراوانی متحمل گردیدند. از زمانی که حضرت عبدالمطلب علیه السلام وفات یافت، کفالت نواده یتیمش محمد بن عبدالله صلی الله علیه و آله بر عهده عمویش ابوطالب علیه السلام افتاد و وی آن حضرت را تا آخر عمرش (به مدت 44 سال) سرپرستی و پشتیبانی نمود و از عقاید و افکارش حمایت کرد.
ابوطالب علیه السلام و فاطمه بنت اسد در نگهداری پیامبر صلی الله علیه و آله چنان عمل می کردند که وی را بر فرزندان خود ترجیح می دادند و به او بهتر و بیشتر می رسیدند. به همین لحاظ پیامبر صلی الله علیه و آله با وجود آن دو مهربان، احساس یتیمی نمی کرد و جای پدر و مادر خویش را خالی نمی دید. حضرت علی علیه السلام و برادران و خواهرانش، نخستین کسانی بودند که هم از سوی پدر و هم از سوی مادر هاشمی بودند.
کنیه های امام علی علیه السلام عبارت است از: ابوالحسن، ابوالحسین، ابوالحسنین، ابوالسبطین و الریحانتین و ابوتراب. معروف ترین کنیه هایش ابوالحسن و ابوتراب می باشد. القاب آن حضرت عبارتند از: امیرالمؤمنین، سید الوصیین، سید المسلمین، سید الاوصیاء، سید العرب، خلیفه رسول الله، امام المتقین، یعسوب المؤمنین، صهر رسول الله، حیدر، مرتضی، وصی و...
تولد مبارک آثارش در شهر مکه معظمه و در داخل خانه خدا (کعبه) واقع گردید. تولد در خانه کعبه، فضیلتی ویژه حضرت علی علیه السلام است و خدای متعال تنها وی را به چنین امتیازی کرامت نمود. نه پیش از او و نه پس از او، برای هیچ کسی چنین فضیلتی پدید نیامده است.

پیشنهاد کاربران

بپرس