واکسن وبا

دانشنامه عمومی

واکسن وبا در پیشگیری از وبا کاربرد دارد. این واکسن در شش ماه نخست نزدیک به ۸۵ درصد کارایی دارند درحالیکه در سال نخست کارایی آن ها به ۵۰ تا ۶۰ درصد می رسد. [ ۱] [ ۲] در سال دوم کارایی به کمتر از ۵۰ درصد کاهش می یابد. هنگامیکه بخش چشمگیری از جمعیت به مصونیت می رسند، افرادی که مصون نشده اند نیز از راه ایمنی گروهی ( یا اجتماعی ) ممکن است بهره برند.
سازمان بهداشت جهانی استفاده از این واکسن ها و دیگر ملاحظات را برای کسانی که در معرض خطر هستند، توصیه می کند. معمولاً دو یا سه دوز به صورت دهانی پیشنهاد می شود. نوع تزریقی این واکسن در برخی از نواحی جهان در دسترس است.
هر دو نوع واکسن عموماً بی مخاطره اند. پس از واکسیناسیون درد خفیف شکمی یا اسهال ممکن است رخ دهد. در بارداری و کسانی که کمبود ایمنی دارند نیز بی خطر است. این واکسن ها در بیش از ۶۰ کشور مجوز استفاده دارند. استفاده از آن ها در کشورهایی که این بیماری شایع است، مقرون به صرفه به نظر می رسد.
نخستین واکسن های ضد وبا در اواخر سدهٔ هجدهم میلادی برای مصرف انسانی تولید شدند که نخستین واکسن با استفاده گسترده بودند که در آزمایشگاه تولید شده بودند. [ ۳] [ ۴] در ایران نیز نوعی از واکسن وبا توسط دکتر آذر اندامی ساخته شد.
عکس واکسن وبا
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس