واتسواف شرپینسکی

دانشنامه عمومی

واتسواف شرپینسکی ( Polish:  ( شنیدن ) Null ) ( ۱۴ مارس ۱۸۸۲–۲۱ اکتبر ۱۹۶۹ ) ریاضیدان لهستانی بود. شهرت وی به خاطر کار بر روی نظریه مجموعه ها ( تحقیق در مورد اصل موضوع انتخاب و فرضیه پیوستار ) ، نظریه اعداد، نظریه توابع و توپولوژی است. او بیش از ۷۰۰ مقاله و ۵۰ کتاب منتشر کرده است.
سه فراکتال مشهور به نام وی نامگذاری شده اند ( مثلث شرپینسکی، قالی شرپینسکی و منحنی شرپینسکی ) ، همچنین اعداد شرپینسکی نیز به نام او نام گذاری شده است.
شرپینسکی در سال ۱۸۹۹ در دپارتمان ریاضیات و فیزیک در دانشگاه ورشو ثبت نام کرد و چهار سال بعد فارغ التحصیل شد.
او پس از فارغ التحصیلی در سال ۱۹۰۴ به عنوان معلم ریاضیات و فیزیک در ورشو مشغول به کار شد. با این حال، هنگامی که مدرسه به دلیل اعتصاب تعطیل شد، شرپینسکی تصمیم گرفت برای گرفتن دکترا به کراکوف برود. او در دانشگاه یاگیلونیا در سخنرانی های استانیسلاو زارمبا در مورد ریاضیات شرکت می کرد. او همچنین نجوم و فلسفه را نیز فراگرفت.
در سال ۱۹۰۷ شرپینسکی دربارهٔ کشفی که دربارهٔ مورد جالب توجهی از نظریه مجموعه ها کرده بود، نامه ای به تاده اوش باناخه ویچ در گوتینگن نوشت در این زمان یکی از موضوعاتی که شرپینسکی را به خود مشغول کرده بود نظریهٔ مجموعه ها بود. اولین اثر شرپینسکی دربارهٔ نظریهٔ مجموعه ها در سال ۱۹۰۸ با عنوان «دربارهٔ یک قضیه کانتور» چاپ شد. شرپینسکی در این اثر مستقل از کانتور قضیه ای را ثابت کرد که می گفت استقرار نقاط بر صفحه را می توان به وسیلهٔ یک عدد حقیقی معین کرد. از این قضیه می توان ثابت کرد که مجموعهٔ نقاط خط و صفحه هم ارزند. [ ۱]
اسفنج منگر
مثلث شرپینسکی
• دهانه ماه شرپینسکی
عکس واتسواف شرپینسکیعکس واتسواف شرپینسکی
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس