هیستری

/histeri/

معنی انگلیسی:
hysteria

لغت نامه دهخدا

هیستری. [ ت ِ ] ( فرانسوی ، اِ ) ( اصطلاح پزشکی ) مرض عصبی مشخص یا اختلالات دائمی روحی که گاهی با فلج قسمتی از اعضاء همراه است. مبتلایان به این مرض دچار اختلال حواس و گرفتار اوهام ( غالباً افکار و اوهام مربوط به غریزه جنسی ) میباشند و غالباً در موقع حمله مریض قیافه اشخاص غشی را دارد.

فرهنگ فارسی

(اسم ) مرض عصبی مشخص با اختلالات دایمی روحی که گاهی با فلج قسمتی از اعضائ همراه است مبتلایان به این مرض دچار اختلال حواس وگرفتار اوهام ( غالبا افکار و اوهام مربوط به غریز. جنسی ) میباشند وغالبا در موقع حمله مریض قیاف. اشخاص غشی رادارد. اختناق رحم . توضیح این مرض روحی خاص زنان است و درجنس مرد کمتردیده شده است .

فرهنگ معین

(تِ ) [ فر. ] (اِ. ) نوعی بیماری روحی که اختلال های حسی به همراه دارد.

فرهنگ عمید

نوعی بیماری روانی که در آن فرد مبتلا دچار اختلال حواس، پریشانی، وهم، و ضعف می شود و گاه به صورت حمله ای شبیه غش ظاهر می گردد.

دانشنامه عمومی

هیستری ( به فرانسوی: Hystérie ) واژه ای در طب یونان باستان به معنای هیجان و احساسات غیرقابل کنترل بود. در کاربرد روان پزشکی مدرن، هیستری به کار برده نمی شود و با دسته بندی های دقیق تر و علمی تر جایگزین شده است.
زیگموند فروید ادعا می کرد که هیستری اصلاً چیزی فیزیکی نیست، بلکه یک رنج عاطفی و درونی است که می تواند هم مردان و هم زنان را تحت تأثیر قرار دهد، که ناشی از آسیب های قبلی است که باعث می شد فرد مبتلا نتواند از رابطه جنسی به روش عادی لذت ببرد. [ ۱]
منظور از هیستری، حالتی در فرد بود که اضطراب را به نشانه های بیماری تبدیل کند که آن نشانه ها بعداً کم و بیش از بقیه شخصیت فرد هیستریک منتقل می شوند. برای مثال سربازی که اضطراب او در جنگ غیرقابل تحمل می شود، ممکن است ناگهان بینایی خود را از دست دهد. آزمایش ها نقصی از نظر ارگانیکی در چشمان او نمی یابند؛ با این همه سرباز هیستریک اصرار دارد که نابینا است و تا زمانی که او را از خط مقدم جبهه دور نکرده اند، بینایی او بازنمی گردد. [ ۲]
در هیستری میل افراطی به اجتناب از انجام دادن یا تجربه کردن برخی از اعمال یا موقعیت ها و نیز میل شدیدی به مورد مراقبت قرار گرفتن وجود دارد. وجود همین تمایل به وابستگی است که شخصیت هیستریک را مخصوصاً در معرض تلقین پذیری قرار می دهد. [ ۳]
این بیماری توسط یوزف برویر و زیگموند فروید به طور گسترده بررسی شده و کتاب مطالعاتی در باب هیستری نوشتهٔ این دو شخص است.
عکس هیستری

هیستری (ترانه دف لپارد). «هیستری» ( به انگلیسی: Hysteria ) تک آهنگی از دف لپارد است که در ۱ نوامبر ۱۹۸۷ توسط مرکوری رکوردز منتشر شد. این ترانه در آلبوم هیستری قرار داشت.
عکس هیستری (ترانه دف لپارد)

هیستری (ترانه میوز). «هیستریا» ( به انگلیسی: Hysteria ) یک ترانه از گروه راک انگلستانی میوز است که در سومین آلبوم استودیویی شان، آمرزش ارائه شده است. «هیستریا» در ۱ دسامبر ۲۰۰۳ که در انگلستان به عنوان تک آهنگی از آلبوم منتشر شده بود، رتبهٔ ۱۷ را در جدول پرفروش ترین تک آهنگ های بریتانیا از آن خود کرد. شاید این ترانه بهترین ترانهٔ شناخته شده از آنان باشد که در تبلیغاتشان در سراسر جهان به کار می رود.
عکس هیستری (ترانه میوز)

هیستری (فیلم ۱۹۶۵). هیستری ( انگلیسی: Hysteria ) یک فیلم معمایی به کارگردانی فردی فرانسیس است که در سال ۱۹۶۵ منتشر شد. از بازیگران آن می توان به رابرت وبر اشاره کرد. [ ۱] [ ۲]
عکس هیستری (فیلم ۱۹۶۵)

هیستری (فیلم ۲۰۱۱). هیستری ( انگلیسی: Hysteria ) فیلمی در ژانر درام تاریخی و کمدی رمانتیک به کارگردانی تانیا وکسلر است که در سال ۲۰۱۱ منتشر شد. هیو دنسی، مگی جیلنهال، فلیسیتی جونز، جاناتان پرایس و روپرت اورت از بازیگران فیلم هستند. داستان فیلم در دوره ویکتوریا روایت می شود و نشان می دهد که چگونه مدیریت پزشکی هیستری منجر به خلق لرزاننده شد.
مگی جیلنهال در نقش شارلوت دارلیمپل
هیو دنسی در نقش جوزف مورتیمر گرانویل
فلیسیتی جونز در نقش امیلی دارلیمپل
• روپرت اورت در نقش لرد ادموند سنت جان اسمیت
• جاناتان پرایس در نقش دکتر رابرت دارلیمپل
اشلی جنسن در نقش فنی
شریدان اسمیت در نقش مالی
جما جونز در نقش لیدی سنت جان اسمیت
جورجی گلن در نقش خانم پارسونز
عکس هیستری (فیلم ۲۰۱۱)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

هیسْتِری (hysteria)
اصطلاحی منسوخ در روان پزشکی. در گذشته عنوانِ مشترک بعضی علایم و عوارضی بود که ظاهراً منشأ روانی داشتند. یونانیان این علایم را مختص زنان و ناشی از اختلال در رَحِم می دانستند. در قرن ۱۹ و اوایل قرن ۲۰، ژان باپتیست شارکوو پیِر ژانهبرای مطالعۀ آن از هیپنوتیسماستفاده کردند و واکنش های هیستریاییرا ناشی از تعارض های روانی دانستند. از سوی دیگر، زیگموند فرویدآن را معلول خاطره های عاطفیِ سرکوفته به شمار آورد. در قاموس روان پزشکی امروزی، علایمی که در گذشته زیر عنوان هیستری قرار می گرفتند، اکنون در چند گروه گوناگون ازجمله اختلال تبدیلی، اختلال گسستی، اختلال درد، و اختلال جسمانی کردندسته بندی می شوند. الگوی شخصیتی هم که زمانی اختلال شخصیت هیستریکنامیده می شد، اکنون به اختلال شخصیت نمایشیمشهور است.

مترادف ها

hysteria (اسم)
حمله، تشنج، هیستری، هیجان زیاد، حمله عصبی

فارسی به عربی

هستیریا

پیشنهاد کاربران

ارتباط هیستریک بودن با زهدان که هیستر است چیست؟
Hyster
زهدان، بچه دان، رحم
////
پزشک اخوینی می گوید:
*باب خناق الرحم*
از ناحیت زهدان [رحم] چون بخاری کنده و به سوی دل بر آید، بیمار خبه [خفه] کردندی و غشی افتندی، لکن چون علت صعب [و صرع یا تشنج] نبود، چون به هوش آیندی، حکایت توانند کرد.
...
[مشاهده متن کامل]

بیشتر آن زنان را که بی شوی شوند و دوشیزگان و . . . .
[سپس نشانه هایی را توصیف می کند که امروزه به آن هیستریک و جنون می گوئیم]
////
کم کم این واژه خناق رحم به یونانی و انگلیسی رفت و تبدیل شد به هیستریا یعنی زهدانی شدن
Hysteria
حمله عصبی
#پزشک_اخوینی

بپرس