هاولی هاروی کریپن

دانشنامه عمومی

هاولی هاروی کریپن
( به انگلیسی: Hawley Harvey Crippen ) ( متولد ۱۱ سپتامبر ۱۸۶۲ – درگذشته ۲۳ نوامبر ۱۹۱۰ ) ، که معمولاً با نام دکتر کریپن شناخته می شود؛ یک هومیوپات، متخصص گوش، چشم و داروساز آمریکایی بود که در نهایت به جرم قتل همسرش، در زندان پنتونویل لندن با اسکوپولامین به اعدام محکوم شد. کریپن یکی از اولین جنایت کارانی بود که با کمک تلگراف بی سیم دستگیر شد. در همین راستا کتابی تحت عنوان محاکمه هاولی هاروی کرپین ( The Trial of Hawley Harvey Crippen ) توسط فیلسون یانگ ( Filson Young ) در سال ۱۹۵۰ نگاشته شده و توسط انتشارات بلومس بری ( Bloomsbury ) به چاپ رسیده است.
کریپن در شهر Coldwater، ایالت میشیگان، تنها فرزند بازمانده از اندرس اسکینر ( ۱۹۰۹–۱۸۳۵ ) و مایرون آگوستوس کریپن ( ۱۹۱۰–۱۸۳۵ ) است که یک تاجر بود. کریپن ابتدا در دانشکده پزشکی هومیوپاتی دانشگاه میشیگان تحصیل کرد و در سال ۱۸۸۴ از کالج پزشکی هومیوپاتی کلیولند فارغ التحصیل شد. همسر اول کریپن، شارلوت، در سال ۱۸۹۲ بر اثر سکته مغزی درگذشت و کریپن سرپرستی پسرش هاولی اتو ( ۱۹۷۴–۱۸۸۹ ) را به والدینش که در سن خوزه، کالیفرنیا زندگی می کردند سپرد. کریپن که به عنوان یک هومیوپات واجد شرایط بود، شروع به تمرین در نیویورک کرد. وی آنجا در سال ۱۸۹۴ با همسر دوم خود ( کورین کورا ترنر ) ازدواج کرد. کورا که با نام هنری بل المور اجرا می کرد، با نام واقعی «کونیگونده ماکاموتسکی» متولد شد. وی از مادری آلمانی و پدری لهستانی - روسی و یک خواننده بالقوه در تالار موسیقی بود که آشکارا با اکثر مردان آمیزش جنسی داشت.
در سال ۱۸۹۷، کریپن به همراه همسرش به انگلستان نقل مکان کرد. اگرچه مدارک پزشکی او در ایالات متحده کافی نبود که به او اجازه دهد به عنوان پزشک در بریتانیا کار کند، اما او پیوسته به عنوان توزیع کننده دارو به کار خود ادامه می داد. کورا با تعدادی از بازیگران مختلف آن زمان، از جمله لیل هاثورن از خواهران هاثورن و شوهر و مدیر لیل مردی به نام ( جان نش ) معاشرت می کرد. کریپن در سال ۱۸۹۹ از شرکت مونیون اخراج شد زیرا زمان زیادی را برای مدیریت حرفه همسرش صرف می کرد. سپس او مدیر مؤسسه دروئت برای ناشنوایان شد. او در سال ۱۹۰۰ اتل له نیو، یک بانوی تایپیست جوان را جهت کار برای خودش استخدام کرد. از سال ۱۹۰۵ به بعد این دو با هم رابطه نامشروع داشتند. خانواده کریپن ها پس از زندگی در آدرس های مختلف لندن، سرانجام در سال ۱۹۰۵ به خیابان سی و نهم هیل دراپ کرسنت در لندن نقل مکان کردند، جایی که برای افزایش درآمد ناچیز کریپن اقامتگاهی را برای مسافران نیز راه اندازی کردند. کورا با یکی از مهمان هایی که به این اقامتگاه آمده بود نیز رابطه نامشروع داشت و کریپن هم به نوبه خود در سال ۱۹۰۸، له نیو را به عنوان معشوقه خود انتخاب کرد.
عکس هاولی هاروی کریپن
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران