نوانخانه

/navAnxAne/

معنی انگلیسی:
almshouse, poorhouse, soup kitchen, workhouse, asylum for invalids

لغت نامه دهخدا

نوانخانه. [ ن َ وا خا ن َ / ن ِ ] ( اِ مرکب ) ( از: نوان ، ناتوان و لاغر و ضعیف + خانه ) جایی است که از طرف شهرداری ناتوانان را در آن نگاهداری می کنند. دارالعجزه. ( لغات فرهنگستان ).

فرهنگ فارسی

جای مستمندان وبینوایان، سابقادارالعجزه بود
( اسم ) جایی که فقیران ومستمندان را در آن نگهداری کننددارالعجزه .

فرهنگ معین

(نَ نِ ) (اِمر. ) فقیرخانه .

فرهنگ عمید

جایی که مستمندان و بینوایان را نگه داری می کنند.

دانشنامه عمومی

نوانخانه ( به انگلیسی: Soup kitchen ) ، جایی است که در آن به گرسنگان غذای ارزان یا رایگان داده می شود. اغلب آنها در محله های کم درآمد قرار دارند و اغلب افرادی از سازمان های داوطلبانه مانند گروه های کلیسا یا گروه های اجتماعی در آنجا کار می کنند. نوانخانه گاهی غذا را از یک بانک غذا به صورت رایگان یا با قیمت پایین دریافت می کند، زیرا آنها به عنوان یک سازمان خیریه در نظر گرفته می شوند، که موجب می شود به افراد زیاد نیازمند خدمات رسانی کند. وضعیت نواخانه ها در انگلیس به گونه ای سخت و مشکل بود و کودکان را به سخت ترین روش بکار می گرفتند که گاهی بعضی از افراد در آنجا مرگ را بر زندگی ترجیح می دادند.
بسیاری از نوانخانه های تاریخی و مدرن فقط سوپ و تکه ای نان می دهند. اما چندین مؤسسه که نام نوانخانه روی خودشان گذاشته اند انواع دیگری از غذاها را هم سرو می کنند، بنابراین دانشمندان علوم اجتماعی بعضی اوقات آنها را هم همراه با آژانس های مشابهی که برای رفع گرسنگی غذاهای گرم زیاد و متنوعی فراهم می کنند، مورد بحث قرار می دهند.
در حالی که هزاران سال است که جوامع مختلف از روش های گوناگونی برای به اشتراک گذاشتن غذا با افراد گرسنه استفاده کرده اند، اولین نوانخانه به معنای جدید ممکن است در اواخر قرن هیجدهم ظهور کرده باشد. در اواخر قرن نوزدهم در تعدادی از شهرهای آمریکایی و اروپایی نوانخانه هایی پیدا می شدند. در ایالات متحده و جاهای دیگر نوانخانه ها بیشتر در قرن بیستم در دوران رکود بزرگ اهمیت یافتند. پس از جنگ جهانی دوم که شرایط اقتصادی بهبود یافت، نوانخانه ها حداقل در اقتصادهای پیشرفته کمتر مورد استفاده قرار گرفتند. در ایالات متحده در دههٔ ۱۹۸۰ که رفاه اقتصادی کاهش یافت، استفاده از نوانخانه ها دوباره از سر گرفته شد.
در قرن بیست و یکم، بدنبال افزایش جهانی قیمت مواد غذایی که در اواخر سال ۲۰۰۶ آغاز شد، استفاده از نوانخانه ها در ایالات متحده و هم اروپا گسترش یافت. با شروع رکود بزرگ و بدتر شدن وضعیت اقتصادی افراد کم درآمد تقاضا برای خدمات نوانخانه ها افزایش یافت. در بیشتر اروپا تقاضا پس از معرفی سیاست های ریاضت اقتصادی از سال ۲۰۱۰ افزایش یافته است.
تشخیص زمان دقیق ظهور اولین نوانخانه ها بسیار دشوار است. در سراسر تاریخ، همیشه جوامع برای تغذیه گرسنگان تعهدی اخلاقی احساس کرده اند. سیمون وی فیلسوف نوشت: «تغذیه گرسنگان زمانی که یک فرد برای انجام این کار منابع لازم را داشته باشد، مشخص ترین تعهد همه است». او همچنین گفت: «اگر به عقب تا زمان مصر باستان هم برگردیم، اعتقاد بر این بود که مردم برای بیمه کردن زندگی پس از مرگ خود باید ثابت کنند که به گرسنگان کمک کرده اند. »[ ۱] سوپ به مدت طولانی یکی از اقتصادی ترین و ساده ترین راه ها برای تأمین مواد مغذی تعداد زیادی از مردم بوده است. [ ۲] [ ۳]
عکس نوانخانهعکس نوانخانه
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

نَوانخانه (almshouse)
مکانی عام المنفعه برای مراقبت از سالمندان یا فقرای ناتوان از کار کردن. در گذشته نوانخانه ها را مؤسسات خیریۀ خصوصی تأسیس و با سرمایه های خصوصی اداره می کردند. این مکان ها، در قرون وسطا، یا متعلق به صومعه ها بودند یا بخشی از صومعه هایی را تشکیل می دادند که صدقات و اعانات را گرد می آوردند و در اختیار نیازمندان قرار می دادند.

مترادف ها

almshouse (اسم)
نوانخانه، خسته خانه، گداخانه

asylum (اسم)
نوانخانه، خسته خانه، پناه، تیمارستان، بستگاه، گریزگاه، پناه گاه

poorhouse (اسم)
نوانخانه، گداخانه

hospice (اسم)
منزل، نوانخانه، خسته خانه، بیمارستان، اسایشگاه

soup kitchen (اسم)
نوانخانه، محل اطعام فقرا، دار المساکین

فارسی به عربی

لجوء

پیشنهاد کاربران

نوانخانه ؛ جای فقرا. محلی که فقرا و بی کسان را نگاهداری میکنند.
بیت الحمایه یعنی خانه ای که در آن افراد را تحت حمایت همه جانبه قرار می دهند.
دارالعجزه
یتیم خانه
گدا خانه - برده خانه -

بپرس