نقدی بر افکار ابن تیمیه

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] نقدی بر افکار ابن تیمیه، توسط جناب آقای علی اصغر رضوانی به نام ابن تیمیّه مؤسس افکار وهابیت نیز نامیده شده و توسط آقای مرتضی معلم تلخیص گردیده تا در اختیار جوانان و دیگر افرادی که در مقابل هجمه های افکار مسموم وهابیّت قرار می گیرند، واقع گردد. این کتاب در چند بخش مهم تدوین شده است که عبارتند از:
ایشان ابتدا شرح حالی از ابن تیمیه ذکر کرده اند و در آن جا به روحیات عجیب و برخلاف عقل ابن تیمیه اشاره کرده و به دفعات متوالی زندانی شدن او را دلیلی بر مخالفت های بی پایۀ او با تمام مذاهب اسلامی شمرده است. مؤلف ابن تیمیه را مؤسس وهابیت می داند، زیرا ابن تیمیه تا زمان محمد بن عبدالوهاب به فردی فراموش شده، در اذهان مسلمین بدل شده بود؛ امّا با به عرصه آمدن محمد بن عبدالوهاب و بال و پر دادن وی به افکار کینه آلود ابن تیمیه بار دیگر افکار او وارد دایرۀ مباحث اسلامی گردیده و مورد نفی و اثبات مسلمین واقع گردید.
مؤلف ماجرائی جالب از ابن بطوطه جهانگرد معروف به این مضمون نقل می کند تا بیشتر افکار و روحیّات ابن تیمیه معلوم و نمایان گردد، ابن بطوطه می گوید: در دمشق شخصی بود از بزرگان فقهای حنبلی به نام تقی الدین ابن تیمیه، در هر علمی سخن می گفت، اما مشکلی در عقل خود داشت.
روز جمعه ای او را بر منبر جامع دمشق دیدم که مردم را موعظه می کرد، از جمله مطالبی که می گفت این بود:
خداوند به آسمان دنیا می آید، همان گونه که من از منبر پایین می آیم. این را گفت و از منبر پایین آمد.

[ویکی فقه] نقدی بر افکار ابن تیمیه (کتاب). کتاب نقدی بر افکار ابن تیمیه، که توسط جناب آقای علی اصغر رضوانی که به نام ابن تیمیه مؤسس افکار وهابیت نیز نامیده شده است. توسط آقای مرتضی معلم تلخیص گردیده تا در اختیار جوانان و دیگر افرادی که در مقابل هجمه های افکار مسموم وهابیت قرار می گیرند، واقع گردد.
این کتاب در چند بخش مهم تدوین شده است که عبارتند از: ۱- شرح حال ابن تیمیه. ۲- برخی آراء و فتاوای ابن تیمیه. ۳- دشمنی ابن تیمیه با اهلبیت علیهم السلام. ۴- برخی شبهات مطرح شده از جانب ابن تیمیه و پاسخ بدان ها. ۵- اعتراف عده ای از علماء اهل سنت به ناصبی بودن ابن تیمیه.
گزارش محتوا
ایشان ابتدا شرح حالی از ابن تیمیه ذکر کرده اند و در آن جا به روحیات عجیب و برخلاف عقل ابن تیمیه اشاره کرده و به دفعات متوالی زندانی شدن او را دلیلی بر مخالفت های بی پایه او با تمام مذاهب اسلامی شمرده است. مؤلف ابن تیمیه را مؤسس وهابیت می داند، زیرا ابن تیمیه تا زمان محمد بن عبدالوهاب به فردی فراموش شده، در اذهان مسلمین بدل شده بود؛ اما با به عرصه آمدن محمد بن عبدالوهاب و بال و پر دادن وی به افکار کینه آلود ابن تیمیه بار دیگر افکار او وارد دایره مباحث اسلامی گردیده و مورد نفی و اثبات مسلمین واقع گردید.
← ماجرایی از ابن بطوطه
این کتاب در یک جلد و در قطع پالتویی توسط نشر مشعر در سال ۱۳۸۶ و در تهران به چاپ رسیده است، شابک کتاب ۷- ۰۷۲- ۵۴۰- ۹۶۴- ۹۷۸ می باشد.

پیشنهاد کاربران

بپرس