نقد احادیث مهدویت از دیدگاه اهل سنت

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] نقد احادیث مهدویت از دیدگاه اهل سنت، اثر محمدیعقوب بشوی، ارزیابی احادیث مهدویت از دیدگاه عالمان سنی است که به زبان فارسی و در سال 1384ش نوشته شده است.
کتاب، با مقدمه مؤلف در بیان نکاتی پیرامون مطالب، آغاز شده و مباحث، در پنج فصل ارائه شده است.
نویسنده، با نگاهی تاریخی - روایی و با بهره گیری از منابع و مصادر عامه، به بررسی رجالی احادیث و روایاتی که اهل سنت در باره مهدویت و نام و نسب امام مهدی(عج) و علائم و زمان ظهور آن حضرت دارند، پرداخته است.
این احادیث، از کتاب های معتبر اهل سنت و به ندرت از کتاب های شیعه گردآوری شده و بنا بر اصول معروف رجالیون بزرگ اهل سنت، مورد ارزیابی قرار گرفته است.
در بررسی اسناد روایات، مراتب شش گانه جرح و تعدیل، با رعایت ملاک های دانشمندان عامه، کاملاً رعایت شده و توثیق و تضعیف راوی، طبق آن ها صورت گرفته و چنین نتیجه گیری شده است که عمده این اسناد، از نظر ایشان معتبر بوده و دلالت بر مطلب دارد.

[ویکی فقه] نقد احادیث مهدویت از دیدگاه اهل سنت (کتاب). «نقد احادیث مهدویت از دیدگاه اهل سنت»، اثر محمدیعقوب بشوی، ارزیابی احادیث مهدویت از دیدگاه عالمان سنی است که به زبان فارسی و در سال ۱۳۸۴ ش نوشته شده است.
کتاب، با مقدمه مؤلف در بیان نکاتی پیرامون مطالب، آغاز شده و مباحث، در پنج فصل ارائه شده است.نویسنده، با نگاهی تاریخی- روایی و با بهره گیری از منابع و مصادر عامه، به بررسی رجالی احادیث و روایاتی که اهل سنت در باره مهدویت و نام و نسب امام مهدی عجّل الله فرجه الشریف و علائم و زمان ظهور آن حضرت دارند، پرداخته است.این احادیث، از کتاب های معتبر اهل سنت و به ندرت از کتاب های شیعه گردآوری شده و بنا بر اصول معروف رجالیون بزرگ اهل سنت، مورد ارزیابی قرار گرفته است.در بررسی اسناد روایات، مراتب شش گانه جرح و تعدیل، با رعایت ملاک های دانشمندان عامه، کاملا رعایت شده و توثیق و تضعیف راوی، طبق آن ها صورت گرفته و چنین نتیجه گیری شده است که عمده این اسناد، از نظر ایشان معتبر بوده و دلالت بر مطلب دارد.مجموعا نام صد و شصت و هفت راوی در کتاب ذکر شده که برخی دانشمندان اهل سنت، پانزده نفر از آنان را به شیعه بودن یا میل به تشیع متهم کرده اند، ولی مؤلف تصریح دارد که بنا بر نظر عده ای دیگر از عالمان اهل سنت، اگر راوی ثقه باشد، مذهب او ضرری به وثاقتش نمی رساند.محور و مضمون این روایات، تولد امام مهدی عجّل الله فرجه الشریف، نسب و سیمای آن حضرت، علائم ظهور از جمله ظهور پرچم های سیاه از خراسان، قتل نفس زکیه، فرورفتن در بیدا، نزول عیسی علیه السّلام و تحول گسترده در زندگی مادی و معنوی بشر است.
گزارش محتوا
کتاب در سال ۱۳۸۱ ش، در پنجمین جشنواره شیخ طوسی، عنوان پژوهش برتر را به خود اختصاص داده است.فهرست مطالب در ابتدا و کتاب نامه منابع شیعه و اهل سنت در انتهای کتاب آمده است.پاورقی ها بیشتر به ذکر منابع اختصاص دارد.

پیشنهاد کاربران

بپرس