نغمه ثمینی

پیشنهاد کاربران

نغمه ثمینی ( زادهٔ ۱۵ خرداد ۱۳۵۲ ) فیلم نامه نویس، نمایشنامه نویس، نویسنده، منتقد سینمایی، روزنامه نگار و عضو هیئت علمی پردیس هنرهای زیبای دانشگاه تهران اهل ایران است. ثمینی دانش آموختهٔ کارشناسی ادبیات نمایشی و کارشناسی ارشد سینما از دانشگاه تهران و دکترای پژوهش هنر از دانشگاه تربیت مدرس است. او به عنوان نویسنده با نشریاتی نظیر ماهنامه سینمایی فیلم و زنان همکاری داشته است. او سال ها در دانشکده هنرهای زیبای تهران به تدریس پرداخته و شاگردان بسیاری را تربیت کرده است.
...
[مشاهده متن کامل]

ثمینی در سال ۲۰۱۹، کمپانی تئاتر «صدا» را همراه با پارمیدا ضیایی، طراح صحنه و رقص و رقصنده ایرانی در سیاتل آمریکا بنیاد نهاد. این گروه با هدف شناساندن تئاتر ایران به مخاطبان آمریکایی، رساندن صدای مهاجران دور از وطن و کسب تجربه مشترک با مخاطبان غیرفارسی زبان راه اندازی شده است. این کمپانی کار خود را با فراخوان یک کارگاه هنری شروع کرد و پس از اجرای چند نمایش و برگزاری کارگاه ها به صورت آنلاین ( به دلیل همه گیری کرونا ) ، اولین اجرای زنده خود را با نام «مستانه: تاریخ فراموشان» به روی صحنه برد.
نغمه ثمینی از سال ۱۳۷۱، وارد عرصه نمایشنامه نویسی تئاتر ایران شد. نمایشنامه های موفق بسیاری از جمله نمایش های «شکلک»، «خواب در فنجان خالی»، «تلخ بازی قمر در عقرب»، «متولد هزار و سیصد و شصت و یک» و«اسب های آسمان خاکستر می بارند» را نوشت که در ایران منتشر و به روی صحنه رفته اند. «افسون معبد سوخته»، «رازها و دروغ ها»، «خانه»، «رویای نیمه شب پاییز»، «اینجا کجاست؟»، «هیولاخوانی»، «سه جلسه تراپی و یک مهمانی»، «پالتوی پشمی قرمز»، «زبان تمشک های وحشی»، «چهار دقیقه و همان چهار دقیقه» بخشی از دیگر نمایشنامه های او به شمار می روند. او نویسندگی بخش نمایشی کنسرت نمایش سی را نیز به عهده داشته است.
ثمینی در فوریه ۲۰۲۳، تئاتر «مستانه، تاریخ فراموشان» را در یکی از سالن های شهر سیاتل آمریکا به روی صحنه برد. این نمایش اولین اجرای زنده کمپانی تئاتر «صدا» به شمار می رود. این نمایش ۹۰ دقیقه ای روایتی است از دو دختر دبیرستانی در دهه ۶۰ خورشیدی. ثمینی نمایشنامه این اثر را با الهام از زندگی رومینا اشرفی نوشته است. ثمینی این اثر را با انتخاب «تئاتر فرم و ژست» و با استفاده از «قرارداد تئاتری» بین اجرا و مخاطبین، طراحی و کارگردانی کرده است.

نغمه ثمینینغمه ثمینی
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/نغمه_ثمینی

بپرس