نعنای هندی

دانشنامه عمومی

نعنا هندی یا پچولی یا پاچولی ( نام علمی: Pogostemon cablin ) نام یک گونه از تیره نعناعیان است.
گیاهی چندساله از خانواده نعناعیان می باشد که دارای شاخه های افراشته و انبوه است. این شاخه ها می توانند تا ۷۵ سانتیمتر نیز طول داشته باشند. نعنا هندی دارای گل های کوچک به رنگ سفید - صورتی است. گل ها بسیار معطر نیز می باشند. این گیاه بومی نواحی گرمسیر آسیا است و امروزه در کشورهای چین، اندونزی، هند، مالزی، تایوان، فیلیپین، تایلند و ویتنام و همچنین نواحی غرب آفریقا نیز یافت می شود.
نعناع هندی یک گیاه پرپشت بوته مانند است که از خانوادهٔ نعناع محسوب می شود. در لابه لای شاخ و برگ های این بوته گل های ظریف صورتی و سفید می رویند. نام patchouli برگرفته از کلمه ای تامیلی است. patchouli به معنای سبز و ellai به معنی برگ بوده است. منشأ اصلی این نام اشاره به سرزمین مادریِ این گیاه دارد و ریشهٔ آن به زبان های دراویدی برمی گردد که مردمان تامیل صحبت می کردند.
این گیاه از طریق مسیر ابریشم به آسیای مرکزی آورده شده و به لطف ناپلئون بناپارت به اروپا رسیده است. ناپلئون یک جفت شال کشمیری که بوی پچولی می دادند و از مصر خریده بود را به فرانسه آورد. شال ها از روغن نعنا هندی معطر شده بودند که برای دفع و حفاظت از حشرات کاربرد داشت. حتی تاجران ابریشمی که از چین به آسیای میانه سفر می کردند، ابریشم ها را با برگ های خشک نعناع هندی می پوشاندند تا از حملهٔ حشرات و تخم گذاری آفات در امان باشند. به هر حال شور و شوق بزرگ جهان برای نعناع هندی در طول ۱۹۶۰ الی ۱۹۷۰ میلادی در اروپا و آمریکا اتفاق افتاد.
این گیاه بومی مناطق گرمسیری آسیا می باشد ولی توانایی رشد در هر آب و هوای گرمسیری را دارد. این گیاه ارزشمند در دمای بسیار گرم هم قابلیت رشد کردن را دارد اما باید دقت کنید که نور مستقیم خورشید به آن نتابد. ذکر این نکته هم خالی از لطف نیست که این گیاه در شرایطی همچون کمبود آب نیز رشد می کند اما سرعت آن بسیار کند خواهد بود ولی پس از بارش باران یا آبیاری، مجدداً به سرعت احیا شده و به رشد سریع خود ادامه می دهد.
در تکثیر پچولی می توان از کشت بذر، تهیهٔ قلمه ساقه از گیاه مادری یا تقسیم بوته های آن استفاده کرد. بذرهای نعناع هندی بسیار ریز هستند و ممکن است به دلیل حساس بودن، پس از برداشت خرد شده و از بین بروند.
عکس نعنای هندی
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس