نظریه فشار

دانشنامه عمومی

نظریه فشار (جامعه شناسی). نظریه فشار ( جامعه شناسی ) ( به انگلیسی: Strain theory ( sociology ) ) در جامعه شناسی و جرم شناسی، بیان می کند ساختار اجتماعی در جامعه ممکن است شهروندان را برای ارتکاب جرم تحت فشار قرار دهد. به دنبال کار امیل دورکیم، نظریه های فشار توسط رابرت کی. مرتن ( ۱۹۳۸ ) ، آلبرت کی. کوهن ( ۱۹۵۵ ) ، ریچارد کلوارد، لوید اوهلین ( ۱۹۶۰ ) ، نیل اسملسر ( ۱۹۶۳ ) ، رابرت اگنیو ( ۱۹۹۲ ) ، استیون مسنر، ریچارد روزنفلد ( ۱۹۹۴ ) و جی چانگ ( ۲۰۱۲ ) پیگیری و ارائه شد.
نظریه فشار یک نظریه جامعه شناختی و جرم شناسی است که در سال ۱۹۳۸ توسط رابرت کی. مرتن توسعه یافت. [ ۱] این نظریه بیان می کند جامعه افراد را برای دستیابی به اهداف دارای پذیرش اجتماعی ( مانند رؤیای آمریکایی ) تحت فشار قرار می دهد، حتی اگر ابزار لازم برای انجام این کار را نداشته باشند. این فشار ممکن است افراد را برای کسب امنیت مالی به ارتکاب انحرافاتی مانند فروش مواد مخدر یا گرایش به فحشا سوق دهد. [ ۱]
فشار می تواند دو شکل باشد:
• ساختاری: به فرآیندهایی در سطح اجتماعی اشاره دارد که فیلتر شده و بر نحوه درک فرد از نیازهای خود تأثیر می گذارد. به عنوان مثال، اگر ساختارهای اجتماعی خاص ذاتاً کافی نباشند یا مقررات کافی وجود نداشته باشد، این ممکن است ادراک فرد را در مورد ابزارها و فرصت ها تغییر دهد؛ یا
• فردی: به اصطکاک ها و دردهایی اشاره دارد که یک فرد در جستجوی راه هایی برای ارضای نیازهای خود است. یعنی اگر اهداف یک جامعه برای یک فرد مهم شود، در واقع دستیابی به آنها ممکن است مهمتر از ابزارهای اتخاذ شده باشد.
رابرت کی. مرتن جامعه شناس آمریکایی استدلال می کرد جامعه می تواند تا حد زیادی انحراف را تشویق کند. مرتن باورمند بود اهداف پذیرفته شده از نظر اجتماعی بر افراد فشار می آورد تا با آن مطابقت کنند. نظریه او عمدتاً به دلیل شرایط اجتماعی و اقتصادیی توسعه یافت که در اوایل دهه ۱۹۰۰ در ایالات متحده رخ داد. [ ۲] نظریه فشار رابرت کی. مرتن از یک پرسش اساسی سرچشمه می گیرد: چرا نرخ انحراف در جوامع مختلف تا این حد متفاوت بوده است؟ او فکر می کرد در جایی که بین آنچه موفقیت را تعریف می کند و ابزار مناسب برای دستیابی به اهداف مذکور تفاوت وجود دارد، ممکن است انحراف وجود داشته باشد. وی دریافت ایالات متحده به دلیل ارزش اجتماعی بالای دستیابی به موفقیت، در درجه اول پولی، نمونه بارز سطوح بالای انحراف است ولی ابزارهای کسب چنین موفقیتی تناقضاتی دارند. کارمندانی که تحصیلات دانشگاهی دارند مورد احترام هستند ولی بارون های دزدی که برای پول خود دزدی می کردند نیز مورد تحسین قرار می گرفتند، که نشان می دهد موفقیت مهم تر از ابزار واقعی برای رسیدن به موفقیت است.
عکس نظریه فشار (جامعه شناسی)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس