نظریه تعادل

دانشنامه عمومی

در روانشناسی انگیزه، نظریه تعادل ( به انگلیسی: Balance theory ) نظریه تغییر نگرش است که توسط فریتز هایدر پیشنهاد شده است. این انگیزه انسجام شناختی را به عنوان انگیزه ای برای تعادل روانشناختی مفهوم سازی می کند. انگیزه قوام، تلاش برای حفظ ارزش ها و عقاید شخص در طول زمان است. هایدر اظهار داشت اگر روابط تأثیرگذاری در یک سیستم چند برابر شود تا نتیجه مثبتی حاصل شود، «احساسات» یا روابط دوستانه متعادل می شوند.
در مبحث تجزیه و تحلیل شبکه های اجتماعی، تئوری تعادل فرمت پیشنهادی توسط فرانک هری و دوروین کارترایت است. این نظریه قالب بحث سمپوزیوم کالج دارتموث در سپتامبر ۱۹۷۵ بود. [ ۱]
به عنوان مثال: شخص ( P ) دوست دارد ( + ) را و شخص دیگر ( O ) شخص با نگرش یکسان از طرف دیگری متعادل خواهد شد. از نظر نمادین ، P ( + ) > O و P < ( + ) O تعادل روانشناختی را نتیجه می دهد.
این مسئله می تواند همچنین موارد یا اشیاء ( مثل X ) را گسترش دهد، بنابراین روابط سه گانه را معرفی می کنیم. اگر شخصی P شی X را دوست دارد اما شخص O را دوست ندارد، P هنگام یادگیری اینکه شخص O شی X را ایجاد کرده چه احساسی می کند؟ این نماد به این صورت است:
• P ( + ) > X {\displaystyle P ( + ) > X}
• P ( − ) > O {\displaystyle P ( - ) > O}
• O ( + ) > X {\displaystyle O ( + ) > X}
تعادل شناختی هنگامی حاصل می شود که سه پیوند مثبت یا دو منفی با یک مثبت وجود داشته باشد. دو پیوند مثبت و یک منفی مانند مثال بالا عدم تعادل یا ناهماهنگی شناختی را ایجاد می کند.
ضرب علائم نشان می دهد که فرد در این رابطه عدم تعادل ( یک محصول چند برابر کننده منفی ) را درک می کند و برای اصلاح عدم تعادل به نوعی انگیزه خواهد یافت. شخص می تواند:
• تصمیم بگیرید که O {\displaystyle O} آنقدر هم بد نیست،
• تصمیم بگیرید که X {\displaystyle X} به بزرگی آنطور که در ابتدا بنظر می رسید نیست، یا
• نتیجه گیری کرد که O {\displaystyle O} واقعاً نمی توانست X {\displaystyle X} را تولید کند.
هر یک از این موارد منجر به تعادل روانشناختی خواهد شد، بنابراین معضل برطرف شده و محرک را برآورده می کند. ( شخص P همچنین می تواند از شی جلوگیری کند X و شخص دیگر O به طور کامل، استرس ناشی از عدم تعادل روانی را کاهش می دهد )
عکس نظریه تعادل
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس