نصوص فی علوم القران

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] نصوص فی علوم القرآن. نصوص فی علوم القرآن تألیف سید علی موسوی دارانی و به زبان عربی است.این کتاب حاوی مجموعه ای از «نصوص» مرتبط با موضوع «نزول» است که برحسب ترتیب زمانی از قرن سوم هجری تا زمان حاضر،فراهم آمده است.مراد از «نصوص» در این جا تمام اقوال، روایات موجود در کتب تفسیری و علوم قرآن و نیز کتب حدیث و تاریخ قرآن و غیره است، که در کتب اهل سنت و شیعه موجود است.کنار هم گذاشتن «نصوص» مذکور از منابع فریقین سبب فراهم آمدن امکان مقارنه بین دیدگاههای دو طرف در حوزۀعلوم قرآنی خواهد شد.در این کتاب که مجلد اوّل از مجموعه ای با همین نام به شمار می رود، نصوص مرتبط با موضوع «نزول»جمع آوری شده است.
هدف و انگیزۀ اصلی نگارش این اثر ارائۀ دیدگاههای محققان قدیم و معاصر دربارۀ موضوع مورد نظر، که در لابلای کتب و منابع به صورت پراکنده موجود است، برای تسهیل امر بر پژوهندگان معاصر معرفی شده است.به گفتۀ مؤلف تاکنون مجموعه ای با این حجم و شمول در این باره تهیه نشده است.
موسوعه ای که این مجلد جلد اول آن محسوب می شود مشتمل بر 21 بخش است که تاکنون فقط همین مجلد از آن به چاپ رسیده است.در این مجلد باب اول از بخش اوّل این مجموعه با عنوان «کیفیة النزول» در هشتاد و یک فصل مطرح و نصوص مرتبط با موضوع «نزول» برحسب ترتیب زمانی، از قرن سوم هجری تا زمان حاضر ذکر می شود:الفصل الاول:نصّ البخاری، الفصل الثانی:نصّ الطبری.الفصل الثالث:نص ثقة الاسلام الکلینی، الفصل الرابع:نصّ الشیخ الصدوق و الشیخ المفید.الفصل الخامس:نص الشریف المرتضی.الفصل السادس:نص البهقی...الفصل الثالث و الخمسون:نص العلامة الطباطبائی...الفصل الثامن و الخمسون:نصّ الدکتور صبحی الصالح ...الفصل الرابع و الستون:نص الدکتور أبی شبهة...الفصل الحادی و الثمانون: نصّ الدکتور علیّ الصغیر.
در ابتدای کتاب فهرست مطالب، مقدمه ای به قلم آیت اللّه شیخ محمد واعظ زادة خراسانی و مقدمه ای به قلم نویسنده آقای سید علی موسوی دارانی درج شده است.
در پایان هم به معرفی اجمالی أعلام موجود در کتاب و یادکرد اثری از ایشان که در فراهم آوردن این نصوص از آن بهره برده شده پرداخته و مصادر اعلام کتاب و نیز فهرست موضوعات کتاب درج شده است.

[ویکی فقه] نصوص فی علوم القرآن (کتاب). «نصوص فی علوم القرآن» تالیف سید علی موسوی دارانی و به زبان عربی است. این کتاب حاوی مجموعه ای از «نصوص» مرتبط با موضوع « نزول » است که برحسب ترتیب زمانی از قرن سوم هجری تا زمان حاضر، فراهم آمده است.
مراد از «نصوص» در این جا تمام اقوال، روایات موجود در کتب تفسیری و علوم قرآن و نیز کتب حدیث و تاریخ قرآن و غیره است، که در کتب اهل سنت و شیعه موجود است. کنار هم گذاشتن «نصوص» مذکور از منابع فریقین سبب فراهم آمدن امکان مقارنه بین دیدگاههای دو طرف در حوزه علوم قرآنی خواهد شد. در این کتاب که مجلد اول از مجموعه ای با همین نام به شمار می رود، نصوص مرتبط با موضوع «نزول» جمع آوری شده است.
انگیزه تالیف
هدف و انگیزه اصلی نگارش این اثر ارائه دیدگاه های محققان قدیم و معاصر درباره موضوع مورد نظر، که در لابلای کتب و منابع به صورت پراکنده موجود است، برای تسهیل امر بر پژوهندگان معاصر معرفی شده است. به گفته مؤلف تاکنون مجموعه ای با این حجم و شمول در این باره تهیه نشده است.
ساختار کتاب
موسوعه ای که این مجلد جلد اول آن محسوب می شود مشتمل بر ۲۱ بخش است که تاکنون فقط همین مجلد از آن به چاپ رسیده است. در این مجلد باب اول از بخش اول این مجموعه با عنوان «کیفیة النزول» در هشتاد و یک فصل مطرح و نصوص مرتبط با موضوع «نزول» برحسب ترتیب زمانی، از قرن سوم هجری تا زمان حاضر ذکر می شود:الفصل الاول: نص البخاری.الفصل الثانی: نص الطبری .الفصل الثالث: نص ثقة الاسلام الکلینی .الفصل الرابع: نص الشیخ الصدوق و الشیخ المفید .الفصل الخامس: نص الشریف المرتضی.الفصل السادس: نص البهقی...الفصل الثالث و الخمسون: نص العلامة الطباطبائی...الفصل الثامن و الخمسون: نص الدکتور صبحی الصالح...الفصل الرابع و الستون: نص الدکتور ابی شبهة...الفصل الحادی و الثمانون: نص الدکتور علی الصغیر. در ابتدای کتاب فهرست مطالب، مقدمه ای به قلم آیت الله شیخ محمد واعظ زادة خراسانی و مقدمه ای به قلم نویسنده آقای سید علی موسوی دارانی درج شده است. در پایان هم به معرفی اجمالی اعلام موجود در کتاب و یادکرد اثری از ایشان که در فراهم آوردن این نصوص از آن بهره برده شده پرداخته و مصادر اعلام کتاب و نیز فهرست موضوعات کتاب درج شده است.
نسخه شناسی
...

پیشنهاد کاربران

بپرس