نسبت تصویر

دانشنامه عمومی

به نسبت پهنا به ارتفاع یک فریم یا تصویر در اصطلاح نسبت تصویر ( به انگلیسی: Aspect ratio ) گفته می شود. هر تصویر دارای دو Aspect ratio است، یکی برای کادر تصویر و دیگری برای پیکسلهای تشکیل دهندهٔ کادر. هر دوربین ممکن است برای ضبط و پخش از نسبت تصویرهای متفاوتی پشتیبانی کند. از Aspect ratioهای مربوط به ضبط تصاویر می توان به نسبت تصویرهای ۴:۳ و ۱۶:۹ اشاره کرد که نسبت ۴ به ۳ در DV NTSE و نسبت ۱۶ به ۹ در صفحه های عریض DV NTSE استفاده می شود. [ ۱]
نسبت تصویر ۴:۳ یا ( ۱٫۳۳:۱ ) در تلویزیون های معمولی کاربرد دارد که در آن ۴ واحد برای پهنا و ۳ واحد برای ارتفاع در نظر گرفته می شود. نسبت تصویر ۱۶:۹ برای پخش فیلم های سینمایی و تلویزیون وضوح بالا و بعضی فیلم های دی وی دی استفاده می شود. [ ۲]
به علت استفاده گسترده از تلفن های هوشمند، این نسبت برای مشاهده در حالت عمودی در نظر گرفته شده است. این برنامه توسط اسنپ چت رواج یافت و اکنون نیز توسط توییتر، تیک تاک و فیس بوک استفاده می شود. استوری های اینستاگرام نیز بر اساس این نسبت ابعاد هستند.
صفحه نمایش مربعی به ندرت در دستگاه ها و مانیتورها استفاده می شود. با این وجود، مصرف ویدئو در شبکه های اجتماعی به سرعت در حال افزایش است. ویدیو مربع توسط برنامه های تلفن همراه مانند اینستاگرام محبوب شد و از آن زمان توسط فیس بوک و توییتر نیز پشتیبانی می شود.
نسبت ( ۱٫۳: ۱ ) ( عموماً چهار به سه یا چهار در سه خوانده می شود ) برای تلویزیون ها در زمان اختراع دوربین های تصویربرداری و بسیاری از مانیتورهای رایانه ای درگذشته استفاده می شد. این نسبت ابعاد مورد استفاده برای فیلم های ۳۵ میلی متری در سینمای صامت بود. همچنین مشابه نسب ۱٫۳۷۵:۱ است که توسط آکادمی علوم و هنرهای سینمایی به عنوان استاندارد سینمای ناطق تعریف شده است. مطابقت تلویزیون ها با این نسبت ابعاد، فیلم های ۳۵ میلیمتری می توانستند در دهه ۱۹۴۰ و ۱۹۵۰ به طور رضایت بخش مشاهده شوند.
اکثر تلویزیون های مدرن در عوض با صفحه نمایش ۱۶: ۹ تولید می شوند. با این حال اکثر سری آیپد اپل از صفحه نمایش ۴: ۳ استفاده می کنند.
۱۶:۱۰ ( ۸:۵ ) نسبت ابعادی است که بیشتر برای نمایشگرهای رایانه و تبلت ها استفاده می شود. عرض صفحه نمایش ۱٫۶ برابر ارتفاع آن است. این نسبت نزدیک به نسبت طلایی ( تقریباً ۱٫۶۱۸ ) است. نمایشگرهای LCD با استفاده از نسبت ۱۶:۱۰ از سال ۲۰۰۳ در بازار انبوه ظاهر شد. تا سال ۲۰۰۸، ۱۶:۱۰ رایج ترین نسبت ابعاد برای نمایشگرهای LCD و نمایشگرهای لپ تاپ شده بود. از سال ۲۰۱۰، نسبت ۱۶: ۹ به استاندارد اصلی تبدیل شد و تا سال ۲۰۱۱ نسبت ۱۶:۱۰ تقریباً از محصولات جدید بازار انبوه ناپدید شده بود. طبق گزارش Net Applications، تا اکتبر ۲۰۱۲ سهم بازار نمایشگرهای ۱۶:۱۰ به کمتر از ۲۳ درصد کاهش یافته است.
عکس نسبت تصویر
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس