نبرد بزورا

دانشنامه عمومی

نبرد بزورا بزرگترین نبرد در طول نبرد لهستان بود که از ۹ تا ۱۹ سپتامبر ۱۹۳۹ میان ارتش آلمان نازی و نیروهای لهستانی درگرفت. این نبرد با ضدحمله نیروهای لهستانی علیه مواضع ارتش آلمان آغاز گشت اما ارتش آلمان توانست با تهاجم از جناحین نیروهای لهستانی را شکست داده و تمام غرب لهستان را اشغال نماید.
نبرد بزورا در غرب ورشو و نزدیک رود بزورا درگرفت. در ابتدا نبرد نیروهای لهستانی موفقیت هایی را کسب نمودند اما پس از حملات متراکم نازی ها متلاشی گشته و از میان رفتند. این نبرد به عنوان «بزرگ ترین ضد حمله ارتش لهستان در طول کارزار لهستان» و «خون بارترین و خشن ترین نبرد در تهاجم به لهستان» شناخته می گردد.
برنامه دفاعی لهستان در برابر تهاجم احتمالی آلمان که دفاع از مرزها نامیده می گشت بیشتر یک طرح سیاسی بود تا نظامی، لهستانی از این می هراسیدند که آلمانی ها به بازپس گیری نواحی واگذار شده به لهستان در پیمان ورسای اکتفا کرده و سپس با فرورفتن به لاک دفاعی تلاش کنند جنگ را به پایان ببرند. امید لهستانی ها در این طرح خطرناک وارد شدن بریتانیا و فرانسه از طریق جبهه دیگری در غرب بود که هیچگاه اتفاق نیفتاد.
همین طرح باعث شد تا دو سپاه لهستان از موقعیت های دفاعی اصلی خود و دیگر قوای لهستانی جدا بیفتند. در آغاز جنگ سپاه پومورزه که تحت فرماندهی وادیسواو بورتنوفسکی قرار داشت در کریدور لهستان از دو سمت مورد هجوم قرار گرفت و سپاه پوزنان تحت فرماندهی تادئوس کوت سبا به غربی ترین قسمت لهستان رانده شود.
در همان روزهای ابتدایی جنگ احمقانه بودن طرح دفاع مرزی مشخص گشت. سپاه پومورزه در نبرد جنگل توخولسکه شکست خورد و مجبور به عقب نشینی به سمت جنوب شرقی گشت. سپاه پوزنان نیز علی رغم اینکه با نیروهای اصلی آلمان روبرو نگشته بود اما به علت عقب نشینی سپاه ووچ در جنوب و سپاه پومورزه در شمال مجبور به عقب نشینی گشت. با عقب نشینی سپاه های مجاور ارتش پوزنان که در خطر محاصره قرار داشت در روز ۴ سپتامبر شهر پوزنان را بدون هیچگونه درگیری جدی تخلیه کرد و به سمت شرق عقب نشست. بالاخره در ۶ سپتامبر سپاه پومورزه و سپاه پوزنان به یکدیگر رسیدند تا قوی ترین نیروی عملیاتی لهستان را تشکیل دهند. در این مرحله ژنرال بورتنوفسکی فرماندهی ژنرال کوت سبا را پذیرفت.
در ۷ سپتامبر نیروهای لهستانی متوجه شدند که آلمانی ها در حال حرکت به سمت ونچتسا تا با تصرف آن مسیر عقب نشینی نیروهای لهستانی را مسدود کنند. در ۸ سپتامبر هم نیروهای آلمانی به پایتخت رسیدند و محاصره ورشو آغاز گشت. در همان زمان فرماندهی ارتش آلمان که تماس با سپاه پوزنان را از دست داده بود و از ادغام دو سپاه بی اطلاع بود خیال می کرد سپاه پوزنان برای دفاع از ورشو با راه آهن به این شهر منتقل شده است و سپاه پومورزه را پس از نبرد جنگل توخولسکه تهدید قابل توجهی در نظر نمی گرفت. در ۸ سپتامبر آلمانی ها مطمئن از اینکه هرگونه نیروی مخاصمی را در غرب رود ویستولا از میان برده اند آماده عبور از رود و تهاجم به سمت دیگر آن گشتند.
عکس نبرد بزوراعکس نبرد بزوراعکس نبرد بزوراعکس نبرد بزوراعکس نبرد بزوراعکس نبرد بزورا
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس