یک نانو ذرهٔ مس، ذره ای از جنس مس با اندازهٔ ۱ تا ۱۰۰ نانومتر است. [ ۱] مانند بسیاری از دیگر فرم های نانوذره ها، یک نانوذرهٔ مس می تواند به وسیلهٔ فرایندهای طبیعی یا از طریق ترکیب شیمیایی تشکیل شود. [ ۲] این نانوذره ها به دلیل کاربرد تاریخی همچون عامل رنگ آمیزی و کاربرد مدرن در زیست پزشکی شهرت دارند.
یکی از نخستین کاربردهای نانوذرات مس رنگ کردن شیشه و سفال در قرن نهم در بین النهرین ( میان رودان ) بود. [ ۱] این با ساختن یک لعاب از مس و نمک نقره و اضافه کردن آن به خاک کوزه گری انجام شد. وقتی کوزه در دماهای بالا پخته می شد در شرایط کاهشی، یون های فلزی به بخش خارجی لعاب منتقل می شدند و به فلز کاهش پیدا می کردند. [ ۱] نتیجه نهایی دو لایهٔ نانوذرهٔ فلز و با مقدار کمی لعاب در بین آنها بود. وقتی کوزهٔ پخته شده در معرض نور قرار می گرفت، نور به لایهٔ اول نفوذ پیدا کرده و از آن بازتابش می شد. نور نفوذ پیدا کرده از لایهٔ اول توسط لایهٔ دوم نانوذرات بازتابش پیدا می کرد و با نور بازتابش شده از لایهٔ اول اثرتداخل امواج را ایجاد می کرد که باعث درخشندگی این لایه های کوزه می شد. [ ۲]
روش های مختلفی برای ترکیب کردن شیمیایی نانوذرات مس معرفی شده است. یک روش قدیمی آن شامل کاهش هیدرازین کربوکسیلات مس در یک محلول آبی با رفلاکس یا گرم کردن از طریقفراصوت در یک جو ساکن از آرگون است که نتیجهٔ آن ترکیبی از اکسید مس و گروهی از نانوذرات مس است که به روش استفاده شده بستگی دارد. [ ۳] یک روش مدرن ترکیب، بهره بردن ازکلرید مس در یک واکنش دمایی با سدیم سیترات ( نمک میوه ) یا میریستیک اسید در یک محلول آبی شامل سدیم فرمالدهید سولفوکسیلات ( SFS ) برای بدست آوردن پودر نانوذرهٔ مس خالص است. [ ۴] درحالی که این ترکیبات نانوذرات مس پایدار را تولید می کنند، امکان کنترل اندازه و شکل نانوذرات مس وجود دارد. کاهش استیل استونات مس ( II ) در حلال ارگانیک به همراه آلیل آمین واسید اولئیک باعث به وجود آمدن ساختار میله ای و مکعب شکل نانوذرات می شود؛ درحالی که تنوع در دمای واکنش بر اندازهٔ ذرات ترکیب شده تأثیر می گذارد. [ ۵] همان طور که در شکل نمایش داده شده است، روش دیگر ترکیب استفاده از نمک مس ( II ) هیدرازین کربوکسیلات با فراصوت یا گرما در آب برای به وجود آوردن واکنش فعال است. نانوذرات مس همچنین می توانند با استفاده از شیمی سبز ترکیب شوند تا اثر زیست محیطی واکنش کاهش یابد. کلرید مس می تواند فقط با استفاده از ال - آسکوربیک اسید ( ویتامین ث ) در یک محلول جامد گرمادیده کاهش یابد تا نانوذرات پایدار مس را تولید کند. [ ۶]
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفیکی از نخستین کاربردهای نانوذرات مس رنگ کردن شیشه و سفال در قرن نهم در بین النهرین ( میان رودان ) بود. [ ۱] این با ساختن یک لعاب از مس و نمک نقره و اضافه کردن آن به خاک کوزه گری انجام شد. وقتی کوزه در دماهای بالا پخته می شد در شرایط کاهشی، یون های فلزی به بخش خارجی لعاب منتقل می شدند و به فلز کاهش پیدا می کردند. [ ۱] نتیجه نهایی دو لایهٔ نانوذرهٔ فلز و با مقدار کمی لعاب در بین آنها بود. وقتی کوزهٔ پخته شده در معرض نور قرار می گرفت، نور به لایهٔ اول نفوذ پیدا کرده و از آن بازتابش می شد. نور نفوذ پیدا کرده از لایهٔ اول توسط لایهٔ دوم نانوذرات بازتابش پیدا می کرد و با نور بازتابش شده از لایهٔ اول اثرتداخل امواج را ایجاد می کرد که باعث درخشندگی این لایه های کوزه می شد. [ ۲]
روش های مختلفی برای ترکیب کردن شیمیایی نانوذرات مس معرفی شده است. یک روش قدیمی آن شامل کاهش هیدرازین کربوکسیلات مس در یک محلول آبی با رفلاکس یا گرم کردن از طریقفراصوت در یک جو ساکن از آرگون است که نتیجهٔ آن ترکیبی از اکسید مس و گروهی از نانوذرات مس است که به روش استفاده شده بستگی دارد. [ ۳] یک روش مدرن ترکیب، بهره بردن ازکلرید مس در یک واکنش دمایی با سدیم سیترات ( نمک میوه ) یا میریستیک اسید در یک محلول آبی شامل سدیم فرمالدهید سولفوکسیلات ( SFS ) برای بدست آوردن پودر نانوذرهٔ مس خالص است. [ ۴] درحالی که این ترکیبات نانوذرات مس پایدار را تولید می کنند، امکان کنترل اندازه و شکل نانوذرات مس وجود دارد. کاهش استیل استونات مس ( II ) در حلال ارگانیک به همراه آلیل آمین واسید اولئیک باعث به وجود آمدن ساختار میله ای و مکعب شکل نانوذرات می شود؛ درحالی که تنوع در دمای واکنش بر اندازهٔ ذرات ترکیب شده تأثیر می گذارد. [ ۵] همان طور که در شکل نمایش داده شده است، روش دیگر ترکیب استفاده از نمک مس ( II ) هیدرازین کربوکسیلات با فراصوت یا گرما در آب برای به وجود آوردن واکنش فعال است. نانوذرات مس همچنین می توانند با استفاده از شیمی سبز ترکیب شوند تا اثر زیست محیطی واکنش کاهش یابد. کلرید مس می تواند فقط با استفاده از ال - آسکوربیک اسید ( ویتامین ث ) در یک محلول جامد گرمادیده کاهش یابد تا نانوذرات پایدار مس را تولید کند. [ ۶]
wiki: نانوذره مس