نان و شراب

دانشنامه عمومی

نان و شراب ( به ایتالیایی: Vino e pane ) رمانی اثر اینیاتسیو سیلونه، نویسندهٔ ایتالیایی است. این رمان زمانی نوشته شد که سیلونه در تبعید دولت بنیتو موسولینی به سر می برد.
کتاب اولین بار در سال ۱۹۳۶ و به زبان آلمانی چاپ و در سوئیس منتشر شد و در همان سال ترجمهٔ انگلیسی آن در لندن نیز منتشر گردید. نسخه ایتالیایی کتاب تا سال ۱۹۳۷ ظاهر نشد. بعد از جنگ سیلونه نسخه کاملاً متفاوتی از کتاب به زبان ایتالیایی در سال ۱۹۵۵ منتشر کرد.
این کتاب اولین بار در سال ۱۳۴۵ و با ترجمه محمد قاضی به فارسی برگردانده شد و اولین اثری بود که از سیلونه به فارسی برگردانده شد.
نان و شراب، داستان ایثار است. مذهب است که در بطن سوسیالیسم، و هر چند که قهرمان داستان ضد مذهب می نماید اما خود به نوعی، جوهره ای از حقیقت مسیح را دارد و این یکی از ریشه های ناب و کلاسیک سیلونه است که هر اصالتی را در بطن هر مذهب و هر مکتب سیاسی ارج می نهد، سیلونه در قسمتی از کتاب به این مهم اشاره می کند و می گوید "در همهٔ ادوار و در لوای انواع حکومت ها، بالاترین کار روح این است که خود را نثار کند تا خود را بجوید. خود را فنا کند تا خود را بازیابد. انسان به جز آنچه می دهد ندارد. کتاب تحلیل ژرف کاوانه سیاست جاری است و زندگی توده ها در رابطه با این سیاست، تحلیل این تثلیث قدرت: سوسیالیسم - فاشیسم - و کلیسا است، سراسر اثر حاوی طنزی هوشیارانه و زیرکانه است. به خوبی از عهده نشان دادن خُرافه، جهل، و تعصّب مذهبی برآمده است، آن فسادی را که تا عمق استخوانشان ریشه دوانده شکافته است و در ترسیم ایتالیای جهل زده، تاریک و بی فرهنگ که در آن فاجعه یک روشنفکر - مبارز با تمامی ابعاد فساد آن است موافق آمده است، ایتالیایی که در آن جایی برای آزاد زیستن جز در خدمت به ظلم، حکومت و بانک نیست. کشوری که کلیسا در راس مخروط ستم آن قرار دارد و به تبلیغ مذهبی می پردازد که جز افیونی مخدر برای مردم نیست. مذهبی که واعظین رسمی آن خدمه مؤسسه دنیایی و سرگرم مشغله های دنیوی و طبقاتی هستند، از این روست که یک مبارز متعهد باید اقدام کند و برای جان به دربردن از این معرکه گورستانی شوم جان به مهلکه اندازد و نجات خویش را در قربانی کردن خویش بجوید. تمامی تأکید نویسنده بر مراسم عشای ربانی به همین خاطر است. آنجا که از جنگ سخن می گوید و آن را محکوم می شمارد طنزی سرشار دارد. اندیشه های «آکیل گریزپا» دربارهٔ بروز و علت جنگ ایتالیا با انگلستان اگر صد در صد منطقی نباشد و جز طنز به حساب نیاید، نود در صد معقول و عقلایی است و مگر جز این است که جنگ تجاوزگرانه همیشه به خاطر کسب منافع بیشتر رخ داده است؛ و این است طنز گزنده سیلونه که جای ستایش بسیار دارد و از واقعیت جدا نیست، زیرا آدم هوشیار از خود نمی پرسد در این طنز چه مقدار واقعیت است بلکه می خواهد بداند در هر واقعیت تا چه مقدار طنز نهفته است. [ ۱]
عکس نان و شراب
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

نان و شراب (Pane e Vino)
رمانی از اینیاتسیو سیلونه، منتشرشده به ایتالیایی در ۱۹۳۷. این رمان ماجرای روشنفکرانی است که می خواهند راهی به جایی ببرند، روشنفکرانی سرخورده، مأیوس و سازش کار، که در این کتاب کشمکش های درونی آنان در جست وجوی جهانی بهتر و انسانی تر، به زیبایی بیان شده است. پیِترو اسپینا به صورت غیرقانونی به وطنش، ایتالیا، بازمی گردد و هویت خود را در کسوتِ کشیشی با نام دون پائولو پنهان می کند. او به سبب بیماری شهر رُم را ترک می کند و برای مداوا به روستایی در ناحیۀ آبروتسی می رود. در آن جا با آشنایی با کریستینا، دختری که می خواهد راهبه شود، و دیگران، درمی یابد که اعتقادش به انقلاب به دلیل وفاداری به جوهر اخلاقی مسیحیتی بوده که خود اسطورۀ آن را نپذیرفته است. او با پی بردن به مبارزۀ عبث اش می کوشد انسان های واقعی را بیابد. پس، به دیدن استاد قدیمی اش، دون بندتو می رود، با دانشجوی فقیری به نام مورچا دوست می شود، و سرانجام هدایت گروه کوچکی از جوانان، آرمانگرا و کارگران روستایی را به دست می گیرد. اما این گروه به دون بندتو و مورچا مظنون می شوند و آن دو را می کشند. وقتی هویت پیِترو نیز فاش می شود؛ او از چنگ پلیس به کوهستان فرار می کند. کریستینا که به پیِترو علاقه مند است، به دنبال او می رود و عاقبت پس از گم شدن در کوهستان به شکلی دردناک طعمۀ گرگ ها می شود. سیلونه در نان و شراب دنبالۀ سرنوشت پیِترو را رها کرده، اما ادامۀ سرگذشت او را در اثر دیگرش دانۀ زیر برف پی گرفته است.

پیشنهاد کاربران

بپرس