نام تک

دانشنامه عمومی

نام تـُـک ( تای: น้ำตก؛ rtgs:  nam tok، تلفظ  ná:m tòk ) نام یک غذایی تایلندی است که به صورت سوپ یا سالادِ گوشت تهیه می شود و فرم سالادی آن مربوط به آشپزی لائوسی است.
این غذا به دو شکل کاملاً متفاوت تهیه می شود:
• در ناحیه تایلند مرکزی، این غذا به صورت یک سوپ تند و با خون گاو یا خوک طبخ می شود. در کشور تایلند از خون این حیوانات اغلب در طبخ غذاها ( بویژه غذاهای رشته دار ) استفاده می شود. «نام تُک»، طعمی تند، چرب و خوشمزه دارد و مشتمل بر آب گوشت، نودل چینی، لوبیا، تکه های جگر، گوشت خوک، سبزیجات و ادویه های گوناگون است. این غذا را دکه های خیابانی غذا هم عرضه می کنند. [ ۱]
• در ناحیه شمال شرقی تایلند و لائوس، «نام تُک» به صورت یک غذای گوشتی یا سالاد ارائه می شود و در زبان لائوسی به آن «پینگ سین نام تـُک» ( لائو: ປິ້ງຊິ້ນນ້ຳຕົກ ) و در زبان تایلندی اگر با گوشت گاو باشد به آن «نو یانگ نام تُک» ( تای: เนื้อย่างน้ำตก ) و اگر با گوشت خوک طبخ شود به آن «مو نام تُک» ( تای: หมูน้ำตก ) می گویند. محتویات این غذا شامل گوشت گاو یا خوک، برنج پخته شده، انواع فلفل تند، سس ماهی، عصاره لیموترش سبز، موسیر و برگِ نعناع و گاهی پیاز است. این غذا را با برنج چسبناک می خورند.
عکس نام تکعکس نام تک
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس