فرهنگ اسم ها
معنی: میوه ای آبدار و ترش از مرکبات
برچسب ها: اسم، اسم با ن، اسم دختر، اسم فارسی، اسم طبیعت
لغت نامه دهخدا
فرهنگ فارسی
فرهنگ معین
(رَ ) [ معر. ] (اِ. ) نیرنگ . ج . نارنجات .
فرهنگ عمید
گویش مازنی
دانشنامه عمومی
نارنِج ( همچنین نارنج تلخ ) نام درخت و میوه ای از زیرردهٔ گل سرخیان* ( رُزوئیده ) ، راستهٔ افراسانان*، تیره سدابیان*و از جنس مرکبات* است. نارنج معرب نارنگ فارسیست.
نام علمی نارنج ( Citrus × aurantium ) نشان میدهد که گیاهی هیبرید است و احتمالاً از تلاقی بین پوملو ( pomelo ) و نوعی نارنگی ( mandarin ) به وجود آمده است. نارنج بومی آسیای جنوب شرقی است و توسط انسان در بسیاری از نقاط جهان منتشر شده است. [ ۱]
نارنج میوه ای ست که در ایران بخصوص در ( مازندران ) به فراوانی کشت می شود و محصولات جانبی متعددی از آن به دست می آید. درخت نارنج بزرگ و زیباست با برگهایی بزرگتر از برگ های درخت لیمو، شکوفه های آن که بسیار خوشبو است بهارنارنج نامیده می شود. در بعضی مناطق در تمام فصول سال می توان میوه نارنج را بر روی درخت دید. در حالیکه هنوز میوه سال گذشته بر درخت است میوه های جدید هم در حال رسیدن هستند.
در ایران این محصول به صورت صنعتی در بسته بندی های شیشه ای تولید می گردد.
از آب نارنج برای خوشبو کردن و بهبود طعم غذا استفاده می شود و از پوست میوه مارمالاد تهیه میشود. شکوفه های آن یکی از معطرترین گلهاست که از آن مربای بهار نارنج و همچنین عرق نارنج میگیرند که در طب سنتی ایران کاربرد دارد.
پوست این میوه هم سرشار از خاصیت است. طبیعت ( مزاج ) پوست نارنج، گرم و خشک است. بوییدن پوست و برگ نارنج هم نشاط آور است. از خلال پوست نارنج می توان با خیساندن در سرکه، ترشی ساخت. مربا و ترشی پوست نارنج تقویت کننده معده است.
در ایران شهر شیراز معروف به شهر بهار نارنج است.
نارنج در پزشکی سنتی به عنوان یک داروی محرک و یا از بین برنده اشتها کاربرد دارد. [ ۲] در درمان ناراحتی های معده از مربای آن استفاده می شود. نارنج فشار خون و ضربان قلب را زیاد می کند. [ ۳]
بوییدن گل آن شادی آور، تقویت کننده مغز و از بین برنده آبریزش بینی ( زکام ) است. اگر یک قاشق مرباخوری از گل شکوفه خشک نارنج را به یک فنجان آب جوش اضافه کنید و در فنجان را ببندید بعد از ۱۰ دقیقه نوشیدنی بسیار خوشبو و نشاط آوری آماده می شود.
عرقی که از شکوفه های نارنج تهیه می شود عرق بهار نارنج نامیده می شود که طبیعت آن هم گرم و خشک است. این عرق، نشاط آور، تقویت کننده مغز، بازکننده مجاری بینی، از بین برنده ترشحات سینوس ها و دستگاه تنفس است. در از بین بردن بعضی از انواع تپش قلب مفید است. به علاوه در رفع دردهای ناشی از گیرافتادن باد در روده بزرگ هم مفید است. ناشتا خوردن آن در درمان اسهالهای رطوبی ( اسهالهای ناشی از افزایش رطوبت دستگاه گوارش ) مفید است. [ ۴]
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفنام علمی نارنج ( Citrus × aurantium ) نشان میدهد که گیاهی هیبرید است و احتمالاً از تلاقی بین پوملو ( pomelo ) و نوعی نارنگی ( mandarin ) به وجود آمده است. نارنج بومی آسیای جنوب شرقی است و توسط انسان در بسیاری از نقاط جهان منتشر شده است. [ ۱]
نارنج میوه ای ست که در ایران بخصوص در ( مازندران ) به فراوانی کشت می شود و محصولات جانبی متعددی از آن به دست می آید. درخت نارنج بزرگ و زیباست با برگهایی بزرگتر از برگ های درخت لیمو، شکوفه های آن که بسیار خوشبو است بهارنارنج نامیده می شود. در بعضی مناطق در تمام فصول سال می توان میوه نارنج را بر روی درخت دید. در حالیکه هنوز میوه سال گذشته بر درخت است میوه های جدید هم در حال رسیدن هستند.
در ایران این محصول به صورت صنعتی در بسته بندی های شیشه ای تولید می گردد.
از آب نارنج برای خوشبو کردن و بهبود طعم غذا استفاده می شود و از پوست میوه مارمالاد تهیه میشود. شکوفه های آن یکی از معطرترین گلهاست که از آن مربای بهار نارنج و همچنین عرق نارنج میگیرند که در طب سنتی ایران کاربرد دارد.
پوست این میوه هم سرشار از خاصیت است. طبیعت ( مزاج ) پوست نارنج، گرم و خشک است. بوییدن پوست و برگ نارنج هم نشاط آور است. از خلال پوست نارنج می توان با خیساندن در سرکه، ترشی ساخت. مربا و ترشی پوست نارنج تقویت کننده معده است.
در ایران شهر شیراز معروف به شهر بهار نارنج است.
نارنج در پزشکی سنتی به عنوان یک داروی محرک و یا از بین برنده اشتها کاربرد دارد. [ ۲] در درمان ناراحتی های معده از مربای آن استفاده می شود. نارنج فشار خون و ضربان قلب را زیاد می کند. [ ۳]
بوییدن گل آن شادی آور، تقویت کننده مغز و از بین برنده آبریزش بینی ( زکام ) است. اگر یک قاشق مرباخوری از گل شکوفه خشک نارنج را به یک فنجان آب جوش اضافه کنید و در فنجان را ببندید بعد از ۱۰ دقیقه نوشیدنی بسیار خوشبو و نشاط آوری آماده می شود.
عرقی که از شکوفه های نارنج تهیه می شود عرق بهار نارنج نامیده می شود که طبیعت آن هم گرم و خشک است. این عرق، نشاط آور، تقویت کننده مغز، بازکننده مجاری بینی، از بین برنده ترشحات سینوس ها و دستگاه تنفس است. در از بین بردن بعضی از انواع تپش قلب مفید است. به علاوه در رفع دردهای ناشی از گیرافتادن باد در روده بزرگ هم مفید است. ناشتا خوردن آن در درمان اسهالهای رطوبی ( اسهالهای ناشی از افزایش رطوبت دستگاه گوارش ) مفید است. [ ۴]
wiki: نارنج
مترادف ها
پرتقال، نارنج، درخت نارنج
نارنج
فارسی به عربی
پیشنهاد کاربران
اسم قشنگ دخترانه ی کُردی
نارنج را orange 🍊 نمی گویند.
در اروپا و آمریکا از آن استفاده نمی کنند. اینها اعتقاد دارند حضرت عیسی را به درخت نارنج به صلیب کشانده است.
اما در بعضی دوکان های حلال نارنج پیدا می شود بنام ugly fruit می شناسند.
در اروپا و آمریکا از آن استفاده نمی کنند. اینها اعتقاد دارند حضرت عیسی را به درخت نارنج به صلیب کشانده است.
اما در بعضی دوکان های حلال نارنج پیدا می شود بنام ugly fruit می شناسند.
نارنج : در زبان انگلیسی در ریخت Orange امروزه کاربرد دارد . نارنج وترنج درپارسی کهن به نارنج وپرتقال اطلاق می شده اند درفرانسه Orang درژاپنی Orenzi ودرزبان های ترکی کردی آسوری وبسیاری اززبانهای دیگر دنیا ریشه دوانیده است.
در زبان لری بختیاری به معنی
نارنج
Narenj
نارنج
نام گلی نیز می باشد به نام گل نارنج