نارمک

/nArmak/

لغت نامه دهخدا

نارمک. [ م َ ] ( اِخ )دهی است از بخش شمیران تهران در 9هزارگزی جنوب شرقی تجریش و پنج هزارگزی راه شوسه دماوند به تهران ، در دامنه واقع است. سردسیر است و صد تن سکنه دارد. آب آن از قنات است و محصولش غلات و انار. مردمش به زراعت و باغبانی مشغولند. راه فرعی دارد. قلعه خرابه قدیمی در آنجاست. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 1 ص 321 ).

فرهنگ فارسی

ده بخش شمیران تهران در ۹ کیلومتری جنوب شرقی تجریش . واقع در دامنه سردسیر آب آن از قنات است . محصولش غلات و انار . مردمش بزراعت و باغبانی مشغولند .
دهی است از بخش شمیران تهران در ۹ هزار گزی جنوب شرقی تجریش .

دانشنامه عمومی

نارمَک نام محله ای واقع در منطقه ۸ و ۴ شرق و شمال شرق تهران است.
در گذشته دهی در ۹ کیلومتری جنوب شرقی تجریش و ۵ کیلومتری راه شوسهٔ دماوند به تهران بوده است. [ ۱] [ ۲]
محلهٔ نارمک تهران یکی از مناطق تهران است که در جنوب ده نارمک ساخته شده است. نارمک یکی از مناطق خوش آب و هوا و سردسیری تهران به شمار می رود. [ ۳] این محله که در ضلع شمالی محلهٔ تهران نو و ضلع جنوبی و شرقی محلهٔ شمیران نو واقع شده، پیش از محله تهرانپارس در دههٔ ۳۰ توسط فرانسوی ها ساخته شد. [ ۴] این محله در سال ۱۳۳۰ شمسی برای سکونت فرهنگیان آموزش و پرورش ساخته شد. [ ۵] [ ۶]
این محله در ابتدا یک دهکده قدیمی و بسیار خوش آب و هوا در ۹ کیلومتری جنوب شرقی امامزاده صالح بوده که در مسیر لواسان، قرچک و رودبار قصران قرار داشته و تعداد ۱۰۰ نفر سکنه آن بوده اند. محصولات عمده این منطقه غلات و انار بوده و بیشتر اهالی آن به کار باغبانی و زراعت اشتغال داشتند. در این منطقه تعداد زیادی باغ انار وجود داشته و انارهای آن به خوشمزگی و پرآبی شهرت فراوان داشته اند. کلمه نارمک هم به معنی مکیدن انار است. نارمک یعنی مکانی که انارهای درشتی در آن می روید.
این محله دارای مسجدهای بسیار است که یکی از مساجد معروف آن مسجد فاطمه الزهرا سلام الله علیها است که از قدیمی ترین بناها و مساجد نارمک است. از دیگر مساجد میتوان به مسجد جامع نارمک در خیابان سمنگان و مسجد معروف دیگر آن مسجدالنبی میدان نبوت واقع در هفت حوض اشاره کرد.
بازار هفت حوض، از اول چهارراه سرسبز تا انتهای خیابان آیت که به میدان هفت حوض ( نبوت ) می رسد، جزو مراکز مهم خرید، تفریحی ( البسه، پارچه، بوتیک، مانتو، فست فود و… ) است.
پاساژهای نبوت، امرالدستار، سون سنتر، طوبی، کویتی ها و… در این خیابان ( آیت ) واقع شده اند. [ ۷]
این محله توسط بزرگراه رسالت به دو قسمت شمالی و جنوبی تقسیم شده است، قسمت شمالی آن در منطقهٔ ۴ شهرداری و قسمت جنوبی در منطقهٔ ۸ شهرداری واقع شده است و دارای ۱۰۰ میدان ( که ۱۳ میدان در قسمت شمالی و ۸۷ میدان در قسمت جنوبی ) می باشد. همچنین میدان هفت حوض در نارمک جنوبی حالت مرکزی و تجاری دارد. قسمت شمالی که دارای هوای مطبوع تری است در منطقهٔ ۴ شهرداری واقع شده است، بازار مبل دلاوران از مراکز تجاری نارمک شمالی است.
عکس نارمکعکس نارمکعکس نارمک
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

نارمَک
محله ای در تهران. از آبادی های شمیران بود و ویرانه های قلعه ای در آن به چشم می خورد. در منابع قرن ۶ق بارها با نام نَرمَق (معرّبِ نارمک) و نَرمه از آن یاد شده است. باغ های انار بسیار داشت و بخشی از آن دَرْدَشت نامیده می شد. در ۱۳۳۱ش، در دورۀ نخست وزیری دکتر محمد مصدق، به وسیلۀ بانک ساختمانی با نقشه ای دقیق خانه سازی و به محله ای مسکونی تبدیل شد. برخی از ساکنان نارمک را ارامنه تشکیل می دهند. دو پارک با نام های فدک و تسلیحات دارد و خیابان های مهم آن گلبرگ، جویبار و دکتر آیت است. میدان اصلی آن نبوت (در هفت حوض) نام دارد. دردشت آن را از تهران پارس جدا می کند. مرکز مهم آن دانشگاه علم و صنعت است.

پیشنهاد کاربران

بپرس