میگل انخل استوریاس

دانشنامه عمومی

میگل آنخل آستوریاس. میگل آنخل آستوریاس ( به اسپانیایی: Miguel Ángel Asturias ) شاعر و نویسنده گواتمالائی بود. وی به عنوان یکی از بزرگترین نویسندگان آمریکای جنوبی شناخته می شود.
میگل آنخل آستوریاس در ۱۸۹۹ در گواتمالاسیتی در خانوادهای بازرگان زاده شد. تحصیلات دانشگاه را در رشته حقوق انجام داد و به دریافت درجه دکترا نائل آمد. در ۱۹۲۴ به لندن و سپس به پاریس سفر کرد و در دانشگاه سوربن در رشته نژادشناسی به تحصیل ادامه داد و در ادیان قدیم آمریکای مرکزی تخصص یافت.
در ۱۹۳۰ در شهر مادرید کتاب افسانه های گواتمالا را انتشار داد و وطن خود را در خلال افسانه های کودکی به مردم شناساند. کتاب به محض انتشار یکی از آثار بدیع ادبیات جوان آمریکای لاتین به شمار آمد و پل والری بر آن مقدمه نوشت. پس از آن در ۱۹۴۴ کتاب آقای رئیس جمهور را نوشت که شاهکار وی به شمار آمد و از انتشارش در گواتمالا جلوگیری شد. کتاب تصویری است زنده از حکومت استرادا کابررا، رئیس جمهوری که از ۱۸۹۸ تا ۱۹۲۰ با استبدادی بیرحمانه بر کشور گواتمالا فرمانروایی داشت. آستوریاس در این کتاب واقعیت زندگی را با سبکی شاعرانه می آمیزد و رفتار غیرانسانی دستگاه حکومت را با طبقه پایین اجتماع و بومیها و رذالت فرادستان و بیرحمی آنان را نسبت به ضعیفان و ستمدیدگان، و نیز آداب و سنن مردم گواتمالا را با بیانی جالب توجه و زیبا وصف می کند. کتاب آقای رئیس جمهور در۱۹۴۶ در مکزیک و سپس در آرژانتین و سرانجام در فرانسه به چاپ رسید و در ۱۹۵۲ جایزه ادبی بهترین رمان خارجی را دریافت کرد و از آن پس توجه جهانیان را به نویسنده اش معطوف داشت. داستان دیگر آستوریاس به نام مردان ذرت در ۱۹۴۹ منتشر شد. نویسنده در این داستان، افسانه های خیال انگیز کشورش را با زندگی روزمره دهقانان در تپه ها و کوهستانها می آمیزد. دهقانان که ذرت برایشان غذایی آسمانی و مقدس است، مورد غارت کسانی قرار می گیرند که به ذرت تنها از نظر غذایی عادی و قابل استثمار و پرسود می نگرند. سرانجام دهقانان برضد این مردم غارتگر شورش می کنند و درجنگل به وسیله جادوگران نابودشان می سازند. کتاب مردان ذرت سرشار از شعری شگفت انگیز و خارق العاده است و در عین حال وصفی صادقانه و رنگین از عادتها و اعتقادهای مردم گواتمالا، که از غنا و دلنشینی خاصی برخوردار است، آگاه می سازد. آستوریاس سالها سردبیری یکی از روزنامه های ادبی را برعهده داشت و در ۱۹۴۲ به نمایندگی مجلس شورا انتخاب شد و پس از آن ماموریت هایی سیاسی یافت. در این دوره مجموعه سه داستان به نام گردباد و پاپ سبز و چشمان بازمانده در گورگان را منتشر کرد که هرسه از مهمترین آثار او به شمار می آید و در آنها عصیان دهقانان در برابر محتکران وصف شده است. آستوریاس در ۱۹۴۶ به سمت وابسته فرهنگی در سفارت بلژیک منصوب شد، سپس با همین سمت به آرژانتین و فرانسه رفت.
عکس میگل آنخل آستوریاسعکس میگل آنخل آستوریاس
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس