مین اباد

دانشنامه عمومی

مین آباد. میناباد ( میناآباد - مین آباد ) روستایی در شهرستان نمین و هم مرز با جمهوری آذربایجان است. زبان مردم این منطقه تالشی و مذهبشان اهل سنت شافعی است.
اسم محلی و رسمی آن میناباد است. اسم قدیمی این روستا مؤمن آباد بوده که بنا به وقایعی به مینا آباد تغییر نام داده است. مینا نام فرمانده زنی بوده که از روستا در برابر غارتگران دفاع می کرده و موجب امنیت و آبادانی روستا شده است. بعد ها آثاری از مینا در گورستان کشف شد که متاسفانه مورد سرقت قرار گرفت. روستا در جنگل واقع بوده و هم اکنون طی گذشت زمان، جنگل ها از بین رفته اند ولی همچنان باغهایی کوچک باقی مانده.
مرکز دهستان میناباد، بخش عنبران شهرستان نمین، استان اردبیل است و در طول جغرافیاییَ ۳۴°۴۸ و عرض جغرافیایَ ۲۸°۳۸ ارتفاع متوسط ۱۶۰۰متر قرار دارد. سرزمینی پایکوهی و سرد و خشک است و در ۳کیلومتری شمال خاور نمین واقع شده است. این روستا از سمت شمال به جمهموری آذربایجان و از سمت جنوب به روستای خشه حیران منتهی و از سمت غرب به روستاهای میرزانق و جید و از طرف جنوب غربی به شهر نمین محدود می شود. این روستا بالغ بر ۳۰۶ خانوار سکنه دارد و جمعیت آن ۱۳۱۱ نفر می باشد که ۶۷۱ نفر آن مرد و ۶۴۰ نفر آن زن می باشند و ۸۸۷ نفر از تعداد کل جمعیت آن با سواد هستند. [ نیازمند منبع] جمعیت زیادی از مردم روستا طی سالیان بعد از جنگ تحمیلی به شهر نمین مهاجرت کرده اند.
براساس گزارش مرکزآمار ایران روستای میناباد در سال ۱۳۴۵ دارای ۱۳۰۲ نفر سکنه بوده که در قالب ۲۲۶ خانوار زندگی می کرده اند. جمعیت روستا در سال ۱۳۵۵ به ۱۴۹۲ نفر و ۲۲۶ خانوار می رسد. در سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال ۱۳۶۵جمعیت روستا ۱۷۸۶ نفر و تعداد خانوار آن ۲۷۰ خانوارگزارش شده است. با سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال ۱۳۷۵ جمعیت روستا ۱۵۷۰ نفر و تعداد خانوار در آن ۳۰۸ خانوار اعلام شده است. براساس آخرین سرشماری جمعیت آن در سال ۱۳۸۵، ۱۳۱۱ نفر و تعداد خانوارآن ۳۰۶ خانوار بوده که ۶۷۱ نفر آن مرد و۶۴۰ نفر آن زن می باشند و ۸۸۷ نفر از تعداد کل جمعیت آن با سواد هستند، که از لحاظ جمعیت در مقایسه با سال ۱۳۷۵ کاهش جمعیتی برابر با ۲۵۹ نفر داشته است. نرخ رشد جمعیت روستا در فاصلة سال های ۵۵–۱۳۴۵ حدود ۶/۱۴ درصد و سال ۶۵–۱۳۵۵ حدود ۷/۱۹ درصد را نشان می دهد که در سال ۷۵–۱۳۶۵ رشد منفی برابر با ۱/۱۲ درصد داشته است و از سال ۸۵–۱۳۷۵ باز حدود ۵/۱۶ درصد رشد منفی را نشان می دهد؛ بنابراین طی سال های ۸۵–۱۳۶۵ رشد جمعیت منفی بوده، برابر با ۶/۲۶ درصد بوده است. از جمله علل مهاجرت و کاهش جمعیت در این روستا می توان به عدم وجود زمینه های لازم برای اشتغال، نبود امکانات رفاهی و پائین بودن میزان تولیدات کشاورزی و… عنوان نمود. [ نیازمند منبع]
عکس مین آباد
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس