میمند

/meymand/

لغت نامه دهخدا

میمند. [ م َ م َ / می م َ ] ( اِخ ) قصبه ای است از مضافات غزنین.( برهان ) ( غیاث ). شهری از مضافات غزنین. ( ناظم الاطباء ). نام قریه ای به غزنه میان بامیان و غور و احمدبن حسن میمندی وزیر سلطان محمود غزنوی از آنجاست. ( یادداشت مؤلف ). موضعی است به غزنین و از آنجا بوده خواجه احمدحسن میمندی وزیر سلطان محمود که عنصری در تعریف باغ و خانه او قصیده ای ساخته و در آن گفته است :
بدان صفات به میمند باغ خواجه ماست
که کدخدای جهان است و سید احرار.
عنصری ( دیوان چ دبیرسیاقی ص 108 ).
سوی یمن آباد و میمند رفت به تماشا و شکار. ( تاریخ بیهقی چ ادیب ص 528 ).

میمند. [ م َ م َ / می م َ ] ( اِخ ) ولایتی است در فارس. ( برهان ). شهرکی است به فارس گرمسیر و در او از همه گونه میوه باشد و انگور از همه بیشتر بود و آب روان دارد و درخت خرما باشد اما آنجا هوا معتدل تر است از دیگر شهرهای گرمسیری و جامع و منبر دارد. ( فارسنامه ابن البلخی ص 139 ). شهری کوچک است و گرمسیری و غله خرما و انگور و همه نوع میوه دارد و انگور بیشتر بود و مردم آنجا بیشتر پیشه ور باشند. ( نزهةالقلوب ص 119 ). نام یکی از دهستانهای هفت گانه بخش مرکزی شهرستان فیروزآباد و محدود است از شمال به کوه سفیدار و دهستان خفر جهرم ، از جنوب به دهستان سیمکان ، از خاور به دهستان گوکان بخش خفر،از باختر به ارتفاعات پودنو و پشمه. موقعیت طبیعی آن جلگه. هوایش سالم. و آب آن از چشمه سارها و قنوات. محصولات عمده اش بادام و کشمش و گل سرخ و تریاک و لبنیات و انار است. تعداد آبادی های آن 9 و جمعیت در حدود 7500 تن و آبادیهای مهم آن شبانکاره و ده بالا مرکز قصبه میمند است. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 7 ). و رجوع به جغرافیای غرب ایران و فارسنامه ناصری شود.

میمند. [ م َ م َ / م ِ م َ ] ( اِخ ) قصبه مرکز دهستان میمند بخش مرکزی شهرستان فیروزآباد، واقع در 36هزارگزی شمال خاوری فیروزآباد که با یک راه فرعی به شوسه فیروزآباد - شیراز در تنگ آب مربوط است. هوایش معتدل. آبش از چشمه و قنات. جمعیت آن 3319 تن است و حدود 60باب دکان و مغازه و دستگاههای گلاب و عطرکشی فراوان دارد و یکی از مراکز عمده صدور گلاب و عطر کشمش و بادام و لبنیات است. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 7 ).

میمند. [ م َ م َ / م ِ م َ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان بویراحمد سرحدی بخش کهگیلویه شهرستان بهبهان ، واقع در 45هزارگزی شمال غربی سی سخت. آب و هوا: کوهستانی سردسیر و مالاریائی ، سکنه اش 500 تن ، آبش از چشمه ، محصولش غلات و برنج و میوه و پشم و لبنیات ، شغل اهالی زراعت و حشم داری و ساکنین آن از طایفه بویراحمدی پائین هستند. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 6 ).بیشتر بخوانید ...

فرهنگ فارسی

چهارگانه بخش شهر بابک شهرستان یزد استان دهم . در شمال خاوری شهر بابک واقع است . کوهستانی و سردسیر است . محصولش غلات و حبوبات میباشد. این دهستان ۱۶ ده دارد که سکنه آن ۹۴۷۳ تن میباشد . ۳ - نام یکی از دهستان های ۷ گانه بخش مرکزی شهرستان فیروز آباد استان هفتم ( فارس ) . این دهستان در شمال خاوری بخش واقع است و هوای آن معتدل میباشد . محصولش بادام کشمش گل سرخ لبنیات و کمی غلات است . از ۹ آبادی تشکیل شده و ۷۵٠٠ تن سکنه دارد . ۴ - ده مرکز دهستان میمند بخش مرکزی شهرستان فیروز آباد استان هفتم ( فارس ) . در ۳۶ کیلومتری شمال خاوری فیرزو آباد واقع است . هوای آن معتدل و ۳۳۱۹ تن سکنه دارد . در این قصبه دستگاههای گلاب و عطر کشی فراوان است و یکی از مراکز صدور گلاب و عطر و کشمش بادام و لبنیات می باشد . ۵ - ده مرکز دهستان میمند بخش شهر بابک شهرستان یزد استان دهم . در ۲۶/۵ کیلومتری شمال خاوری شهر بابک واقع است . کوهستانی و معتدل است و ۱۳۹۵ تن سکنه دارد . محصولش غلات است . ۱-احمد ابن حسن میمندی ملقب بشمس الکفاه ( ف. ۴۲۴ ه. ق . ) وزیر سلطان محمود غزنوی
دهی است مرکز دهستان میمند بخش شهر بابک شهرستان یزد

دانشنامه عمومی

میمند (حاجی آباد). میمند ( حاجی آباد ) ، روستایی از توابع بخش فارغان شهرستان حاجی آباد در استان هرمزگان ایران است.
این روستا در دهستان فارغان در75 کیلومتری جنوب شرقی حاجی آباد در دامنه شمالی مرتفع ترین کوه هرمزگان قرار دارد و از روستاهای بسیار کهن ایران است. براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۳۷۱ نفر ( ۱۰۸خانوار ) بوده است.
عکس میمند (حاجی آباد)

میمند (دنا). میمند ( دنا ) روستایی از توابع بخش پاتاوه، شهرستان دنا، در استان کهگیلویه و بویراحمد، ایران است.
این روستا در دهستان سادات محمودی قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱٬۴۴۶ نفر ( ۳۱۳ خانوار ) بوده است.
این روستا در فاصله ۹۵ کیلومتری شهر یاسوج ( مرکز استان ) قرار گرفته و در مرز سه استان کهگیلوی و بویراحمد، چهار مهال بختیاری و اصفهان قرار دارد.
این روستا دارای جاذبه های گردشگری از جمله؛گردنه ، تنگه، آبشار، رودخانه دائمی و یک بافت تاریخی ( مربوط به دوره ساسانی ) که همگی در مرکزیت روستا هستند، می باشد.
عکس میمند (دنا)

میمند (فیروزآباد). میمند شهری از توابع بخش میمند شهرستان فیروزآباد در استان فارس است. این شهر در سرشماری نفوس و مسکن ۱۳۹۵ جمعیتی برابر با ۱۰٬۱۲۰ نفر می باشد.
میمند اولین تولیدکننده بزرگ گلاب در ایران بوده است[ ۲] و در آن سالیانه بیش از ۱۰ هزار تن گلاب تولید می شود که ۶۰ درصد آن صادر می شود. [ ۳]
شهرداری میمند در سال ۱۳۴۰ بر اساس مصوبه وزارت کشور با اجماع میمند سفلی، میمند علیا و شبانکاره تأسیس شد. کشاورزی مهم ترین شغل مردم این شهر به شمار می آید. نام این شهر از ترکیب «می» و «مند» به معنای صاحب و دارنده عرقیات گرفته شده است.
میمند فیروزآباد در آخرین مناطق ارتفاعات زاگرس در منطقه گرم و خشک جنوب قرار گرفته و همین شرایط سبب شده است که میمند دارای آب و هوایی معتدل و نسبت به مناطق همجوار خنک تر باشد و حدود ۱۰۲ نوع گیاهی دارویی در میمند روییده و از آن ها عرق گرفته می شود. [ ۴] میمند در جلگه میان دو رشته کوه نسبتاً بلند از سلسله جبال زاگرس به نام های سپیدار و پادنا که به صورت دو رشته با جهت شمال غربی و جنوب شرقی کشیده شده اند، قرار گرفته است. کوه سپیدار در طرف شمال شهر میمند قرار دارد و دنباله کوه سبزپوشان شیراز است که دارای جنگل و منابع طبیعی فراوانی است و ارتفاع قله آن۳۱۶۷ متر از سطح دریا است. . در قسمت جنوب و جنوب شرقی میمند کوه پادنا ( در اصطلاح محلی پیدنو و در فرهنگ های جغرافیایی میمند نیز گفته می شود ) قرار دارد. در غرب نیز کوه کم ارتفاعی به نام قلات وجود دارد که از سیرزجان خواجه ای تا میمند به موازات پادنا قرار گرفته است. از مشرق نیز به خرمن کوه ( یا کوه سور ) که از میمند به شکل یک نیم دایره دیده می شود متصل است.
پوشش گیاهی کوهستان ها و مراتع اطراف میمند بیشتر پسته کوهی ( بنه ) و بادام کوهی ( الوک ) می باشد و از دیگر گیاهانی که در اطراف کوه های میمند یافت میشوند می توان به گونه های گیاهی نظیر بادام، کهکم، زیتون، ارژن، سقز ( کیالک ) ، زالزالک، انجیر، آلبالو وحشی، کلختک، کنار، بنگرو، ارس، خوشک، ریش بز، کنگر، شبدر، یونجه، جاشیر، گاوزبان، شاتره، کاهو، زنبق وحشی، اسپند، لاله کوهی، پیاز، کرفس وحشی، بومارزان ( سرزرد ) شیبو، شنبلیله، گل بنفشه و . . . اشاره کرد.
آب و هوای میمند از نوع معتدل کوهستانی است. تابستان های نسبتاً معتدل و خشک و پاییز و زمستان ها معتدل مرطوب می باشد. حداکثر دما بیشتر در مردادماه و حداقل دما در بهمن ماه رخ می دهد. بیشترین بارش فصلی نیز در بهمن ماه است و میانگین بارندگی سالانه به میزان ۴۵۰ میلی متر است که در ارتفاعات بیشتر به صورت برف می باشد.
عکس میمند (فیروزآباد)عکس میمند (فیروزآباد)عکس میمند (فیروزآباد)عکس میمند (فیروزآباد)عکس میمند (فیروزآباد)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

مِیْمَنْد
ورودی خانه های روستای صخره ای شهری باستانی در شمال شرقی شهر بابک در استان کرمان از دورۀ ساسانی. شهری است در دامنۀ دره ای عظیم با حدود ۳۰۰ خانه که داخل سنگ و لایه های رسوبی دورۀ دوم زمین شناسی حفر شده اند و ۴۸۰ کوچه یا دالان بزرگ و کوچک آن ها را به هم می پیوندد. ارتفاع خانه ها سه متر است و عمق بعضی از آن ها به ۲۵ متر می رسد. در داخل آن ها، ستون های حجاری شده، تاقچه ، اجاق، انبار، آشپزخانه، آغل و اصطبل ساخته شده است. خانه ها روی هم بنا شده اند اما با یکدیگر ارتباط ندارند. ساکنان آن به گله داری و باغداری اشتغال دارند. ظرف ها و وسایل قدیمی مانند کوزه ها و خمره های سفالی در این شهر حفظ شده اند و مورد استفاده قراردارند. در جنوب شرقی آن گورستان وسیعی بر فراز کوه های مجاور طی قرن ها به وجود آمده است. در جای آتشکدۀ میمند، احتمالاً در قرن ۵ق مسجدی ساخته شده که هنوز مورد استفاده است. خانه های میمند از وسایل زندگی امروزی برخوردارند و در دهۀ ۱۳۴۰، حدود ۵هزار نفر در آن ها زندگی می کردند.

پیشنهاد کاربران

میمند
این اسم ساده شده میم مند است
واصولا میم به معنای ابی که از شکاف و دل زمین می جوشد
ومند به معنای دارنده است
پس روی هم می شود ( دارنده چشمه هایی جوشنده از سنگ )
تمام اسمهای
میمه میمک میبد میخوش همه از این ریشه هستند
میمند، یک روستا از توابع بخش مرکزی شهرستان شهربابک در استان کرمان ایران است. میمند، روستایی صخره ای و دستکند با ۱۲۰۰۰ سال قدمت است. میمند در منطقه ای مستقل و نیمه خشک در انتهای دره ای واقع در جنوب رشته کوه های مرکزی ایران قرار دارد. از مکان های دیدنی این روستا می توان به آتشکده و حمام قدیمی آن اشاره کرد. ساکنان آن از نوادگان عیلامیان هستند. این روستا در سال ۲۰۱۵ در فهرست میراث جهانی یونسکو قرار گرفت.
...
[مشاهده متن کامل]

میمند شهربابک روستایی صخره ای و دستکند با چند هزار سال قدمت یادآور دورانی است که انسان ها خدایان خود را در بلندای کوه ها جستجو می کردند و کوه، نشانهٔ استواری و توان و پایداری و اراده شناخته می شد. این بنای دستکند باستانی، بی گمان از نخستین سکونتگاه های بشری در ایران به شمار می رود، دورانی که هنوز ایرانیان مهرپرست بودند و کوه ها را مقدس می شمردند. چند هزار سال پیش، انسان هایی دل سنگ ها را شکافتند و یادگاری را به جا گذاشتند که امروزه پس از گذشت سالیان همچنان نماد عزم و اراده و اقتدار اجداد ایرانی به شمار می رود. هنوز کسی به درستی آگاه نیست که این مجموعه به دست چه کسانی به وجود آمده و انگیزه این مردم از ساخت چنین بناهایی چه بوده است.
در رابطه با پیدایش سازه های زیرزمینی میمند دو نظریه مطرح شده است:
• نخست این که مجموعهٔ میمند در سده های هشتم و هفتم پیش از میلاد هم زمان با مادها که در غرب ایران آثار معماری صخره ای متعددی را به یادگار گذاشته اند، توسط گروهی از اقوام آریایی به وجود آمده است. این احتمال نیز وجود دارد که بناهای صخره ای میمند ناشی از اعتقادات آیین مهرپرستی بوده باشد چرا که یکی از ارکان این آیین، مبتنی بر شکست ناپذیری و جاودانگی پدیده ها است و همین عقیده آن ها را به سوی تقدیس کوه ها کشانده است و معماران و حجاران میمندی که شاید آیین مهرپرستی داشته اند، معتقدات مربوط به آیین خود را در معماری سکونتگاه های خود پیاده کرده اند.
• میمند شهربابک احتمالاً متعلق به سده های دوم و سوم میلادی است. در زمان اشکانیان در بخش جنوبی کرمان قبایل کوچ نشین به هر سو کوچ می کردند. این قبیله ها در دوره اشکانیان به طور کامل جابه جا نشده بودند و در اواخر دوره اشکانیان و اوایل دوره ساسانیان نقاط خوش آب و هوا را برای سکونت انتخاب می کردند. وجود محلی موسوم به دژ میمند، که در آن بیش از ۱۵۰ اتاق مدور سنگی ساخته شده که دخمه هایی برای قرار دادن اموات بوده است به این نظریه قوت می بخشد زیرا با توجه به موقعیت این استودان ها به نظر می رسد که گورستان یاد شده مربوط به دوران ساسانیان بوده است، چرا که طبق سنت آن زمان، دخمه ها در منطقه ای کوهستانی و به دور از شهر و محل سکونت ساخته شده بودند.

میمندمیمندمیمندمیمند
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/میمند_(شهربابک)
میمند نام روستایی است در استان کهگیلویه و بویراحمد، بویراحمد سرحدی دهستان سادات محمودی و جزو باقدمت ترین روستاهای کشور است که در آن آثار تاریخی زیادی از زمان ایران باستان کشف شده است
شاید بشود از متن زیر مربوط به ایل ممیوند یا میوند معنی لغت میمند را بیرون کشید.
ممیوند یکی از نه ایل تشکیل دهنده بزرگترین کنفدراسیون ایلی ایران، یعنی بختیاری است که در منابع مختلف به صورت ممیوند، مئیوند، مومیوند، میوند و. . . ثبت شده است ریشه این ایل به یکی از قدیمی ترین اقوام ایران به نام میمند می رسد که احتمالا از تیره های تشکیل دهنده
...
[مشاهده متن کامل]

ماد ها بوده، برخی محققان نیز معنی آن را سرزمین ماه یا قوم ماه که منظور همان قوم ماد باستان باشد معنی کرده اند.

میمند در شمال شرقی شهربابک واقع است لطفا اصلاح شود
میمند ؛ میوند، نام دهستان صخره ای در شمال غربی شهربابک استان کرمان ، خانه ها شامل راهرو اتاق وپستو است که تمامی در گذشته های بسیار دور در دل صخره با دست و با کمک کلنگ کنده شده به طوریکه پشت بام هر خانه
...
[مشاهده متن کامل]
حیاط خانه بالایی است و محل سکونت میمندی ها بوده است . این اثر معماری ضد زلزله بوده و به عنوان بزرگترین و باستانی ترین مکان زندگی صخره ای ثبت جهانی شده است.

ایل ممی وند*میوند . میموند*لر بختیاری

بپرس