میلونیت

دانشنامه عمومی

میلونیت ( انگلیسی: Mylonite ) نوعی سنگ دگرگونی ریزدانه و فشرده است که بر اثر فرایند تبلور مجدد پویا کانی های تشکیل دهنده که منجر به کاهش اندازه دانه سنگ می شود، پدید می آید. میلونیت ها ممکن است ترکیب کانی شناسی متنوع و متفاوتی داشته باشند و طبقه بندی کلاسیک آن ها بر اساس ظاهر بافتی سنگ است.
میلونیت ها سنگ های تغییرشکل یافته ای هستند که از تجمع کرنش برشی بزرگ در پهنه های گسلی شکل پذیر تشکیل شده اند. در مورد شکل گیری میلونیت ها دیدگاه های مختلفی وجود دارد، اما به طور کلی توافق بر این است که تغییر شکل بلوری - خمیرسان باید رخ داده باشد و اینکه شکستگی و جریان تنش آوارشی فرآیندهای ثانویه در تشکیل آن ها هستند.
عکس میلونیت
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

میلونیت (mylonite)
سنگی دگرگونی. ترکیب اصلی آن عبارت است از فلدسپات، کوارتز، و گروه میکا. شامل لایه های متناوبی از ریزدانه های دگرشکل شده با درجات بالا، و لایه های کمتر دگرشکل شدۀ بازمانده با دانه های تخم مرغی شکل است. درجات متفاوت دگرشکلی در بین نوارها موجب شکل گیری رگه هایی در این سنگ می شود. این نوع سنگ در مناطقی تشکیل می شود که لایه های سنگی براثر لغزیدن از کنار یکدیگر به موازات مرزهاشان عبور می کنند (کرنش برشی). در گذشته، تصور می شد این سنگ ها حاصل دگرشکلی های شکننده و خردکننده اند (تنش آوار)، اما اکنون مشخص شده است خَمِش میکروسکوپی بلورها و تبلور مجددشان امکان تغییر شکل نرمش پذیر را در بخشی از این سنگ ها به وجود می آورد. از بافت یگانۀ این سنگ ها برای بازسازی جهت حرکت آن ها طی تشکیل استفاده می کنند.

پیشنهاد کاربران

بپرس