مکانیسم

/mekAnism/

مترادف مکانیسم: سازوکار، نظام، شیوه کار، ساختار

برابر پارسی: ساز و کار

معنی انگلیسی:
mechanism

لغت نامه دهخدا

مکانیسم. [ م ِ ] ( فرانسوی ، اِ ) آمیختگی و هم آیی اعضا و ابزار دستگاهی که برای منظور و غرض خاصی تنظیم شده است ، چنانکه مکانیسم بدن انسان یا مکانیسم یک تفنگ. || در فلسفه به نظری اطلاق شود که حیات را به مجموعه اعضایی که مانند ماشین کار کند نسبت دهند: مکانیسم دکارت.

فرهنگ فارسی

طرزساختمان چیزی، ترکیب چیزی
( اسم ) ۱ - تاثیرات متقابل اجزای دستگاهی که برای منظور و غرض خاصی بکار افتاده است . ۲ - مجموعه آلات برای تولید حرکت در یک دستگاه : [ مکانیسم ساعت ] .

فرهنگ معین

(مِ ) [ فر. ] ۱ - ترکیب و ساختمان چیزی . ۲ - توصیف دقیق عملکرد یک دستگاه یا مراحل مختلف یک واکنش یا رخداد یک پدیده ، ساز و کار. (فره ).

فرهنگ عمید

طرز کار اجزای مختلف یک دستگاه یا سیستم.

دانشنامه عمومی

مکانیسم (جامعه شناسی). مکانیسم ( جامعه شناسی ) ( به انگلیسی: Mechanism ( sociology ) ) یا «مکانیسم های اجتماعی» و مکانیسم تبیین های مبتنی بر پدیده های اجتماعی از فلسفه علم سرچشمه می گیرد. تفکر اصلی در پس رویکرد مکانیسم به صورت زیر توسط الستر ( ۱۹۸۹: ۳–۴ ) بیان شده است: «توضیح یک رویداد به معنای توضیح علت وقوع آن است. معمولاً… این به شکل ذکر یک رویداد قبلی به عنوان علت رویدادی است که می خواهیم توضیح دهیم… ذکر علت کافی نیست: مکانیسم علّی نیز باید ارائه شود، یا حداقل پیشنهاد شود. »
تعاریف موجود تفاوت زیادی با یکدیگر دارند ولی زیربنای همه آنها تأکیدی است بر قابل فهم کردن قوانین مشاهده شده با مشخص کردن جزئیات نحوه ایجاد آنها. در حال حاضر رضایت بخش ترین بحث در مورد مفهوم مکانیسم در ماچامر، داردن و کراور ( ۲۰۰۰ ) یافت می شود. به دنبال آنها، می توان گفت مکانیسم ها شامل موجودیت ها ( با ویژگی های آنها ) و فعالیت هایی است که این موجودیت ها به تنهایی یا در هماهنگی با سایر موجودیت ها انجام می دهند. این فعالیت ها تغییر ایجاد می کنند و نوع تغییر ایجاد شده به ویژگی ها و فعالیت های موجودات و روابط بین آنها بستگی دارد. مکانیزمی که به این ترتیب تعریف شده است، به مجموعه ای از موجودیت ها و فعالیت هایی اشاره دارد که به گونه ای سازماندهی شده اند که به طور منظم نوع خاصی از نتیجه را به همراه داشته باشند و ما یک نتیجه مشاهده شده را با اشاره به مکانیسمی که توسط آن چنین نتایجی به طور منظم ایجاد می شود توضیح می دهیم ( همچنین به هدستروم و یلیکوسکی ۲۰۱۰ مراجعه کنید ) .
عکس مکانیسم (جامعه شناسی)

مکانیسم (مجموعه تلویزیونی). مکانیسم ( به پرتغالی: O Mecanismo ) یک مجموعه تلویزیونی درام سیاسی برزیلی است که توسط ژوزه پادیلیا و النا سوارز ساخته شده است. کارگردانی این مجموعه را ژوزه پادیلیا، فلیپه پرادو و مارکوس پرادو و نویسندگی آن را النا سوارز بر عهده داشتند. داستان این مجموعه، عملیات کارواش ( به پرتغالی: Operação Lava Jato ) یک گروه ضربت پلیس در حال انجام است که یک طرح فساد گسترده را که شامل دولت برزیل و چندین شرکت مهندسی برجسته می شود را کشف می کند. [ ۱] [ ۲] در ۲۳ مارس ۲۰۱۸، همهٔ قسمت های فصل اول به صورت جهانی در نتفلیکس منتشر شد. [ ۳] این مجموعه در ۲۸ مه ۲۰۱۸، برای فصل دوم تمدید شد. [ ۴] فصل دوم در ۱۰ مه ۲۰۱۹، در نتفلیکس منتشر شد.
سلتون ملو در نقش مارکو روفو
کارولین ابرس در نقش ورنا کاردونی
• انریکه دیاز در نقش روبرتو ابراهیم
لئوناردو مدیروس در نقش ژوا پدرو رنژل
• الساندرا کولاسانتی در نقش ویلما کیتانو
جاناتان هاگنسن در نقش وندر
• اوتو جونیور در نقش قاضی پائولو ریگو
سوزانا شنارندورف در نقش رژینا
• آنتونیو سابویا  در نقش دیماس
• لی تیلور در نقش کلودیو آمادئو
عکس مکانیسم (مجموعه تلویزیونی)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

مِکانیسم (mechanism)
در فلسفه، دستگاهی با اجزای همساز و همکار، همچون ماشین. مکانیست ها بر این باورند که همۀ پدیده های طبیعی قابل توضیح مکانیکی اند و نیازی به غایتمندی(برنامه و هدف) ندارند. در فلسفۀ سیاسی، مکانیست ها (از جمله اندیشمندان انگلیسی تامس هابز، جان لاک، جرمی بِنتام، و جان استوارت میل) دولترا کمابیش برابر حاصل جمع اشخاص تشکیل دهندۀ آن می دانند و برای آن هویت مستقل قائل نیستند. نقطۀ مقابل این نظر ارگانیسیسماست.

پیشنهاد کاربران

رفتار
اثربخشی
نحوه ی عمل
ساز و کار
مکانیسم به معنای ساختار یا ساختمان یا ساخت چیزی است.
به طور دقیق تر به اجزا یا عناصر یک کل و نحوه ی تعامل یا تناسبات این عناصر با یکدیگر اطلاق می شود.
سازوکار
روش ، شیوه ، سازوکار ، ساختار ، کارکرد ، شبوه انجام ، چگونگی
روش کار
عمل کرد
کل علت ومعلولهای منتهی به پدایش یک چیز
به مکانیزم بنگرید.

بپرس