مولفه قلوبهم

فرهنگ فارسی

توضیح در بخش ۱ مولفه قلوبهم را بزرگان مکه که در روز فتح این شهر مسلمان شدند معنی کرده لیکن این تعریف دقیق نیست . چه آن دسته از جنگ حنین که رسول ( ص ) از غنیمت های جنگی بخشی به آنان داد این لقب یافتند.

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] مولفة قلوبهم. مُؤَلَّفَةِ قُلُوبُهُمْ یا مؤلفة القلوب در لغت به کسانی گفته‏می‏شود که دلهای‏آنها جذب‏می‏شود.

[ویکی فقه] مُؤَلَّفَةِ قُلُوبُهُمْ یا مؤلفة القلوب در لغت به کسانی گفته‏می‏شود که دلهای‏آنها جذب‏می‏شود.
در اصطلاح فقهی به افرادی اطلاق می‏شود که با پرداخت زکات به آنان دلهای ایشان یا دیگران به اسلام جذب می‏شود و یا در راه حمایت از اسلام و کشور اسلامی تلاش می‏کنند.
گروههای مختلف مولفة قلوبهم
آنها به چند گروه تقسیم می‏شوند:
۱- کافرانی که با دادن زکات به آنها نظرشان برای شرکت در جهاد به همراه مسلمانان جلب می‏شود (از آنها تنها در جنبه نظامی استفاده می‏شود).
۲- کافرانی که به منظور مسلمان شدن به آنان کمک مالی می‏شود.۳- مسلمانانی که از نظر اعتقادی ضعیف می‏باشند؛ به آنها کمک می‏شود تا ایمانشان قوی شود.
۴- کسانی که در مرزهای کشور اسلامی سکونت دارند (اعم از مسلمان و کافر) اگربه آنها زکات داده شود، مرزها را محافظت می‏کنند.۵- مسلمانانی که همسایه کافر دارند که با دادن زکات به آنها، کافران همسایه به اسلام‏آوردن تشویق می‏شود. (از جهت پی بردن به برنامه اسلام).
از موارد مصرف زکات
قرآن کریم یکی از مصارف هشتگانه زکات را مؤلفه قلوبهم تعیین کرده می‏فرماید:
«انَّمَاالصَّدَقاتُ لِلْفُقَراءِ وَالْمَساکینِ وَ الْعامِلینَ عَلَیْها وَ الْمُؤَلَّفَةِ قُلُوبُهُمْ...» «۲»«همانا صدقات (زکات) برای فقیران، بیچارگان، عاملین زکات و مؤلفة قلوبهم... است.»

دانشنامه آزاد فارسی

مُؤلَّفَة قُلوبُهُم
در قرآن و فقه، یکی از مستحقان زکات (توبه، ۶۰). دادن زکات به اینان برای به دست آوردن دل هاشان است. پیامبر اسلام (ص) غنایم غزوۀ حُنَین را از همین باب میان تازه مسلمانان مکه، همچون ابوسفیان و بزرگان قریش، تقسیم کرد. در تعریف مؤلفة قلوبهم میان فقیهان اختلاف هست. برخی آنان را کافرانی می دانند که ممکن است با دریافت این اموال رغبتی پیدا کنند و مسلمان شوند یا دست از آزار مسلمانان بردارند یا با مسلمانان همکاری کنند. برخی دیگر آنان را منافقانی می دانند که به ظاهر اسلام آورده اند و در باطن به آن عقیده ندارند یا مسلمانانی که هنوز ایمانشان استوار نیست. عمر بن خطاب سهم مؤلفة قلوبهم را قطع کرد. برخی معتقدند که این سهم فقط در صورتی پرداخت می شود که قدرت اسلام ضعیف باشد.

پیشنهاد کاربران

بپرس