مهندسی الکترونیک

دانشنامه عمومی

مهندسی الکترونیک ( به انگلیسی: Electronics engineering ) یکی از شاخه های مهندسی است که از دانش علمی رفتار و اثر الکترون ها استفاده نموده و به توسعه قطعات، دستگاه ها، سیستم ها یا تجهیزاتی می پردازد که انرژی الکتریکی یکی از فاکتورهای آنهاست؛ همانند لامپهای خلاء، ترانزیستورها، مدارهای مجتمع و مدارهای چاپی.
این عبارت به شاخهٔ وسیعی از مهندسی اشاره دارد که زیرشاخه های بسیاری را در بر می گیرد. شامل رشته هایی که با توان، مهندسی ابزار دقیق، مخابرات، طراحی مدارهای نیمه هادی و بسیاری دیگر در ارتباط هست. [ ۱] این واژه همچنین بخش بزرگی از دوره های تحصیلی مهندسی برق را که در بیشتر دانشگاه های اروپایی تدریس می شود را شامل می شود؛ اگر چه در آمریکا، مهندسی برق شامل تمام شاخه های آن از جمله الکترونیک است. انجمن مهندسان برق و الکترونیک آمریکا یکی از مهم ترین و مؤثرترین سازمان های این رشته های مهندسی به شمار می رود. . ازنظر بازارکار درکشورهای همچون ، کانادا، آلمان، ایتالیا ، فرانسه، انگلیس ، ژاپن وچین بیشتر زمینه کاری صنعتی و تولید رادارد ومتاسفانه در کشور ایران چندان وضع مطلوبی ندارد اما در دهه ای اخیر از لحاظ پژوهشی وتحقیقاتی پیشرفت های قابل ملاحضه ای را بدست آورده و در مقطع کارشناسی با عناوین برق الکترونیک ، الکترونیک عمومی ، الکترونیک کاربردی تدریس و مدرک اعطا می شود و در مقطع ارشد به گرایش های ؛ الکترونیک دیجیتال ، افزاره های الکترونیک ومدار مجتمع الکترونیک تقسیم وتدریس می شود .
مهندسی برق هنوز هم مهندسی الکترونیک را در دانشگاه ها تحت پوشش قرار می دهد و فارغ التحصیلان، مهندس برق لقب می گیرند. برخی بر این باورند که «مهندس برق» باید برای کسانی به کار رود که در مهندسی قدرت و جریان های بالا یا مهندسی فشار قوی تخصص دارند. در حالی که گروهی دیگر معتقدند که مهندسی قدرت تنها یکی از شاخه های مهندسی برق [ ۲] است. در سال های اخیر رشته هایی جدید و جداگانه همچون مهندسی اطلاعات و مهندسی سیستم های مخابراتی را شاهد بوده ایم که در گروه های آموزشی تحت همین نام ها تحصیل می شوند. بیشتر دانشگاه های اروپایی مهندسی برق را برای مهندسان قدرت استفاده کرده و میان مهندسی برق و الکترونیک تفاوت قائلند. در آغاز دهه ۱۹۸۰ نیز واژه مهندسی کامپیوتر معمولاً برای اشاره به الکترونیک و مهندسی اطلاعات استفاده می شد.
عکس مهندسی الکترونیکعکس مهندسی الکترونیکعکس مهندسی الکترونیکعکس مهندسی الکترونیکعکس مهندسی الکترونیک
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس