مهدویت و ختم ولایت در عرفان اسلامی

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] مهدویت و ختم ولایت در عرفان اسلامی (نقدی بر نظرات ابن عربی). مهدویت و ختم ولایت در عرفان اسلامی (نقدی بر نظریان ابن عربی)، اثر محمد نصیری، به بررسی نظریات ابن عربی و برخی شاگردان و شارحان نظریات وی پیرامون مهدویت پرداخته است.
کتاب به زبان فارسی و در سال 1385ش نوشته شده است.
انگیزه تألیف، نشان دادن برخی قرابت های موجود در میان تفکرات مختلف پیرامون موضوع مهدویت می باشد.
کتاب با مقدمه مؤلف آغاز و مطالب در سه بخش ارائه شده است.
نویسنده به دنبال تحقیق موضوع منجی موعود و اعتقاد به مهدویت در میان همه مکاتب عرفانی و فرق و مذاهب گوناگون نبوده؛ چنان که به دنبال تبیین نظرات و دیدگاه های عرفای شیعه هم نیست، بلکه قصد دارد نگاهی به دیگاه ابن عربی و برخی شارحان و شاگردان او در این عرصه انداخته و برخی قرائن و نشانه هایی را که نشانگر قرابت میان دیدگاه ابن عربی و دیدگاه شیعه امامیه تلقی شده است را حکایت نماید.

[ویکی فقه] مهدویت و ختم ولایت در عرفان اسلامی (کتاب). «مهدویت و ختم ولایت در عرفان اسلامی (نقدی بر نظریان ابن عربی)»، اثر محمد نصیری، به بررسی نظریات ابن عربی و برخی شاگردان و شارحان نظریات وی پیرامون مهدویت پرداخته است.
کتاب به زبان فارسی و در سال ۱۳۸۵ ش نوشته شده است.انگیزه تالیف، نشان دادن برخی قرابت های موجود در میان تفکرات مختلف پیرامون موضوع مهدویت می باشد.
ساختار کتاب
کتاب با مقدمه مؤلف آغاز و مطالب در سه بخش ارائه شده است.نویسنده به دنبال تحقیق موضوع منجی موعود و اعتقاد به مهدویت در میان همه مکاتب عرفانی و فرق و مذاهب گوناگون نبوده؛ چنان که به دنبال تبیین نظرات و دیدگاه های عرفای شیعه هم نیست، بلکه قصد دارد نگاهی به دیگاه ابن عربی و برخی شارحان و شاگردان او در این عرصه انداخته و برخی قرائن و نشانه هایی را که نشانگر قرابت میان دیدگاه ابن عربی و دیدگاه شیعه امامیه تلقی شده است را حکایت نماید.از این رو ابتدا به واژه و اصطلاح شناسی «ولی» و «ولایت» در عرفان اسلامی پرداخته و سپس به پیشینه مباحث اشاره کرده و بعد از آن، به بررسی دیدگاه ابن عربی و برخی شارحان او پرداخته است.اشاره به برخی کارکردهای مهدویت و جمع بندی مطالب، مباحث پایانی را تشکیل می دهد.
گزارش محتوا
...

پیشنهاد کاربران

بپرس