مهدویت از دیدگاه نهج البلاغه

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] «مهدویت از دیدگاه نهج البلاغه»، اثر مهدی فقیه ایمانی، بیان گفتارهای امام علی(ع) و برخی از علمای اهل سنت درباره حضرت مهدی(عج) و مباحث مهدویت می باشد که به زبان فارسی، در سال 1362ش نوشته شده و به سفارش دبیرخانه دائمی اجلاس حضرت مهدی، منتشر شده است.
کتاب با مقدمه مؤلف آغاز شده و مطالب در سه فصل ارائه گردیده است.
نویسنده نخست، فهرستی از سخنان امام علی(ع) که پیرامون امام، رهبر، خلیفه، مسئول و زمامداری مسلمانان است، را ذکر کرده، آن گاه، موضوع مهدویت در اسلام و پیش گویی از ظهور و قیام حضرت مهدی(عج) و تحقق یافتن حکومت جهانی اسلام در سایه رهبری آن حضرت را بررسی نموده است.
در ادامه، مشخصات صد و دو تن از علمای اهل سنت که به وجود مهدی(عج) و ولایتش اقرار کرده اند، ذکر شده و مختصری از تاریخ امام مهدی(عج) نیز به دنبال آن آورده شده است.
از نظر مؤلف، امام علی(ع) در نهج البلاغه، به سه روش به موضوع امام مهدی(عج) پرداخته است:

[ویکی فقه] مهدویت از دیدگاه نهج البلاغه (کتاب). «مهدویت از دیدگاه نهج البلاغه»، اثر مهدی فقیه ایمانی، بیان گفتارهای امام علی علیه السّلام و برخی از علمای اهل سنت درباره حضرت مهدی عجّل الله فرجه الشریف و مباحث مهدویت می باشد که به زبان فارسی، در سال ۱۳۶۲ ش نوشته شده و به سفارش دبیرخانه دائمی اجلاس حضرت مهدی، منتشر شده است.
کتاب با مقدمه مؤلف آغاز شده و مطالب در سه فصل ارائه گردیده است. نویسنده نخست، فهرستی از سخنان امام علی علیه السّلام که پیرامون امام، رهبر، خلیفه، مسئول و زمامداری مسلمانان است، را ذکر کرده، آن گاه، موضوع مهدویت در اسلام و پیش گویی از ظهور و قیام حضرت مهدی عجّل الله فرجه الشریف و تحقق یافتن حکومت جهانی اسلام در سایه رهبری آن حضرت را بررسی نموده است. در ادامه، مشخصات صد و دو تن از علمای اهل سنت که به وجود مهدی عجّل الله فرجه الشریف و ولایتش اقرار کرده اند، ذکر شده و مختصری از تاریخ امام مهدی عجّل الله فرجه الشریف نیز به دنبال آن آورده شده است. از نظر مؤلف، امام علی علیه السّلام در نهج البلاغه، به سه روش به موضوع امام مهدی عجّل الله فرجه الشریف پرداخته است: ۱- به صورت عام و در ذیل تمام فقراتی که به نحوی مقام امامت را گوشزد کرده است. ۲- در فقراتی که اخبار غیبی و پیش گوی های از حوادث آخرالزمان مطرح شده است. ۳- کلماتی که مشخصا به امام مهدی عجّل الله فرجه الشریف و وجود آن حضرت پرداخته است. سپس در ذیل هر کدام از این طریق ها، فقرات موجود در نهج البلاغ ه آورده شده است. شماره خطبه ها و صفحات بر اساس چاپ صبحی صالح می باشد.
گزارش محتوا
فهرست مطالب در ابتدای کتاب آمده است. پاورقی ها به ذکر منابع و توضیح برخی کلمات و عبارات متن پرداخته است.

پیشنهاد کاربران

بپرس