منچستر

/manCester/

معنی انگلیسی:
manchester

لغت نامه دهخدا

منچستر. [ م َچ ِ ت ِ ] ( اِخ ) شهری است در ایالت لانکاشایر بریتانیای کبیر که بر کنار رود ایرول واقع است. این شهر متجاوز از 703000 تن سکنه ( مطابق سرشماری 1915 ) و دانشگاه و موزه دارد و کلیسای بزرگ این شهر در حدود قرن پانزدهم میلادی بنا شده است. منچستر یکی از مراکز بزرگ صنعت نساجی است. صنایع ذوب فلزات و تهیه مواد شیمیائی این شهر هم دارای اهمیت است. ( از لاروس ) ( از دائرة المعارف بریتانیکا ).

منچستر. [ م َ چ ِ ت ِ ] ( اِخ ) شهری است در ممالک متحده امریکای شمالی که در ایالت نیوهَمپشر واقع است. دارای صنایع نساجی و تولید مواد شیمیائی است و در حدود 93400 تن سکنه دارد. ( از لاروس ).

فرهنگ فارسی

شهریست در کشورهای متحده امریکای شمالی در نیوهامپشایر جدید ( شمال شرقی اتازونی ) که ۹۳/۴٠٠ تن جمعیت دارد. مرکز صنایع نساجی و استخراج و تصفیه فلزات و صنایع مکانیکی میباشد .

دانشنامه عمومی

منچستر ( به انگلیسی: Manchester ) شهری در شمال غربی انگلستان در بریتانیا است.
اغلب «حوزه شهری منچستر بزرگ» را دومین شهر بزرگ بریتانیا می دانند، هر چند بسته به تعاریف و سرشماری شهرهای گلاسگو و لیورپول نیز در این مقام مدعی هستند. در ضمن این شهر از مناطق فوتبال خیز در اروپا بوده و تیم های مشهور منچستر یونایتد و منچستر سیتی از این شهر هستند. منچستر دارای ۲۶ ورزشگاه فوتبال است. جمعیت این شهر طبق سرشماری سال ۲۰۱۸_ ۵۴۷٬۶۲۷ نفر تخمین زده شده، که با این آمار هفتمین شهر پرجمعیت انگلستان شناخته شد؛ البته شهر منچستر درون یک حوزه بزرگ شهری قرار دارد که جمعیت این حوزه شهر بالغ بر ۲٫۹ میلیون نفر می باشد. [ ۳]
در اواخر سال ۱۷۰۰ میلادی، منچستر روستایی کوچک با جمعیت کم بود. این روستا با آغاز انقلاب صنعتی شروع به رشد و تبدیل شدن به یک شهر کرد. در طول این دوران کارگران از وضعیت معاش خود راضی نبودند و شورش هایی انجام شد. در یکی از این شورش ها به نام کشتار پیترلو در حدود پانزده تا بیست نفر کشته شدند و صدها تن دیگر زخمی گردیدند. [ ۴] در سال ۱۷۸۰ میلادی ریچارد آرک رایت اولین کارخانهٔ ریسندگی را در این منطقه راه اندازی کرد. [ ۵] بعد از سالها در دهه ۱۸۰۰ میلادی منچستر به یکی از قطب های ریسندگی تبدیل گشت.
منچستر، پنجمین شهر بزرگ بریتانیا، به دلیل هنر، معماری، تئاتر و موسیقی آن مشهور است. اغلب به عنوان دومین شهر مهم کشور در نظر گرفته می شود، فرهنگ پر رونق آن منجر به رشد ۲۰ درصدی جمعیت و افزایش محبوبیت دانشگاه های آن شده است. منچستر که به عنوان اولین شهر صنعتی جهان و سومین شهر پربازدید پس از لندن و ادینبورگ شناخته می شود، قطب مهمی برای صنایع خلاق است.
گنجینه هنر بریتانیا، که از سال ۱۸۵۷ در منچستر برگزار شد، یک نمایشگاه هنری عظیم با بیش از ۱۶۰۰۰ اثر و ۱٫۳ میلیون بازدیدکننده بود که بر ایجاد مجموعه های هنری بزرگ بریتانیا تأثیر گذاشت. منچستر دارای گالری های هنری مختلفی است، از جمله گالری هنر منچستر و گالری هنری ویتورث.
ارکستر سمفونیک هیل در شهر منچستر دارای شهرت است. [ ۶]
آب و هوای منچستر معتدل و به طورکلی گرم و مرطوب است. منچستر در طول سال بارش قابل توجهی دارد. میانگین بارش سالانهٔ باران، ۸۰۶/۶ میلی متر است. در تابستان این شهر دارای آب و هوای ملایم و در زمستان نیز این شهر سرد می شود.
عکس منچسترعکس منچسترعکس منچسترعکس منچستر
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

مَنْچِسْتِر (Manchester)
عمارت شهرداری منچستر در میدان آلبرت
عمارت شهرداری منچستر در میدان آلبرت
بخش شهری منچستر بزرگ تر و شهری در شمال غربی انگلستان، کنار رود ایرول، در ۵۰کیلومتری شرق لیورپول. ۳۹۰,۷۰۰ نفر جمعیت دارد (۲۰۰۳). مرکز مالی، تولیدی، و دارای صنایع بانکداری، بیمه، و چاپ است. تولیدات آن عبارت اند از پنبه، الیاف مصنوعی، مواد پتروشیمی، لاستیک، کاغذ، مواد غذایی، ماشین آلات سبک و سنگین، و لوازم برقی. آبراه منچستر شیپ (گشایش ۱۸۹۴) آن را به رود مِرزی و دریای ایرلند متصل کرده است. منچستر، که در ابتدا اردوگاهی رومی (مانکونیوم یا ماموکیوم) بود و در کتاب مساحی انگلستان به آن اشاره شده است، در قرن ۱۳م مرکز فروش پارچه های پشمی بود. آب وهوای مرطوب و آبراههای فراوان آن را به منطقه ای مناسب برای تولید پنبه تبدیل کرد. تولید پنبه در این شهر از قرن ۱۶ آغاز شد. تا اواسط قرن ۱۸، منچستر مرکز تولید جهانیِ پنبه بود. پس از ۱۹۴۵ صنعت پنبه به شدت سقوط کرد. کشتار پیترلو، که درخلال آن سربازان به سوی حامیان غیر مسلح پارلمان تیراندازی کردند، در ۱۸۱۹ در سنت پیترزفیلد روی داد. منچستر در قرن ۱۹ مرکز یکی از مکتب های اقتصاد سیاسی بود. روزنامۀ منچستر گاردین در ۱۸۲۱ در این شهر منتشر شد. قدمت کلیسای جامع منچستر به قرن ۱۵م باز می گردد و به سبک گوتیک قائم ساخته شده است. این کلیسا دارای بزرگ ترین شبستان قرون وسطایی در بریتانیا است. سایر بناهای آن عبارت اند از بریج واتر هال، مقرّ ارکستر هَلی؛ کالج سلطنتی موسیقی نورترن، و مدرسۀ موسیقی چِتم. دانشگاه های آن عبارت اند از دانشگاه منچستر، دانشگاه متروپولیس منچستر، و دانشگاه سالفورد.

پیشنهاد کاربران

یک نوع بازی کردن گروهی - شاید بدلیل اختراع فوتبال منظور همان بازی گروهی فوتبال هست.

بپرس