منطقه جغرافیایی

دانشنامه عمومی

مناطق جغرافیایی زمین، ( به انگلیسی: Geographical zone ) ، پنج منطقهٔ عرض جغرافیایی در سطح کره زمین هستند که پنج دایره یا مدار را در سطح آن تشکیل می دهند. این مناطق جغرافیایی، تقسیم بندی عمدهٔ عرض جغرافیایی هستند و تفاوت های بین آنها مربوط به آب و هوا است. آنها عبارتند از:
• منطقهٔ سرد شمالی، بین مدار شمالگان ۶۶٫۵ درجهٔ شمالی و قطب شمال ۹۰ درجهٔ شمالی است. این منطقهٔ جغرافیایی ۴٫۱۲ درصد از سطح زمین را پوشش می دهد.
• منطقهٔ معتدل شمالی، بین مدار رأس السرطان ۲۳٫۵ درجهٔ شمالی و دایرهٔ قطب شمال ۶۶٫۵ درجهٔ شمالی است. این منطقهٔ جغرافیایی ۲۵٫۹۹ درصد از سطح زمین را پوشش می دهد.
• منطقه گرمسیری، بین مدار رأس السرطان ۲۳٫۵ درجهٔ شمالی و مدار رأس الجدی ۲۳٫۵ درجهٔ جنوبی. این منطقهٔ جغرافیایی ۳۹٫۷۸ درصد از سطح زمین را پوشش می دهد.
• منطقه معتدل جنوبی، بین مدار رأس الجدی ۲۳٫۵ درجهٔ جنوبی و مدار رأس الجدی ۶۶٫۵ درجهٔ جنوبی. این منطقهٔ جغرافیایی ۲۵٫۹۹ درصد از سطح زمین را پوشش می دهد.
• منطقه منجمد جنوبی، از قطب جنوب دایرهٔ ۶۶٫۵ درجهٔ جنوبی و قطب جنوب ۹۰ درجهٔ جنوبی. این منطقهٔ جغرافیایی ۴٫۱۲ درصد از سطح زمین را پوشش می دهد.
بر پایهٔ میزان گسترش عرضی، کرهٔ زمین به سه منطقهٔ حرارت گسترده تقسیم شده است.
عکس منطقه جغرافیایی
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس